reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

w ktorym tygodniu byłyście jak sie dowiedziałyście ze jestescie w ciązy

W którym tygodniu byłyście w ciąży jak sie dowiedziałyście??
Pytam się ponieważ nie wiem czy ja się troszkę za późno nie dowiedziałam??a dodam ze jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to się okazało ze to już 11 tydzień.

Witajcie serdecznie :)
Ja jestem po leczeniu na niepłodność i testy robiłam po każdej @. Standardowo po 10 dniach od współżycia :cool2:.
W ten szczęśliwy cykl robiłam 2 testy - 1 po 2 tygodniach od zakończonej @ - 2 kreseczki słabiutkie i ledwie widoczne, więc po tygodniu postanowiłam dla pewności zrobić 2 test i jego wynik pojawił się natychmiast - upragnione 2 piękne różowe kreski :-D. Po tygodniu od 2 testu byłam na kontroli u gina i okazało się, że jest pęcherzyk ciążowy :happy2:. a wtedy był to 4 t.c. :-):-D

reklama
Witajcie serdecznie :)
Ja jestem po leczeniu na niepłodność i testy robiłam po każdej @. Standardowo po 10 dniach od współżycia :cool2:.
W ten szczęśliwy cykl robiłam 2 testy - 1 po 2 tygodniach od zakończonej @ - 2 kreseczki słabiutkie i ledwie widoczne, więc po tygodniu postanowiłam dla pewności zrobić 2 test i jego wynik pojawił się natychmiast - upragnione 2 piękne różowe kreski :-D. Po tygodniu od 2 testu byłam na kontroli u gina i okazało się, że jest pęcherzyk ciążowy :happy2:. a wtedy był to 4 t.c. :-):-D

widze ze kolezanka z Elblaga ja pochodze z niedaleka- Stare Pole
ja zrobilam test w dniu spodziewanej miesiaczki i tez slabiutka ta 2ga kreseczka nastepnego dnia to samo, po 2 dniach zrobilam bede- 4 tydzien, jutro mam wizyte u ginka- zobaczymy co powie

W ktoórym tygodniu byłyście w ciąży jak sie dowiedziałyście??
Pytam sie poniewaz nie wiem czy ja sie troszke za pozno nie dowiedzialam??a dodam ze jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to sie okazalo ze to juz 11 tydzien.

wiesz troszke pozno, czyzbys miala nieregularne @, jak to sie stalo ze tyle czasu nie wiedzialas?
mialas caly czas @? a jak nie to nie niepokoilo cie to?

W pierwszej ciąży domyślałam się już w 4 tygodniu, że mogę być w ciąży, test zrobiłam w 10 tygodniu (tak późno, bo czekałam na @ ze względu na to, że miałam naście lat i w grę wchodziła nieregularna @, no ale jak już minęły 2 terminy @, to zdecydowałam się na test), a usg w 12 tygodniu potwierdziło w 100% ciążę.

W drugiej ciąży też domyślałam się w 4 tygodniu, test zrobiłam po kilku dniach od planowanej @, a usg miałam w 16 tygodniu (wtedy pomieszkiwałam na wsi i terminy na usg były strasznie odległe).

3tyg i 6 ni :) slaba druga krecha ale wytrzymac nie moglam :) nastepnego nia kupilam dobry test to 2 grube krechy byly :)

tak wczesnie zauwazylam poniewaz sie leczylam por roku na clo a o malenstwo staralismy sie 1 rok i 6 miesiecy :)

warto dla takiego brzdaca

No to ja Was zaskocze tak jak i swojego gina :)
Pierszą ciążę niestety straciłam :( w 8/10 tyg, a lekarz stwierdził, ze możemy zacząć sie starac po 6 miesiacach. Niedoczekalismy !!!! Postaralismy sie po 5 mies., a w 3 dniu po owulacji poszłam do lekarza i stwierdziłam, ze byc moze juz sie postaralismy :-) Nie ukrywał swojego zaskoczenia. Może wydac sie to dziwne, ale bylam pewna, ze jestem w ciazy, ale ku mojemu zdziwieniu pierwsze trzy testy jeszcze przed spodziewanym okresem wyszly negatywnie :no: Dwie kreseczki na teście dostałam w prezencie na gwiazdkę :-) Jestem napalona optymizmem, że tym razem mi się uda :) A jeśli tak to znaczy, że mój instynkt macieżyński nie zawiódł :-)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe i teraźniejsze mamusie

ja byłam w 6 tc, ale znam osobę, która dowiedziała się w 16tc, bo miała nieregularne miesiączki, więc nic nie podejrzewała.

reklama
Do góry