reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Och szkoda :( no nic, trzeba dalej walczyć!

Bardzo podobny miałam i dzień później już był pik :) wrzucasz może do apki? Mi wtedy na 0,7 oceniło.

Jaka kochana jesteś! ❤️

Robiłam kiedyś karpatkę z przepisu dla IO i spoko wychodziła :)
O z tego przepisu: Link do: Karpatka orkiszowa.... Спельтова карпатка

Myślę że to możliwe bo u mnie pękł pęcherzyk kiedyś jak miał 24mm właśnie. Nie wiem tylko jak z tempem wzrostu ale raczej mi rosną wolniej niż 2mm na dzień, bo w tym cyklu w piątek było 16mm a pękł prawdopodobnie w środę. Więc miałby 26mm, trochę dużo :p

Ale w sumie myślę jakby pękł we wtorek, to w środę na USG już raczej by było ciałko żółte, nie? A nie sam płyn?

Na pewno są różne przepisy, ja robię zawsze z przepisu mojej babci i jest pycha, mąż jadł pierwszy raz mazurka jak upiekłam i teraz co roku sobie zamawia :D
Spód to jest kruche ciasto ale z dodatkiem miodu, a masę robi się z kaszy mannej, po ugotowaniu dodaje się masło, taki krem grysikowy. Ogólnie robi się trzy blaty, na każdy idą powidła śliwkowe (ja kupuję jakieś inne bo mąż nienawidzi śliwek :p) i krem, a sam wierzch jest posmarowany polewą z ciemnej czekolady. Aczkolwiek chyba w tym roku zrobię wersję z kajmakiem na samej górze. Chociaż w sumie zdrowiej z gorzką czekoladą...
Cały mazurek smakuje trochę jak miodownik :)
Mazurka tez robię, robilam juz z czekoladą, chałwą i najlepszy to z czekoladą. A smakuje jak kruche ciasto, zaleznie od wypełnienia z tym, czym wypełnisz.

reklama
Ja robie jeszcze lepiej. Wyjmuję wszystkie składniki w między czasie schładzam winko, piwko. Makaronu nie gotuję tylko wrzucam do gara, do tego por, majonez czy co tam mam starego w lodówce i pół paczki soli. Wychodzi przesolona, więc wyrzucam, wyciagam wino z lodówki i delektuję się smakiem. Smacznego ;)
I Give Reaction GIF by MOODMAN

Jedzenie a bardziej podjadanie (słodkiego) to moja zmora. Walczę ostro. Cięzko mi było się zabrać. teraz leci 7 tydzień ćwiczeń i zaczynam wprowadzać więcej zdrowych nawyków. Mimo, że trzymałam michę, nadrabiałam w weekendy. Motywują mnie słowa męża, który komentuje efekty ;) Stwierdziłamm, że skoro nie moge zajść w ciążę to chociaż zrobię formę życia :D

Fajnie przynajmniej sobie głowę zajmiesz czym innym. Ja moze chęci bede miala, ale 2,5 latka bardzo energiczna na pokladzie i po prostu wieczorem sie nie chce 😞

Dziś robiłam testowanie (13 dzień po owu) i niestety jak to mówią dziewczyny na forum biel bieli. Czekam na okres w dniu jutrzejszym. Z uwagi że mój cykl ma 26 dni, w tym miesiacu będziemy próbować ponownie. @olka11135 mozesz mnie wpisac z testowaniem na 30 kwietnia?
Kolejne 2 tygodnie jestem poza PL, także niestety nie mogę podziałać ze stymulacją.

reklama
A ja mam zamiar takie coś zrobić na święta, do tego sałatka z kurczakiem i tyle 🤣 w niedziele jak teściowie przyjdą to zrobię rolady i kluski po Śląsku, a w pon i tak idę do nich na imprezę rodzinną, a mąż gra na weselu także tam się nażrem 🤣

Załączniki

• IMG_2450.jpeg
    IMG_2450.jpeg
    50,4 KB · Wyświetleń: 88
  • IMG_2451.jpeg
    IMG_2451.jpeg
    58,4 KB · Wyświetleń: 84
Do góry