reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

kurcze w korpo też nie jest tak różowo. Ja niby w korpo, a też ostatnio dostaje tyle administracyjnej roboty, która do mnie nie należy, że wczoraj znowu siedziałam do 20 rycząc przy tym. Do tego jest coraz więcej procedur, na wszystko jest procedura, mam wrażenie, że zaraz będzie procedura na sikanie. Niby jest generalnie fajnie, ale już jestem tak przytłoczona ta administracją, ze jak kilka dni temu dostałam ochrzan, że nie wyrabiam się z papierami, to od tej pory serio myślę nad rzuceniem szmatą.
taaa procedura do pisania procedury

reklama
kurcze w korpo też nie jest tak różowo. Ja niby w korpo, a też ostatnio dostaje tyle administracyjnej roboty, która do mnie nie należy, że wczoraj znowu siedziałam do 20 rycząc przy tym. Do tego jest coraz więcej procedur, na wszystko jest procedura, mam wrażenie, że zaraz będzie procedura na sikanie. Niby jest generalnie fajnie, ale już jestem tak przytłoczona ta administracją, ze jak kilka dni temu dostałam ochrzan, że nie wyrabiam się z papierami, to od tej pory serio myślę nad rzuceniem szmatą.
Przykro to słyszeć bo odniosłam wrażenie że u Ciebie jest fajnie w pracy...
Wiem, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wiec tez temu ciągle tu siedzę i czekam na ciąża 😅

Przykro to słyszeć bo odniosłam wrażenie że u Ciebie jest fajnie w pracy...
Wiem, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wiec tez temu ciągle tu siedzę i czekam na ciąża 😅
bo generalnie jest fajnie, a może było. Ale mam wrażenie, że moi szefowie zapomnieli jakie stanowisko zajmuje i jakie są moje obowiązki. Ale za miesiąc mamy oceny roczne i im przypomnę i przyhamuję ich zapędy. Nie wiem, może robią to specjalnie, żebym nie wnioskowała o awans 😅

W korpo najważniejsza zasada to nie dać sobie wejść na głowę, bo potem wszyscy będą to wykorzystywać. Ja póki co pracuje w drugim korpo od trzech lat, z nastawieniem na robienie co w moich obowiązkach, nie wypruwam sobie żył, nie siedzę po godzinach żeby coś nadrobić, nie narzekam
:)

W korpo najważniejsza zasada to nie dać sobie wejść na głowę, bo potem wszyscy będą to wykorzystywać. Ja póki co pracuje w drugim korpo od trzech lat, z nastawieniem na robienie co w moich obowiązkach, nie wypruwam sobie żył, nie siedzę po godzinach żeby coś nadrobić, nie narzekam
jesteś na stanowisku "zwyklym" czy managerskim?

Odnośnie procedur to u mnie jest aktualnie mega jajo w związku z pracą zdalną. U nas chcieli nowocześnie, systemowo, ale działa to jak jedno wielkie g*wno. Do tego trzeba złożyć 10 wniosków z 10 załącznikami. Są już ludzie, którzy piszą, że oni nie chcą tych 60zł do pensji :D bo nie chce im się tego wypełniać. No jakiś generalnie koszmar, gdzie u mojego męża też w korpo wypełnili jeden wniosek co prawda papierowo no ale 1. I z bani :D

reklama
Ja wcześniej pracowałam w małej firmie, która zatrudniała 7 osób. Mobbing, wyzysk i oszustwo na każdym kroku. Koleżanka, która ogarniała wszystko brała może ze 4 dni urlopu w roku bo nie miał jej kto zastąpić a i tak była pod telefonem cały czas. Kolega był tak zastraszony, że jak mu dziecko chorowało i miał iść na opiekę to rano siedział z dzieckiem a jak żona wróciła to przyjeżdżał do pracy 🤬 ja sobą tak nie dałam pomiatać ale co swoje przesyłam to też psychikę mi zryło. A byłam kierownikiem. Teraz pracuje w korpo, papierologii dużo ale wszystko na umowie, na papierze, na urlop mogę sobie iść kiedy chce, a jak mnie nie ma to nikt do mnie nie wydzwania bo coś... Więc bardzo doceniam. No ale właśnie. Wszystko zależy od firmy i stanowiska.

Do góry