reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
też chyba gdzieś czytałam że statystycznie spory procent się właśnie nie zagnieżdża nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia

Nie będę się bardzo nad tym zastanawiać bo ani nie mam jak sprawdzić, ani jak kontrolować aleeee bardzo mnie ciekawi czy to może właśnie to ostatnio nie zagrało 🤦🏻‍♀️
no to jest bardzo skomplikowany proces, jest kilka etapów, na których coś może pójść nie tak. Dlatego też w sumie się mówi o tym roku starań u zdrowej pary

Z terminem na początek stycznia to już od połowy grudnia jest ciąża donoszona i w każdej chwili można zacząć rodzić. Tylko ok. 5 % rodzi w wyznaczonym terminie :)
Ja się udzidzilam 2 dni przed terminem, mój brat dokładnie w wyznaczony dzien.
Wiec liczę jednak, że jeśli się uda to będzie terminowo.
Zresztą mkj mąż się śmieje, że ja jestem tak punktualna i pilnującą czasu że dziecko przyjdzie dokładnie na czas.
No chyba że się wda w niego od razu. Ale wtedy to mi się spóźni...

Ja się udzidzilam 2 dni przed terminem, mój brat dokładnie w wyznaczony dzien.
Wiec liczę jednak, że jeśli się uda to będzie terminowo.
Zresztą mkj mąż się śmieje, że ja jestem tak punktualna i pilnującą czasu że dziecko przyjdzie dokładnie na czas.
No chyba że się wda w niego od razu. Ale wtedy to mi się spóźni...
Wszystko możliwe, ale pewności nigdy nie ma :)ja jedno urodziłam dokładnie w terminie OM, więc położna mi mówiła, że jestem w 5%. A zamierzałam urodzić dokładnie 3 dni później i tez mówiłam, że zacisnę nogi hahah, bo sobie inną datę wybrałam, także dzieci i ich plany niekoniecznie pokrywają się z planami rodziców czasem, czego doświadczyłam... serio ja w dzień terminu z OM położyłam się i mówię do starego -3 dni będę leżeć...i mi wody odeszły...tak se poleżałam....

reklama
Do góry