reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Ja się udzidzilam 2 dni przed terminem, mój brat dokładnie w wyznaczony dzien.
Wiec liczę jednak, że jeśli się uda to będzie terminowo.
Zresztą mkj mąż się śmieje, że ja jestem tak punktualna i pilnującą czasu że dziecko przyjdzie dokładnie na czas.
No chyba że się wda w niego od razu. Ale wtedy to mi się spóźni...
gdybym miała zacząć rodzic dwa dni przed terminem czyli 1 stycznia to tak bym się srała ze strachu że nawet lewatywa już nie była by potrzebna 😂

reklama
A w ogóle to oficjalne siemanko w kwietniu 🤗 na razie obserwuje z przyczajki bo sama nie wiem jaki status jest dla mnie odpowiedni 🙄 ani nie pauzuję, ani chwilowo nie testuję, ani nawet okresu nie mam🫠

Dam Cię mimo wszystko na pauzę bo jesteś w zawieszeniu, najwyżej potem się przepiszesz :)

😂😂😅 teraz będę kminic co mam mu powiedzieć, bo jak powiem, że przychodzę, bo mi się owu 2 dni spóźnia to mnie weźmie za wiariatke 😂😂😂 (słusznie zresztą 😅)
no właśnie nie wiem, pierwszy raz idę z medicover i się zastanawiam jakiego rodzaju głupa walić 😅
Ja mówię , że przyszłam sprawdzic owulacje bo odstawiłam antykoncepcję, a moja Pani doktor przyjmuje raz w tygodniu tylko i proszę o usg i szczegóły opis. I bajlando mają Ci USG zrobić

Z terminem na początek stycznia to już od połowy grudnia jest ciąża donoszona i w każdej chwili można zacząć rodzić. Tylko ok. 5 % rodzi w wyznaczonym terminie :)
11 dni po terminie… 2 indukcja… skurcze po przebiciu pecherza… jakies krzywe nieregularne ale wydusilam 3,5 kg…. Ja tez bylam przenoszona…

Nie używałabym słowa monitoring. W Luxmedzie nie ma monitoringu🙂
Ale zwykle USG już tak 😅
Dokładnie. Ja potem mówiłam, że potrzebuje zrobić usg, bo mam niepokojące objawy, chociaż, według mnie, i tak zależy na jakiego lekarza się trafi. Ja bywałam na wizytach „bez opcji usg” i miałam robione, mówiłam wprost dlaczego, ale to udało mi się właściwie tylko z dwoma lekarzami. Tak, czy inaczej- pełen monitoring w Luxmed jest, moim zdaniem, trudny, ale od czasu do czasu można sobie zobaczyć co tam się dzieje.

reklama
Do góry