reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Ale w sumie co to ma do rzeczy.
Moi rodzice 1 poronienie. Dwoje zdrowych dzieci. Rozwód.

Przypadek w rodzinie. Niepłodność. Wiele poronien. Adopcja dwójki dzieci. Dziś też po rozwodzie.

Można też się zbadać genetycznie ale to nie gwarantuje ani chorej ani zdrowej ciąży. Bo np. my to sprawdziłyśmy i spoko ale część chorób powstaje de novo czyli po prostu nowy błąd.

Dodatkowo to też nie jest wszystko w genetyce proste. Np ja jestem po ciąży pozamacicznej i czytałam raz że CP to często zarodka z zespołem downa. A znowu gdzieś indziej że wcale nie, to bardzo zdrowe i silne zarodki bo potrafiły się zaimplementować w miejscu totalnie do tego nieprzystosowanym 🤷‍♀️
Genialne dzieci, które nie miały szansy się urodzić. U mnie ten cykl to rocznica tamtej ciąży - cp rozpoczęłam 31.03😥😭

reklama
Ja tez ale w sumie jak tak pomyslec, ze to z niedotlenienia, to rzeczywiscie chyba wszystko jest mozliwe
Ogólnie mózgowe porażenie dziecięce może mieć różne przyczyny od niedotlenienia, kompilacji przy porodzie do genetycznych. Nie zawsze też jest diagnozowane od razu, niekiedy pierwsze objawy można dostrzec dopiero u kilkumiesięcznego dziecka. Wszystko zależy jaki obszar mózgu i w jakim stopniu został dotknięty.
Ale jest to wada, której tak jak autyzmu badania nie wykryją.
Powiem Wam szczerze, że z racji mojej pracy czuję, że będę najbardziej przerażoną przyszłą mamą. Wiedza i świadomość jak dużo jest możliwych wad i zaburzeń i z czym to się wiąże jest okropna.

Kochana, powtórz betę za 2 dni, bo wyniki na ten moment są na pograniczu normy. Oczywiście to niczego jeszcze nie przesadza, beta może się jeszcze rozkręcić, ale ja bym powtórzyła badania.
Tak, wiem, że są na granicy. Ale cieszy mnie, że wzorsła. Dodatkowo ta dzisiaj jest z innego laboratorium. Więc niby można a nie powinnam porównywać. Idę na powtórkę w czwartek rano.
Z dużym prawdopodobieństwem tak. Oczywiście zawsze istnieje jakaś mikro szansa, że pojawi się cp mimo dużego proga, ale to bardzo rzadkie przypadki 😘
Dziękuję ❤️
Dzięki za odpowiedź 😘
Dziękuję, że zawołałaś Zazuu ❤️

Tak, wiem, że są na granicy. Ale cieszy mnie, że wzorsła. Dodatkowo ta dzisiaj jest z innego laboratorium. Więc niby można a nie powinnam porównywać. Idę na powtórkę w czwartek rano.

Dziękuję ❤️

Dziękuję, że zawołałaś Zazuu ❤️

Jak coś to zawsze służę pomocą, a i tak namiętnie Was stalkuje😍

@asiasiasia kiedy wstawiałaś swoj śluz slimaka? U mnie gdy pojawił sie 2 raz, zrobilam test ovu i wyszedł pik jak ta lala. A prog potwierdzil ovu 5 lub 6 dni potem, ten pierwszy pik tez sprawdzilsm i tam wyszedł za niski, ale już wychodził poza ramy fazy owulacyjnej.

Yes GIF by Brittany Broski
No i prosze.... sraczą to zaraża, a cionszem to już nie łaska ;(

reklama
Osobiście myślę, ze to jednak za trudny temat aby "gdybać" 😞
Mam tak samo, nie wiem jakbym się zachowała, poza tym nie mam dziecka ani pewności , że w ogóle zajdę w ciążę, więc nawet nie myślę o takim kontekście.

A gdybać właśnie ciężko w takim temacie🤷‍♀️
@black_angel bardzo ciężka to rozkmina.

Do góry