reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w ktorym tygodniu byłyście jak sie dowiedziałyście ze jestescie w ciązy

W którym tygodniu byłyście w ciąży jak sie dowiedziałyście??
Pytam się ponieważ nie wiem czy ja się troszkę za późno nie dowiedziałam??a dodam ze jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to się okazało ze to już 11 tydzień.

Witajcie serdecznie :)
Ja jestem po leczeniu na niepłodność i testy robiłam po każdej @. Standardowo po 10 dniach od współżycia :cool2:.
W ten szczęśliwy cykl robiłam 2 testy - 1 po 2 tygodniach od zakończonej @ - 2 kreseczki słabiutkie i ledwie widoczne, więc po tygodniu postanowiłam dla pewności zrobić 2 test i jego wynik pojawił się natychmiast - upragnione 2 piękne różowe kreski :-D. Po tygodniu od 2 testu byłam na kontroli u gina i okazało się, że jest pęcherzyk ciążowy :happy2:. a wtedy był to 4 t.c. :-):-D

reklama
Witajcie serdecznie :)
Ja jestem po leczeniu na niepłodność i testy robiłam po każdej @. Standardowo po 10 dniach od współżycia :cool2:.
W ten szczęśliwy cykl robiłam 2 testy - 1 po 2 tygodniach od zakończonej @ - 2 kreseczki słabiutkie i ledwie widoczne, więc po tygodniu postanowiłam dla pewności zrobić 2 test i jego wynik pojawił się natychmiast - upragnione 2 piękne różowe kreski :-D. Po tygodniu od 2 testu byłam na kontroli u gina i okazało się, że jest pęcherzyk ciążowy :happy2:. a wtedy był to 4 t.c. :-):-D

widze ze kolezanka z Elblaga ja pochodze z niedaleka- Stare Pole
ja zrobilam test w dniu spodziewanej miesiaczki i tez slabiutka ta 2ga kreseczka nastepnego dnia to samo, po 2 dniach zrobilam bede- 4 tydzien, jutro mam wizyte u ginka- zobaczymy co powie

W ktoórym tygodniu byłyście w ciąży jak sie dowiedziałyście??
Pytam sie poniewaz nie wiem czy ja sie troszke za pozno nie dowiedzialam??a dodam ze jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to sie okazalo ze to juz 11 tydzien.

wiesz troszke pozno, czyzbys miala nieregularne @, jak to sie stalo ze tyle czasu nie wiedzialas?
mialas caly czas @? a jak nie to nie niepokoilo cie to?

W pierwszej ciąży domyślałam się już w 4 tygodniu, że mogę być w ciąży, test zrobiłam w 10 tygodniu (tak późno, bo czekałam na @ ze względu na to, że miałam naście lat i w grę wchodziła nieregularna @, no ale jak już minęły 2 terminy @, to zdecydowałam się na test), a usg w 12 tygodniu potwierdziło w 100% ciążę.

W drugiej ciąży też domyślałam się w 4 tygodniu, test zrobiłam po kilku dniach od planowanej @, a usg miałam w 16 tygodniu (wtedy pomieszkiwałam na wsi i terminy na usg były strasznie odległe).

3tyg i 6 ni :) slaba druga krecha ale wytrzymac nie moglam :) nastepnego nia kupilam dobry test to 2 grube krechy byly :)

tak wczesnie zauwazylam poniewaz sie leczylam por roku na clo a o malenstwo staralismy sie 1 rok i 6 miesiecy :)

warto dla takiego brzdaca

No to ja Was zaskocze tak jak i swojego gina :)
Pierszą ciążę niestety straciłam :( w 8/10 tyg, a lekarz stwierdził, ze możemy zacząć sie starac po 6 miesiacach. Niedoczekalismy !!!! Postaralismy sie po 5 mies., a w 3 dniu po owulacji poszłam do lekarza i stwierdziłam, ze byc moze juz sie postaralismy :-) Nie ukrywał swojego zaskoczenia. Może wydac sie to dziwne, ale bylam pewna, ze jestem w ciazy, ale ku mojemu zdziwieniu pierwsze trzy testy jeszcze przed spodziewanym okresem wyszly negatywnie :no: Dwie kreseczki na teście dostałam w prezencie na gwiazdkę :-) Jestem napalona optymizmem, że tym razem mi się uda :) A jeśli tak to znaczy, że mój instynkt macieżyński nie zawiódł :-)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe i teraźniejsze mamusie

ja byłam w 6 tc, ale znam osobę, która dowiedziała się w 16tc, bo miała nieregularne miesiączki, więc nic nie podejrzewała.

reklama
Do góry