reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Spoko, loko ja miałam wielkie nadzieje na ten cykl, a zaraz się okaże że owulacja była zaraz po okresie więc z racji braku seksu ciąża raczej jest wątpliwa :D

Dziewczyny może głupie pytanie 🤭 kupiłam te testy owu (pierwszy raz) jestem na końcówce okresu. Moje cykle zazwyczaj są w okolicy 30-32 dni. Kiedy zacząć robić te testy? Jakoś w połowie?

Dziewczyny może głupie pytanie 🤭 kupiłam te testy owu (pierwszy raz) jestem na końcówce okresu. Moje cykle zazwyczaj są w okolicy 30-32 dni. Kiedy zacząć robić te testy? Jakoś w połowie?
Hej, żadne pytanie nie jest głupie.
Generalnie powinnaś mieć w ulotce załączoną tabelkę z sugerującym pierwszym dniem testowania. Wklejam dodatkowo abyś miała podgląd. W Twoim przypadku to między 13DC-15DC. Mam cykle tej samej długości co Ty. Testowałam w tym miesiącu pierwszy raz. Zrobiłam pierwszy test w 14 DC a peak wyłapałam w 16DC. Aplikacja pokazywała mi abym testowała już od 7DC.
test-owulacyjny-kiedy-zrobic.jpg

Jeżeli to pierwszy cykl z testami to ja bym chyba zaczęła od 10dc bo jednak nawet mając cykl 32 dniowych nie wiadomo do końca kiedy owulacja. Może być zarówno w 16dc jak i 22dc - no chyba, że zna się swoją długoś fazy lutealnej (po owulacyjnej)

u mnie sprawdza się testowanie gdy zaczyna się śluz płodny, ale u mnie to książkowy śluz w dużej ilości i nie idzie go przegapić 😝

Do tego dołączyłabym mierzenie temperatury, bo moze sie tez zdarzyć jak u mnie. Niby peak 17 a temperatura temu zaprzeczyla i peak dopiero 22.03 wskazał owulacje bo został potwierdzony temperaturą i badaniem proga.

reklama
Hej, żadne pytanie nie jest głupie.
Generalnie powinnaś mieć w ulotce załączoną tabelkę z sugerującym pierwszym dniem testowania. Wklejam dodatkowo abyś miała podgląd. W Twoim przypadku to między 13DC-15DC. Mam cykle tej samej długości co Ty. Testowałam w tym miesiącu pierwszy raz. Zrobiłam pierwszy test w 14 DC a peak wyłapałam w 16DC. Aplikacja pokazywała mi abym testowała już od 7DC.
test-owulacyjny-kiedy-zrobic.jpg
Serdecznie dziękuję. Kupilam w Rossmanie te 5 sztuk

Do góry