reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

@Owulacja @Moonstone a mogłybyście o chrztach gdzieś indziej porozmawiać? Miałyśmy tu przedwczoraj i wczoraj burzliwą dyskusję o wrażliwości i empatii, myślę że lepiej by było, by w tym kontekście rozmowa o chrztach odbywała się gdzieś indziej jednak ;)

reklama
to bym była dobrej myśli w takim przypadku! Jak będziesz miała wyniki, to koniecznie daj znać jak wyszły :)

Tutaj wyniki. Pomożesz zinterpretować?Jestem zielona w te klocki.

Załączniki

• fe28d005-253d-49f1-b894-844a9de1212c.jpeg
    fe28d005-253d-49f1-b894-844a9de1212c.jpeg
    74,3 KB · Wyświetleń: 99
Dziewczyny, ruszają zapisy do tego programu o którym Wam kiedyś pisałam, dofinansowanie do in vitro dla 100 par spoza obszarów objętych dofinansowaniami miejskimi/gminnymi itd. Podrzucam link jakby któraś z Was była zainteresowana ♥️

Załączniki

• 2B4D0692-2A1F-4112-AF00-2D40AE591209.png
    2B4D0692-2A1F-4112-AF00-2D40AE591209.png
    422,7 KB · Wyświetleń: 52
Tutaj wyniki. Pomożesz zinterpretować?Jestem zielona w te klocki.
macie bardzo ładną koncentrację, a do morfologii się ślinię :) ruch postępowy jest obniżony, ale to nie jest tragedia, szczególnie, że koncentracja jest dobra :) jakiś fertilman, dietka na płodność, zwracanie uwagi na kompa na kolanach, telefon w przedniej kieszeni i gorące kąpiele i będzie git :)
Tylko nie wiem, czy dwa miesiące to nie za mało, pełna spermatogeneza trwa ok. 74 dni i ja bym tak po trzech miesiącach powtórzyła dla pewności, ale nie mam żadnych kompetencji, żeby podważać zalecenia lekarza :)

Witam dziewczyny po świątecznej przerwie 😉 Ja w tym cyklu nic nie sprawdzam i nic nie robię za bardzo bo brałam antybiotyk, a od soboty mnie męczy infekcja intymna i przez wyjazd nie mogę sobie z nią dać rady. Więc seksu zero a możliwe że dni płodne były no ale co zrobić. Życie.
Jak w przyszłym tygodniu będę się.dobrze czuć to pójdę na badania i będę robić krzywa cukrowa i insulinową bo prawdopodobnie mam IO i wtedy wejdę na metformine. Tyje ostatnio strasznie. Mam sporą nadwage już chyba a wcale nie jem dużo.
Eh czy któraś z was tak jak ja, całe życie, boryka się z problemami z wagą ? U mnie sinusoida całe życie co schudne, to przytyje.... 😔
Ja mam całe życie kompleks wagi, nawet gdy byłam szczupła to się odchudzałam. A teraz ważę najwięcej w moim życiu (no prawie, bo po ciąży ważyłam najwięcej i rok to zrzucałam) i jak patrzę jak wyglądałam kiedyś... Ech. Ale ja muszę trzymać dietę w 100 procentach, inaczej nie ma efektów, a strasznie mi jest trudno być konsekwentną. IO nie ułatwia tematu.
Ja mam tak samo z dofinansowaniami. Całe życie mieszkałam w Lublinie. Rok temu przeprowadzilismy się pod Lublin i już się nie łapiemy na dofinansowanie bo nie odprowadzamy w Lublinie podatku...
Hmm a nie można wybrać gdzie się odprowadza podatki? Coś mi świta że były akcje w Krakowie żeby mieszkańcy okolicznych miejscowości odprowadzali podatki w Krakowie, to mogą mieć wtedy tańszą komunikację miejską itp. Oczywiście to jest trochę nie fair w stosunku do tych małych miejscowości, ale wiadomo że patrząc pod kątem ivf to temat do rozważenia.
Dziewczyny czy któraś miała owulację ok 20 dnia cyklu albo i później? Badam od 10 dnia i nic... :( Więc albo cykl bez owu albo jeszcze będzie? A co jeśli faktycznie nie będzie? W kolejnym cyklu też spr testami czy od razu zapisywać się na monitoring?
Ja miałam minimum 4 razy owu w/po 30dc, dwie naturalne i dwie po stymulacji :p pomyślałabym o monitoringu na Twoim miejscu. Lubię wiedzieć na 100 procent co tam się dzieje w jajnikach :D ale to ja. Plus za monitoringi płaciłam po 50 zł więc też inny temat niż jak ktoś płaci 150 czy więcej.

reklama
Do góry