reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Dziewczyny może głupie pytanie 🤭 kupiłam te testy owu (pierwszy raz) jestem na końcówce okresu. Moje cykle zazwyczaj są w okolicy 30-32 dni. Kiedy zacząć robić te testy? Jakoś w połowie?

Ja zaczynam testować zaraz po okresie . Tylko, że ja moja miesiączka trwa 7-8 dni, owulacje mam zazwyczaj 14/15 dc (pik 13/14 dc). Cykle 26/27 dni (12 dni faza lutealna). A testuje zaraz po okresie bo czasami zdarza mi się mieć owulacje już w 12 dc i wtedy mam cykl o długości 24 dni. Po okresie do 10 dc robię 1 test dziennie a od 11 dc w którym zazwyczaj pojawia mi się śluz płodny, którego jak u @pluto_nova jest pełno to wtedy testuje już 2/3 razy dziennie.

Aha a po wizycie w toalecie melduje @ i to niestety nie jest prima aprillis☹️ Po pierwszej iui i to w 22 dc. Rekordowo szybki cykl nawet jak na mnie, nie rozumiem juz w ogóle mojego ciała.. No ale pierwsze koty za płoty, dziewczeta, teraz może być juz tylko lepiej💪🏻

Ile dni temu miałaś inseminację (w ktorym dc)?

Aha a po wizycie w toalecie melduje @ i to niestety nie jest prima aprillis☹️ Po pierwszej iui i to w 22 dc. Rekordowo szybki cykl nawet jak na mnie, nie rozumiem juz w ogóle mojego ciała.. No ale pierwsze koty za płoty, dziewczeta, teraz może być juz tylko lepiej💪🏻
Współczuję. Ja poprzedni cykl miałam właśnie 22 dniowy (co prawda nie iui tylko stymulacja) i byłam bardzo zaskoczona - szczególnie, że cykl "sztuczny". Ale gin powiedziała, że czasami się tak zdarza. Też mówiłam wtedy, że nie rozumiem swojego organizmu. Trzymaj się :)

Ja się przyznaje, ze przez wyjazd nie mierzylam temperatury. Jestem 13dc i jeszcze śluzu w sumie nie było… wiec albo się mega przestawiłam albo już po owu :D nie będę tego rozkminiac w tym miesiącu, sobie pożyje do dnia spodziewanego okresu

Niech ten kwiecień będzie dla Was pełen życia :)

reklama
Dziewczyny, mówiłam, że nie mam nadziei na ten cykl i jak będę testować to 1.04. Zapisałam się finalnie na 5.04. Ale poszłam rano sikać potajemnie. Mam nadzieje, że los ze mnie nie zakpił.
D706FB22-8198-4953-B0F8-C5107B0E0725.jpeg

Do góry