reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Ej dziewczyny, a w Katowicach to na którą miałyście te badania? Rano? Bo my mamy 4h drogi autem 😂
My z mężem byliśmy umówieni na 13:00/13:15. Generalnie nie wiem jak u reszty dziewczyn ale u nas to poszło mega ekspresowo 😁 Byliśmy przed czasem 15 minut, od razu dostaliśmy ankiety do uzupełnienia i 13:08 już wychodziliśmy z budynku 😁

To ja poproszę też o te zioła dla starego xD
I tak już jęczy, że mu fertistim nie smakuje (faktycznie ten dla mężczyzn jest niedobry) to dołożę mu jeszcze zioła to całej sterty supli
ja mojego faszeruje babystart fertilman i to są tak wielkie tabletki, że podziwam, że łyka dwie jedna po drugiej 2x dziennie.

A ja mam do was pytanie bo tak naprawdę jestem zielona w tych wszystkich badaniach o których mówicie , na ten moment lekarz ginekolog nie zrobił mi żadnych porządnych badań hormonalnych i twierdzi że on nie jest od leczenia niepłodności o wysyła mnie do kliniki . Mam zamiar do niej iść razem z mężem ,ale chcieliśmy jeszcze trochę się przygotować finansowo do tego bo wiem że to nie są małe pieniądze . Dzisiaj byłam na badaniach i przy okazji zrobiłam prolaktynę ,bo akurat jestem na początku cyklu ,ostatnio miałam ponad 23 niby w normie laboratoryjnej , tak powiedział lekarz , a co wy o tym myślicie ? Bo wiem że macie duża wiedzę , a łudzę się że może nie ma faktycznie jakiegoś dużego problemu do rozwiązania tylko właśnie wystarczy ogarnąć hormony z którymi jest do końca okej ale nikt tego nie sprawdza tak jak trzeba . Jak się do tego zabrać tak naprawdę , żeby nie iść od razu do poradni ?
Mi ginekolog taki zwykły powiedział, że nie zna się na niepłodności. Mniej więcej powiedział co warto zbadać i żeby sic do poradni leczenia niepłodność. Co też zrobiliśmy, przynajmniej były porobione badania na NFZ więc jakaś tam oszczędność.

A czemu nie chcesz iść do poradni?

reklama
Mi ginekolog taki zwykły powiedział, że nie zna się na niepłodności. Mniej więcej powiedział co warto zbadać i żeby sic do poradni leczenia niepłodność. Co też zrobiliśmy, przynajmniej były porobione badania na NFZ więc jakaś tam oszczędność.

A czemu nie chcesz iść do poradni?
Edit. Doczytałam że się zapisałas do polecanie doktor.

Do góry