reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

Wiesz, każda z nas ma pracę. Część z nas też dzieci (ja np. mam dwoje) wiadomo że każda z nas ma inny styl życia, inaczej podzielną uwagę.

Jeżeli chodzi o to czy miałaś owulację - nikt Ci nie odpowie na to pytanie skoro nie monitorowałaś tego tak naprawdę w żaden sposób. Ja akurat miewam bardzo późno owulacje wiec dla mnie brak okresu w 34dc nie jest niczym dziwnym i nie uznałabym tego za cykl bez owulacji. Z tego co kojarzę jesteś świeżo po poronieniu więc też organizm może się rozregulować. Osobiście jeżeli masz takie trudności w życiu (życie na dwa domy, dojazdy itp.) to ja skupiłabym się przede wszystkim na monitoringu.
Skoro nie nadrabiasz to chociaż mam nadzieję, że czytasz to kiedy Cię oznaczamy bo to zwykły wyraz szacunku, powiadomienia jednak przychodzą - również można ustawić by przychodziły na e-mail. W każdym razie ja w piątek w 12dc miałam plamienie, ogromne bóle podbrzusza, lewy jajnik kuł ma maxa. Szyjka nisko, w miarę miękka, otwarta - jedynie śluz faktycznie był niepłodny i tego płodnego nie zauważyłam na razie. Poszłam na USG - a tam zero dominującego pęcherzyka, największe ledwo 3mm (żeby pękły muszą mieć min. 18mm) czyli owulacja jak zawsze będzie u mnie po 20dc. Jak widać objawy, całkiem mocny test owulacyjny (nie chce mi się grzebać w śmieciach żeby go pokazać) - nie dając gwarancji owulacji. Dlatego ja w tym cyklu testy robię bardziej dla zabawy, dla sprawdzenia, temperatury nie mierzę bo różnie wstaję i jedyne co to skupiam się na monitoringach bo to daje jednak największą pewność tego kiedy owulacja może być.

Jeżeli masz ochotę na badania to tu masz listę:

Zobacz załącznik 1512705
tak jak najbardziek czytam jak tylko jestem oznaczona i mam na to czas. Dzis zrobilam tsh,ft3,ft4,progesteron i jednak bete ale nie mam wielkiej nadzieii

reklama
Ja to bym mogła nawet już się starać o adopcję, ale mężowi zależy żeby mieć swoje i ewentualnie jeśli nie będzie opcji wtedy iść w tym kierunku 🙃
Podziwiam osoby myślące o adopcji, naprawdę szacun. Kurcze, ja to mam za małe jajka chyba żeby się zdecydować na taki krok.

Hejka 🤗 czy u Was też taki śnieg? 👀

No co Ty gadasz, w Warszawie był lekki przymrozek wiec trochę w niektórych miejscach było ślisko, ale poza tym jest przepiękne słońce i bezchmurne niebo ☀️

tak jak najbardziek czytam jak tylko jestem oznaczona i mam na to czas. Dzis zrobilam tsh,ft3,ft4,progesteron i jednak bete ale nie mam wielkiej nadzieii

To czekamy na wyniki :)

@Serduszko_23 testowałaś?

w pełni rozumiem trudności z nadrabianiem, czasami nie da się nadrobić tych pierdyliarda stron i absolutnie nikt tego nie oczekuje (a przynajmniej ja tego nie oczekuję). Jednak cudownie by było by każda z nas zareagowała chociaż na te trzy posty wstecz jakąś reakcją i napisała choć jednej z nas coś w stylu "rozumiem Cię dziewczyno, trzymam za Ciebie kciuki", by każda z nas po prostu dawała z siebie tych kilkadziesiąt sekund na wsparcie kogoś. Nasz wątek polega na tym, że jesteśmy dla siebie wzajemnie, niekoniecznie merytorycznie - bo mądrzejsze od lekarzy nie jesteśmy, ale ze stanowimy dla siebie wzajemne wsparcie, dajemy sobie oparcie oraz wiarę, których tak bardzo wszystkie potrzebujemy :)
Myślę, że czasem takie "nielakarskie" podejście i zwykle poklepanie po plecach robi mega robote i jest na pewno tak samo potrzebne w tej naszej wyboistej drodze :)

Załączniki

• 20230403_093229.jpg
    20230403_093229.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 69
Mnie też coś owu w ciula robi, normalnie jest w 10-12dc, pierwszy pozytywny owulak wyszedł w 11dc, a ja tu dzisiaj 14dc, mierze temp i pokazuje, ze jeszcze owu nie było 😱
a przed antykoncepcją też miałaś takie krótkie cykle? Bo my chyba w podobnym czasie ja odstawiliśmy i mi się wydaje że moje ciało jakby ciągle wracało do normy ... 🤦🏻‍♀️

reklama
Ale np. psycholożka Agnieszka Stein - mówi, że jedno dziecko jest jak najbardziej okej. W sensie dla dziecka.

Paradoksalnie posiadanie rodzeństwa patrząc na wychowanie dziecka w duchu rodzicielstwa bliskości nie jest do końca spoko. Bo nie da się mieć ciastko i zjeść ciasto. Zawsze, któreś dziecko cierpi. A podobno najgorzej jak dzieci jest nieparzyście
A to ciekawe z tymi nieparzystymi dziećmi, aż poczytam o co kaman...

Do góry