reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Spoko, loko ja miałam wielkie nadzieje na ten cykl, a zaraz się okaże że owulacja była zaraz po okresie więc z racji braku seksu ciąża raczej jest wątpliwa :D

Dziewczyny może głupie pytanie 🤭 kupiłam te testy owu (pierwszy raz) jestem na końcówce okresu. Moje cykle zazwyczaj są w okolicy 30-32 dni. Kiedy zacząć robić te testy? Jakoś w połowie?

Dziewczyny może głupie pytanie 🤭 kupiłam te testy owu (pierwszy raz) jestem na końcówce okresu. Moje cykle zazwyczaj są w okolicy 30-32 dni. Kiedy zacząć robić te testy? Jakoś w połowie?
Hej, żadne pytanie nie jest głupie.
Generalnie powinnaś mieć w ulotce załączoną tabelkę z sugerującym pierwszym dniem testowania. Wklejam dodatkowo abyś miała podgląd. W Twoim przypadku to między 13DC-15DC. Mam cykle tej samej długości co Ty. Testowałam w tym miesiącu pierwszy raz. Zrobiłam pierwszy test w 14 DC a peak wyłapałam w 16DC. Aplikacja pokazywała mi abym testowała już od 7DC.
test-owulacyjny-kiedy-zrobic.jpg

Jeżeli to pierwszy cykl z testami to ja bym chyba zaczęła od 10dc bo jednak nawet mając cykl 32 dniowych nie wiadomo do końca kiedy owulacja. Może być zarówno w 16dc jak i 22dc - no chyba, że zna się swoją długoś fazy lutealnej (po owulacyjnej)

u mnie sprawdza się testowanie gdy zaczyna się śluz płodny, ale u mnie to książkowy śluz w dużej ilości i nie idzie go przegapić 😝

Do tego dołączyłabym mierzenie temperatury, bo moze sie tez zdarzyć jak u mnie. Niby peak 17 a temperatura temu zaprzeczyla i peak dopiero 22.03 wskazał owulacje bo został potwierdzony temperaturą i badaniem proga.

reklama
Hej, żadne pytanie nie jest głupie.
Generalnie powinnaś mieć w ulotce załączoną tabelkę z sugerującym pierwszym dniem testowania. Wklejam dodatkowo abyś miała podgląd. W Twoim przypadku to między 13DC-15DC. Mam cykle tej samej długości co Ty. Testowałam w tym miesiącu pierwszy raz. Zrobiłam pierwszy test w 14 DC a peak wyłapałam w 16DC. Aplikacja pokazywała mi abym testowała już od 7DC.
test-owulacyjny-kiedy-zrobic.jpg
Serdecznie dziękuję. Kupilam w Rossmanie te 5 sztuk

Do góry