reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Zauważyłam, ze lekarze często się gubią jak nie ma takich "książkowych" przypadków. Też pamiętam (chyba z stycznia jak dołączyłam do Was) ciążę z cyklu, w których lekarz wykluczył owu ;D
Tylko wiesz, ja nie byłam u jakiegoś gina pierwszego z rzędu, lekarz w Bocianie …

Hej, mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą krzywą cukrową i insulinową. W apce luxmed mi pokazuje, że to badania, które trzeba wykonać przed godziną 10, mi się udało termin najwcześniejszy złapać na 8.45, wiec wiadomo, że obciążenie po 2 godzinach będzie jednak bliżej 11. Myślicie, że zrobią mi mimo wszystko czy będą kazali przyjść innego dnia ?
Może głupie pytanie ale pierwszy raz będę miała robione badanie z obciążeniem i ogolnie to jestem nim przerażona 😂
Wszystko zależy od tego do której godziny jest czynny punkt pobrań. Jeżeli zdążysz z 3. pobraniem przed zamknięciem to Ci zrobią

mam kluczowe pytanie: czy był regularny seks? 😁
Akurat nie. Oczywiście pławiąc się w dziecinnej nadziei- spojrzałam w zapiski (tak, znowu się w nie bawię), był 26 i 29 (w miarę pasujące daty). Nie miałam ochoty, nie miałam śluzu, byłam przekonana, że już stracony cykl, więc no właśnie 😋.

Akurat nie. Oczywiście pławiąc się w dziecinnej nadziei- spojrzałam w zapiski (tak, znowu się w nie bawię), był 26 i 29 (w miarę pasujące daty). Nie miałam ochoty, nie miałam śluzu, byłam przekonana, że już stracony cykl, więc no właśnie 😋.
no to ten 29 obiecujący ;D chyba coś będzie trzeba potestować za parę dni ;p

Hej, mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą krzywą cukrową i insulinową. W apce luxmed mi pokazuje, że to badania, które trzeba wykonać przed godziną 10, mi się udało termin najwcześniejszy złapać na 8.45, wiec wiadomo, że obciążenie po 2 godzinach będzie jednak bliżej 11. Myślicie, że zrobią mi mimo wszystko czy będą kazali przyjść innego dnia ?
Może głupie pytanie ale pierwszy raz będę miała robione badanie z obciążeniem i ogolnie to jestem nim przerażona 😂

U mnie zawsze jest jest napisane ze do 8.30 chyba ale to vitalabo. I nie trzeba sie zapisywać tylko przyjsc i czekać 😀

Stwierdziłam, że w tym cyklu odpuszczam monitoring i mierzenie temperatury. Będę się sugerować jedynie śluzem, który nigdy mnie nie zawiódł ;) i zaczyna być widoczny około 4-5 dni przed owulacją (monitoringi z 2 poprzednich cykli to potwierdzają). Od pojawienia się śluzu będę robić owulaki. Na razie susza, w okolicach weekendu coś powinno zacząć się dziać. Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
no to ten 29 obiecujący ;D chyba coś będzie trzeba potestować za parę dni ;p
Wiesz, mnie cieszy to, że ten prog nie taki spizgany jak ostatnio. Tylko w świetle tego zastanawiam się, czy jednak nie spróbować z jeden, dwa cykle bez stymulacji. Gdybym miała większą rezerwę- w ogóle bym się nad tym nie zastanawiała, ale w tej sytuacji…

Do góry