reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

A haha chętnie! 🤗 Mam nadzieję, że owulaki nie będą aż tak potrzebne, bo Twoja owu będzie właśnie taka😃:
Fight Explode GIF by TEEY
W tym cyklu takie bombowe to mogę mieć jedynie bąki w dupie 😆

reklama
A wiecie,że ja? Ja w żadnej ciąży nie miałam praktycznie objawów..jedynie trochę senność na początku i cycki urosły. W sumie tyle. W każdej ciąży było tak samo

Ja tak samo 😀
Jedyny objaw to odrzut od kawy (ale to nie wiedzialam ze w ciąży wtedy bylam) i duzo spałam (ale , ze zawsze bylam spiochem to nie zwróciłam na to uwagi). Ahh bo bym skłamała na samym początku nie moglam wstac z lozka zanim nawet gryza jakiegos suchara nie wzięłam bo bylo mi nie dobrze .

No ale umawiasz się na konkretną godzinę, prawda? To chyba jakoś to monitorują?
Mój chłop umówił się jakiś czas temu do fizjoterapeuty. Pojechał na pierwszą wizytę i było 1,5h opóźnienia, czekał. Pojechał na drugą, był "na styk" a przed nim 5 osób w kolejce. Więc się wkurzył i więcej nie pojechał.

Ogólnie tak, ale wiesz nigdy nie wiadomo do końca jak wycyrklować. Czasem ktoś nie przyjdzie, czasem ktoś zabierze 5 minut, a inny 15. Ja ostatnio jak byłam w gabinecie to zabrałam prawie 45 minut bo i badanie i usg, do tego cała historia życia. Wiadomo, że potem moje wizyty już będą szybsze u tej Pani bo się "znamy". Myślę, że to ogólnie problem systemowy niż wina konkretów.

U mnie pęcherzyk 17 cm :D ale aż zażenowana jestem sobą i waleniem glupa :p ale babeczka strasznie młodziutka i z takim uśmieszkiem patrzyła na mnie

Chyba 17mm a nie cm :p To tak, żeby potem ktoś się nie przeraził, że jego ma tylko 20mm :D

Moja 2 lata 3 miesiące i też kocha psi patrol 🤪

Moja ma 8 lat więc już pewne etapy przeszła. Natomiast na punkcie tego niebieskiego psa oszalała. Plusem, że odcinki są krótkie niczym Peppa, ale dość treściwe - np. był odcinek gdzie znajdują rannego ptaka i nie udaje się weterynarzowi go uratować. Nie ma zbyt wielu bajek, które poruszają też trudne tematy.

Jejuuu… dziewczyny… mam dzis 9 dpo, zrobilam test ale negatyw, wiem że za wczesnie na cokolwiek, a mialam masakre , caly dzien mnie mdli…. Od owulki lekko cmi brzuch i cos czasem sie przelewa. Nie mierze temperatury, jestem świeżakiem w tym temacie.. okres mam miec 8.04. Takie rzeczy istnieja jak mdłosci tak wczesnie…😳

Ogólnie objawy są wynikiem zwykle wysokiego progesteronu i/lub bety. Dlatego mdłości 9dpo nie są niczym dziwnym bo progesteron jest w szczycie. Dodatkowo jest taki okres że łatwo o wirusy, także nie koniecznie to musi być powiązane z ciążą. Mnie mdliło w zeszłym tygodniu, ale już przeszło. A jestem przed owulacją

O WY LOBUZIARY! TAK MNIE OBGADYWAC!

Ale miałyście rację, zagadałam lekarza 😂 i on mnie też 😂 ale @Brownie1992 była najbliżej, trzeba było zorganizować trzonowanie na szybko 😂

W każdym razie albo jestem po owu, albo w trakcie 😂 jak badał to mówi, że widzi w lewym jajniku pęknięty pęcherzyk. Ale na opisie już mam ciałko żółte 😂 więc na wszelki wypadek wpadł szybki trzonig 😂

ALE! Powiedział, że mam endo 8,5mm 😎😎😎 co prawda jakoś szybko to zmierzył i chyba nawet nie mam tego w opisie, ale mega się cieszę. Na piątek jestem zapisana do mojej przedbocianowej gin, to ona mi to skrupulatnie zmierzy :D

Super! Czekamy na Twojego świątecznego bobasa!

A propos kolejki w Luxmedzie, kiedyś jak jeszcze miałam pakiet- przychodzę któregoś dnia na wizytę, elegancko na 17:30, zjawiam się pod gabinetem o 17:25 i nawet mi nie przyszło do głowy żeby zapytać „przepraszam, kto z Państwa ostatni?” No bo co mnie to obchodzi, skoro ja o 17:30 wchodzę 😜 wtem lekarz drzwi otwiera i wzywa panią Katarzynę a tu jeb, jakaś kobita się do drzwi rzuciła. Pomyślałam - ok, pewnie była przede mną i jest lekkie opóźnienie. Po czym zeszło się jej strasznie długo i zdążyłam się już troszkę wkurzyć. Wchodzę do gabinetu a koleś mnie przeprasza, bo okazało się, ze on wezwał mnie (to była moja pierwsza wizyta) zebrał wywiad, wszystko spisał, łącznie z tym, że 3 porody były i badania oraz leczenie zlecił a potem musiał to odkręcać 🙄🙄🙄 od tamtej pory już zawsze pytam czy ktoś jeszcze czeka do tego samego gabinetu 😆

OMG nieźle. Trochę dziwne, bo lekarz powinien dopytać o nazwisko w gabinecie. Creepy na maxa.

Dziewczyny, czy endometrium 15mm na 12 dni przed okresem to normalna grubość ?

Ja bym bardziej się zastanowiła w jakim to jest dniu cyklu odnosząc się do owulacji.

Bo wiesz, ja miałam w piątek endo 6mm - jak na 13dc to raczej słabo tzn. przyjmując owulację w 14dc, ale już wiedząc że mam 3mm pęcherzyki, a moja owulacja będzie w okolicy 20dc to całkiem spoko jak na tyle przed owulacją. W trakcie owulacji mam zwykle 10-12mm, a później tak max. 15mm i to jest podobno okej przed okresem. Natomiast wiesz jak masz 15mm, a owulacja za tydzień no to może być różnie. Myślę, że nie ma co panikować - ale warto obserwować, bo za grube endo jest tak samo złe jak i za cienkie :(

reklama
Do góry