reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Och szkoda :( no nic, trzeba dalej walczyć!

Bardzo podobny miałam i dzień później już był pik :) wrzucasz może do apki? Mi wtedy na 0,7 oceniło.

Jaka kochana jesteś! ❤️

Robiłam kiedyś karpatkę z przepisu dla IO i spoko wychodziła :)
O z tego przepisu: Link do: Karpatka orkiszowa.... Спельтова карпатка

Myślę że to możliwe bo u mnie pękł pęcherzyk kiedyś jak miał 24mm właśnie. Nie wiem tylko jak z tempem wzrostu ale raczej mi rosną wolniej niż 2mm na dzień, bo w tym cyklu w piątek było 16mm a pękł prawdopodobnie w środę. Więc miałby 26mm, trochę dużo :p

Ale w sumie myślę jakby pękł we wtorek, to w środę na USG już raczej by było ciałko żółte, nie? A nie sam płyn?

Na pewno są różne przepisy, ja robię zawsze z przepisu mojej babci i jest pycha, mąż jadł pierwszy raz mazurka jak upiekłam i teraz co roku sobie zamawia :D
Spód to jest kruche ciasto ale z dodatkiem miodu, a masę robi się z kaszy mannej, po ugotowaniu dodaje się masło, taki krem grysikowy. Ogólnie robi się trzy blaty, na każdy idą powidła śliwkowe (ja kupuję jakieś inne bo mąż nienawidzi śliwek :p) i krem, a sam wierzch jest posmarowany polewą z ciemnej czekolady. Aczkolwiek chyba w tym roku zrobię wersję z kajmakiem na samej górze. Chociaż w sumie zdrowiej z gorzką czekoladą...
Cały mazurek smakuje trochę jak miodownik :)
Mazurka tez robię, robilam juz z czekoladą, chałwą i najlepszy to z czekoladą. A smakuje jak kruche ciasto, zaleznie od wypełnienia z tym, czym wypełnisz.

reklama
Ja robie jeszcze lepiej. Wyjmuję wszystkie składniki w między czasie schładzam winko, piwko. Makaronu nie gotuję tylko wrzucam do gara, do tego por, majonez czy co tam mam starego w lodówce i pół paczki soli. Wychodzi przesolona, więc wyrzucam, wyciagam wino z lodówki i delektuję się smakiem. Smacznego ;)
I Give Reaction GIF by MOODMAN

Jedzenie a bardziej podjadanie (słodkiego) to moja zmora. Walczę ostro. Cięzko mi było się zabrać. teraz leci 7 tydzień ćwiczeń i zaczynam wprowadzać więcej zdrowych nawyków. Mimo, że trzymałam michę, nadrabiałam w weekendy. Motywują mnie słowa męża, który komentuje efekty ;) Stwierdziłamm, że skoro nie moge zajść w ciążę to chociaż zrobię formę życia :D

Fajnie przynajmniej sobie głowę zajmiesz czym innym. Ja moze chęci bede miala, ale 2,5 latka bardzo energiczna na pokladzie i po prostu wieczorem sie nie chce 😞

Dziś robiłam testowanie (13 dzień po owu) i niestety jak to mówią dziewczyny na forum biel bieli. Czekam na okres w dniu jutrzejszym. Z uwagi że mój cykl ma 26 dni, w tym miesiacu będziemy próbować ponownie. @olka11135 mozesz mnie wpisac z testowaniem na 30 kwietnia?
Kolejne 2 tygodnie jestem poza PL, także niestety nie mogę podziałać ze stymulacją.

reklama
A ja mam zamiar takie coś zrobić na święta, do tego sałatka z kurczakiem i tyle 🤣 w niedziele jak teściowie przyjdą to zrobię rolady i kluski po Śląsku, a w pon i tak idę do nich na imprezę rodzinną, a mąż gra na weselu także tam się nażrem 🤣

Załączniki

• IMG_2450.jpeg
    IMG_2450.jpeg
    50,4 KB · Wyświetleń: 84
  • IMG_2451.jpeg
    IMG_2451.jpeg
    58,4 KB · Wyświetleń: 80
Do góry