reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Dziewczyny może głupie pytanie 🤭 kupiłam te testy owu (pierwszy raz) jestem na końcówce okresu. Moje cykle zazwyczaj są w okolicy 30-32 dni. Kiedy zacząć robić te testy? Jakoś w połowie?

Ja zaczynam testować zaraz po okresie . Tylko, że ja moja miesiączka trwa 7-8 dni, owulacje mam zazwyczaj 14/15 dc (pik 13/14 dc). Cykle 26/27 dni (12 dni faza lutealna). A testuje zaraz po okresie bo czasami zdarza mi się mieć owulacje już w 12 dc i wtedy mam cykl o długości 24 dni. Po okresie do 10 dc robię 1 test dziennie a od 11 dc w którym zazwyczaj pojawia mi się śluz płodny, którego jak u @pluto_nova jest pełno to wtedy testuje już 2/3 razy dziennie.

Aha a po wizycie w toalecie melduje @ i to niestety nie jest prima aprillis☹️ Po pierwszej iui i to w 22 dc. Rekordowo szybki cykl nawet jak na mnie, nie rozumiem juz w ogóle mojego ciała.. No ale pierwsze koty za płoty, dziewczeta, teraz może być juz tylko lepiej💪🏻

Ile dni temu miałaś inseminację (w ktorym dc)?

Aha a po wizycie w toalecie melduje @ i to niestety nie jest prima aprillis☹️ Po pierwszej iui i to w 22 dc. Rekordowo szybki cykl nawet jak na mnie, nie rozumiem juz w ogóle mojego ciała.. No ale pierwsze koty za płoty, dziewczeta, teraz może być juz tylko lepiej💪🏻
Współczuję. Ja poprzedni cykl miałam właśnie 22 dniowy (co prawda nie iui tylko stymulacja) i byłam bardzo zaskoczona - szczególnie, że cykl "sztuczny". Ale gin powiedziała, że czasami się tak zdarza. Też mówiłam wtedy, że nie rozumiem swojego organizmu. Trzymaj się :)

Ja się przyznaje, ze przez wyjazd nie mierzylam temperatury. Jestem 13dc i jeszcze śluzu w sumie nie było… wiec albo się mega przestawiłam albo już po owu :D nie będę tego rozkminiac w tym miesiącu, sobie pożyje do dnia spodziewanego okresu

Niech ten kwiecień będzie dla Was pełen życia :)

reklama
Dziewczyny, mówiłam, że nie mam nadziei na ten cykl i jak będę testować to 1.04. Zapisałam się finalnie na 5.04. Ale poszłam rano sikać potajemnie. Mam nadzieje, że los ze mnie nie zakpił.
D706FB22-8198-4953-B0F8-C5107B0E0725.jpeg

Do góry