reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

@Owulacja @Moonstone a mogłybyście o chrztach gdzieś indziej porozmawiać? Miałyśmy tu przedwczoraj i wczoraj burzliwą dyskusję o wrażliwości i empatii, myślę że lepiej by było, by w tym kontekście rozmowa o chrztach odbywała się gdzieś indziej jednak ;)

reklama
to bym była dobrej myśli w takim przypadku! Jak będziesz miała wyniki, to koniecznie daj znać jak wyszły :)

Tutaj wyniki. Pomożesz zinterpretować?Jestem zielona w te klocki.

Załączniki

• fe28d005-253d-49f1-b894-844a9de1212c.jpeg
    fe28d005-253d-49f1-b894-844a9de1212c.jpeg
    74,3 KB · Wyświetleń: 101
Dziewczyny, ruszają zapisy do tego programu o którym Wam kiedyś pisałam, dofinansowanie do in vitro dla 100 par spoza obszarów objętych dofinansowaniami miejskimi/gminnymi itd. Podrzucam link jakby któraś z Was była zainteresowana ♥️

Załączniki

• 2B4D0692-2A1F-4112-AF00-2D40AE591209.png
    2B4D0692-2A1F-4112-AF00-2D40AE591209.png
    422,7 KB · Wyświetleń: 54
Tutaj wyniki. Pomożesz zinterpretować?Jestem zielona w te klocki.
macie bardzo ładną koncentrację, a do morfologii się ślinię :) ruch postępowy jest obniżony, ale to nie jest tragedia, szczególnie, że koncentracja jest dobra :) jakiś fertilman, dietka na płodność, zwracanie uwagi na kompa na kolanach, telefon w przedniej kieszeni i gorące kąpiele i będzie git :)
Tylko nie wiem, czy dwa miesiące to nie za mało, pełna spermatogeneza trwa ok. 74 dni i ja bym tak po trzech miesiącach powtórzyła dla pewności, ale nie mam żadnych kompetencji, żeby podważać zalecenia lekarza :)

Witam dziewczyny po świątecznej przerwie 😉 Ja w tym cyklu nic nie sprawdzam i nic nie robię za bardzo bo brałam antybiotyk, a od soboty mnie męczy infekcja intymna i przez wyjazd nie mogę sobie z nią dać rady. Więc seksu zero a możliwe że dni płodne były no ale co zrobić. Życie.
Jak w przyszłym tygodniu będę się.dobrze czuć to pójdę na badania i będę robić krzywa cukrowa i insulinową bo prawdopodobnie mam IO i wtedy wejdę na metformine. Tyje ostatnio strasznie. Mam sporą nadwage już chyba a wcale nie jem dużo.
Eh czy któraś z was tak jak ja, całe życie, boryka się z problemami z wagą ? U mnie sinusoida całe życie co schudne, to przytyje.... 😔
Ja mam całe życie kompleks wagi, nawet gdy byłam szczupła to się odchudzałam. A teraz ważę najwięcej w moim życiu (no prawie, bo po ciąży ważyłam najwięcej i rok to zrzucałam) i jak patrzę jak wyglądałam kiedyś... Ech. Ale ja muszę trzymać dietę w 100 procentach, inaczej nie ma efektów, a strasznie mi jest trudno być konsekwentną. IO nie ułatwia tematu.
Ja mam tak samo z dofinansowaniami. Całe życie mieszkałam w Lublinie. Rok temu przeprowadzilismy się pod Lublin i już się nie łapiemy na dofinansowanie bo nie odprowadzamy w Lublinie podatku...
Hmm a nie można wybrać gdzie się odprowadza podatki? Coś mi świta że były akcje w Krakowie żeby mieszkańcy okolicznych miejscowości odprowadzali podatki w Krakowie, to mogą mieć wtedy tańszą komunikację miejską itp. Oczywiście to jest trochę nie fair w stosunku do tych małych miejscowości, ale wiadomo że patrząc pod kątem ivf to temat do rozważenia.
Dziewczyny czy któraś miała owulację ok 20 dnia cyklu albo i później? Badam od 10 dnia i nic... :( Więc albo cykl bez owu albo jeszcze będzie? A co jeśli faktycznie nie będzie? W kolejnym cyklu też spr testami czy od razu zapisywać się na monitoring?
Ja miałam minimum 4 razy owu w/po 30dc, dwie naturalne i dwie po stymulacji :p pomyślałabym o monitoringu na Twoim miejscu. Lubię wiedzieć na 100 procent co tam się dzieje w jajnikach :D ale to ja. Plus za monitoringi płaciłam po 50 zł więc też inny temat niż jak ktoś płaci 150 czy więcej.

reklama
Do góry