reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Można urodzić się z porażeniem mózgowym?
Można.
Co do tematu, na codzień pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi, głównie intelektualnie ale ruchowo czasem też. Jak obserwuję życie tych rodzin to uważam, że nie skazałabym siebie i dziecka na takie życie. Cały czas bałabym się co będzie kiedy mnie zabraknie. Co prawda nie wiem co bym zrobiła na 100% w takiej sytuacji ale teraz, czysto teoretycznie - nie urodziłabym 😔

Odświeżanie sprawiło pojawienie się wyników.
DZISIAJ : 4.04 Beta HCG: 75,50, więc rośnie. Próg dzisiaj również ładny 29,7.
Wczoraj 3.03 Beta HCG: 52,5
Sobota 2.03 Beta HCG: 39,5

Trzymajcie dalej kciuki. :)
Kochana, powtórz betę za 2 dni, bo wyniki na ten moment są na pograniczu normy. Oczywiście to niczego jeszcze nie przesadza, beta może się jeszcze rozkręcić, ale ja bym powtórzyła badania.

Dziewczyny! Z racji tematu z forum pytanie do Was, co byście zrobiły, gdyby okazało się po badaniach, ze jest duża szansa że dziecko urodzi się chore? Chcecie pogadać na ten temat, czy odpuszczamy?

Nie wiem o co konkretnie pytasz. Na pewno zrobimy nifty. Jeżeli zaszlaby potrzeba zrobienia amniopunkcji to oczywiście też. Potem na 99% terminacja jeżeli choroba by się potwierdziła

Można.
Co do tematu, na codzień pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi, głównie intelektualnie ale ruchowo czasem też. Jak obserwuję życie tych rodzin to uważam, że nie skazałabym siebie i dziecka na takie życie. Cały czas bałabym się co będzie kiedy mnie zabraknie. Co prawda nie wiem co bym zrobiła na 100% w takiej sytuacji ale teraz, czysto teoretycznie - nie urodziłabym 😔
A ja myślałam, że w brzuchu jest zdrowe, że to porażenie to jest jakaś komplikacja ale dopiero w związku z porodem

reklama
Do góry