reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

A u mnie wzrusz totalny. Słuchajcie tego
Juz wspominałam że mamy gorszy czas pod względem finansowym. Do tego mamy komunię córki w maju. Robimy ją w polsce a jak wiecie mieszkamy w de. Musimy jechać tydzień predzej ale do tego wszystkiego zostaliśmy zaproszeni na wesele które będzie 2 tygodnie przed komunią. Ogólnie miało by to wyglądać tak że jedziemy w czwartek popołudniu do polski, następnego dnia wesele, powrót do de w niedziele a tydzien później w sobote znowu do polski ze względu na komunie
Ogólnie do ogarniecia ale finansowo to kicha bo komunia to już spory wydatek. Mamy jeszcze parę dni na zawiadomienie czy będziemy czy nie ale wzięliśmy na rozmowę dzieci i mówimy im że nie damy rady pojechać. Dzieciaki pytają ile nas będzie kosztować paliwo. Przychodzą do nas po chwili że skarbonkami. Powyciągały pieniądze i każdy dał połowę kwoty którą wymieniłam na paliwo🥹
Wspaniałe, empatyczne dzieci :) Gratulacje :)

reklama
doliczyłam się że dosłownie wszyscy kuzyni mojego męża ktorzy mają dziecko/czekają na dziecko zaszli miesiąc po ślubie wiec po prostu doszłam do wniosku że to na pewno dupa prawda że ma się rok i już u nas nie zaskoczy 🤡

Ale później mąż puścił bąka i powiedział coś głupiego i jakoś odechciało mi się zamulać 😅❤️
Też mam takie myśli, że już nie zaskoczy prawie co miesiąc, jak przychodzi okres, tymbardziej , że u mnie za chwilę stuknie półtora roku starań.
Też w rodzinie wszyscy już mają dzieciaka minimum 1.
Ale trzeba się trzymać, życie jest jakie jest i trzeba iść do przodu 🤗 przytulam, wirtualnie.

Jaki macie dziewczyny stosunek do sportu w okresie starań? Chodzi mi przede wszystkim o Bieganie, siłownię, rower. Czy oszczedzacie się w okresie owulacji i testowania czy nic się nie zmienia u Was i ćwiczycie jak zazwyczaj?

Myślę, ze wszystko zależy od tego jak to u Ciebie wygląda. Jeżeli jesteś chwilę przed testowaniem, a jednocześnie uznałaś, że chcesz schudnąć czy tam zacząć ćwiczyć i biegać maratony no to bym się zastanowiła natomiast jeżeli ćwiczyć od jakiegoś czasu to tak naprawdę można ćwiczyć całą ciąże.

Inna sprawa, nie wiemy kiedy zajdziemy w ciąże, jak to potrwa lata to szkoda tracić ten czas. Ja np. od poniedziałku ruszam na zajęcia MMA i zupełnie nie przejmuję się jak to się odnosi do ciąży

Myślę, ze wszystko zależy od tego jak to u Ciebie wygląda. Jeżeli jesteś chwilę przed testowaniem, a jednocześnie uznałaś, że chcesz schudnąć czy tam zacząć ćwiczyć i biegać maratony no to bym się zastanowiła natomiast jeżeli ćwiczyć od jakiegoś czasu to tak naprawdę można ćwiczyć całą ciąże.

Inna sprawa, nie wiemy kiedy zajdziemy w ciąże, jak to potrwa lata to szkoda tracić ten czas. Ja np. od poniedziałku ruszam na zajęcia MMA i zupełnie nie przejmuję się jak to się odnosi do ciąży
będziesz się napierdzielać? 😳😍

reklama
Wiesz co starania to był pikuś. Zachodziłam od razu ale serduszko zatrzymywalo się na 8-9 tyg. Jestem po 3 poronieniach. Ostatni zabieg w październiku w 10tyg 🥲 nie wie czemu tak się dzieje ... Jedyne co dołożył to steryd
To musisz postarać się znaleźć lekarza, który ma wiedzę o poronieniach, mam nadzieję, że się uda.

Do góry