reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

nie byłam nigdy na terapii, jedynie mam kontakt z psychiatrą bo biorę leki na spanie. O terapii myślałam już wiele razy, ale zawsze jakoś... ciężko się zebrać no i zawsze jest na co pieniądze wydać...
Wybacz, założyłam z góry, ze skoro brałaś leki to byłaś w terapii. U mnie to samo myślenie - mam na co wydawać kasę, ale często mam poczucie, ze bez tego wiele tracę a życie mamy jedno i szkoda przejść je w takiej totalnej apatii bo szkoda nam było na leczenie samych siebie ;)

reklama
Wybacz, założyłam z góry, ze skoro brałaś leki to byłaś w terapii. U mnie to samo myślenie - mam na co wydawać kasę, ale często mam poczucie, ze bez tego wiele tracę a życie mamy jedno i szkoda przejść je w takiej totalnej apatii bo szkoda nam było na leczenie samych siebie ;)
to prawda, ale być może ja teraz brzmię, jakbym była załamana, ale tak nie jest. Na codzień jestem pogodna, żyję normalnie tylko ten temat po prostu jest dla mnie już taki okropny i wyrzygany. Dlatego odeszłam chwilowo z forum, bo już nie mogłam ciągle otaczać się owulacją, śluzem, tempaeraturą, betą, hormonami, badaniami i dzień w dzień o tym myśleć i to analizować. Mimo, ze kiedyś dzielenie się wiedzą sprawiało mi bardzo dużo radości.

A to ln
Tylko u mnie wychodził ASC-US, czyli stan zapalny. U mnie absolutnie nie wychodził stan przedrakowy.

@Ilona1417, a nie mówił o kolposkopii?
Wydaje mi się, że na początek lepiej rozpocząć od mniej inwazyjnej diagnostyki.
Poza tym koniecznie dorobiłabym badania w kierunku HPV.
Ja przy kolposkopii od razu miałam pobieraną próbkę w celu zbadania, czy nie mam HPV.

Jak to mi potem lekarz powiedział, bo u mnie odbiór wyników zbiegał się z pierwszą wizytą ciążową: „Proszę pamiętać, że nie ma raka szyjki macicy bez zakażenia HPV.”

Także od tego bym zaczęła.
Natomiast ja lekarzem nie jestem, tylko piszę, jak u mnie wyglądało działanie lekarza po złej cytologii.

Złe wyniki cytologii nie wyłączają natomiast ze starań.
A to oni przed tym zabiegiem nie sprawdzają jeszcze co trzeba wyciąć o czy wogole trzeba wyciąć ? Kurcze to dla mnie takie świeże że nie mam pojęcia

O teście HPV mówił żeby się zastanowić bo wiadomo że trochę to kosztuje i jak coś to po wszystkim zrobić. I z tym też się tak główkuje, bo gdyby wyszło że mam to co to znaczy ? Czytałam że jest przenoszone drogą płciową, ja jestem ze swoim starym 10 lat , to on tyle czasu mógł być w uśpieniu czy poszedł gdzieś na lewo ? 🙈🤣

to prawda, ale być może ja teraz brzmię, jakbym była załamana, ale tak nie jest. Na codzień jestem pogodna, żyję normalnie tylko ten temat po prostu jest dla mnie już taki okropny i wyrzygany. Dlatego odeszłam chwilowo z forum, bo już nie mogłam ciągle otaczać się owulacją, śluzem, tempaeraturą, betą, hormonami, badaniami i dzień w dzień o tym myśleć i to analizować. Mimo, ze kiedyś dzielenie się wiedzą sprawiało mi bardzo dużo radości.
Jasne, rozumiem Cię aż za dobrze. Anyway, myślę o Tobie często ♥️ masz we mnie 100% wsparcia cokolwiek byś nie zdecydowała.
Season 12 Hug GIF by PBS

reklama
Chyba Cię rozumiem. Do czasu jak funkcjonujemy i zapominamy o tym aspekcie, który jest dla nas problematyczny, to wszystko jest dobrze. Ale gdy to wraca to czuję ścisk na żołądku. Chcesz o tym zapomnieć, wrócić do punktu wyjścia, ale się nie da. Musisz to przepracować. I wydaje mi się, że im szybciej tym lepiej.
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale brakuje Ciebie tutaj :)

Do góry