reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

A bierzesz coś teraz np Acard, Heparyna?
Mam brać acard od pozytywnego testu więc wjedzie wieczorem :)
bardzo mi przykro, że masz takie emocje w sobie zamiast po prostu radości. Oczywiście w pełni rozumiem, ale tak generalnie mi smutno, że takie rzeczy w ogóle się zdarzają, które blokują tę radość. Chciałabym, żeby to zawsze było tak, że dwie kreski to wielka radość, a z tej wielkiej radości zawsze wychodzi różowy i zdrowy bobas 🥺
Za pierwszym razem tak miałam, jakoś niewiele myślałam że coś może pójść nie tak, robiliśmy sobie z mężem pamiątkowe zdjęcia z testem :D i faktycznie wszystko było dobrze. A teraz na mamusie pójdę dopiero jak będzie serduszko na USG bo już dwa wątki żegnałam.

W ogóle mnie mąż załatwił, chociaż chyba bardziej sam siebie. On jest z mocno wierzącej rodziny, nawet ma brata księdza. I pytam czy w sobotę ma być jedzenie bez mięsa (teściu przyjeżdża na święta) a ten że nie, można mięso. Mówię mu że zrobię to i to, wczoraj karkówkę zamarynowalam bo trzeba trzy dni wcześniej, pytam wieczorem czy na pewno można to mięso w sobotę. "Noo niby można ale lepiej nie". Nosz kurde! Specjalnie pytałam! Powiedziałam mu że wszystko było z nim ustalone i albo jedzą to co jest albo sami sobie ogarną obiad xd

reklama
ja nie paliłam 4 lata i teraz sie wkręciłam w to, 2-3 papieroski dziennie 🤣
Ja nie paliłam prawie 5 lat, czyli od czasu zajścia w ciąże z córką aż do jej 4 urodzin. I w zeszłym roku coś mi się w głowie poprzestawiało i nie mogłam przestać myśleć o paleniu. Kupiłam Iqosa, zawsze to mniej syfu niż zwykłe papierosy. Jak zaszłam we wrześniu w kolejną ciążę, to rzuciłam, ale po poronieniu znów wróciłam do nałogu. Jak w tym cyklu zajdę, to od maja znów będę niepaląca :)

Gratuluje wszystkim dziewczynom kreseczek i pięknej bety, oby wszystko poszło dobrze ❤️
Co do imion to chłopak Julian a dziewczynka hmmm zawsze marzyła mi się Michalina 😀 aczkolwiek mąż jest Michał i tak średnio mu się to widzi. Mega podoba mi się Matylda ale tu jest sprzeciw 😅 i rozważamy Rozalię po babci. Tylko wszyscy zarabiają to właśnie Róża a dla mnie to już inne imię
Matylda i Rozalia pięknie! Zawsze możecie zdrabniać do Rozi :)

Ale macie szansę, nawet jeśli nie naturalnie to mówiłaś, że in vitro jest akceptowalne. Wiem, że boisz się rozczarowania i nie każę Ci imion wybierać.. A trochę wiary i pozytywnego myślenia 😘
Już w maju się okaże jak wyniki. Życie pisze różne scenariusze.🥰
ja myślę pozytywnie, jakbym nie myślała pozytywnie, to by mnie już na forum nie było 😂 a już na pewno bym się nie slinila na 8mm endometrium 😂

Raczej jesteśmy za ivf, jeżeli to będzie konieczne, ale to sama procedura i badania zajmą nam 3 cykle. Ostatnio obliczyłam, że zakładając, że w czerwcu mówimy ivf "tak", to jak dobrze pójdzie pierwszy transfer może być we wrzesniu, może i w październiku. A transfer nie jest przecież jednoznaczny z ciążą, nie wiadomo ile zdrowych zarodkow uda się uzyskać przy pierwszej procedurze, ile transferów uda się zrobic. Nie wiem, czy nam starczy czasu na więcej niż jedną procedurę.

Mieliśmy od kilku dni piękną pogodę a dziś leje. Nawet koty mają dość 🤪

Załączniki

• 6f1510df-bf7b-4b98-ad57-2d43dec297d3.jpeg
    6f1510df-bf7b-4b98-ad57-2d43dec297d3.jpeg
    72,7 KB · Wyświetleń: 41
  • 079874fc-050a-40cb-95dd-f54e576bd0ca.jpeg
    079874fc-050a-40cb-95dd-f54e576bd0ca.jpeg
    94,7 KB · Wyświetleń: 45
  • 317d6248-6e8d-47be-9260-86488470aa43.jpeg
    317d6248-6e8d-47be-9260-86488470aa43.jpeg
    100,8 KB · Wyświetleń: 40
  • 40061fbd-c446-4f59-80ca-4f63c2977ccb.jpeg
    40061fbd-c446-4f59-80ca-4f63c2977ccb.jpeg
    120,4 KB · Wyświetleń: 43
Matylda i Rozalia pięknie! Zawsze możecie zdrabniać do Rozi :)
Ja to wiem, ale coś czuję, że rodzina będzie zdrabniala z przyzwyczajenia po babci 🙈 no ale ! W ciąży jeszcze nie jestem, wczoraj było trzonowanko, dzisiaj trzeba poprawić i jak się uda to w przyszłych tygodniach będę więcej myślała na temat imion 😀

reklama
Do góry