reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Jestem po wizycie.
Lekarz dał jeszcze szansę żebyśmy do września poczekali i próbowali naturalnie.
Jeśli do września się nie uda to zakwalfikuje nas do in vitro..
Przepisał mi na stymulację od 3dc-7 dc 2 tabletki dziennie rano i wieczór Letrazol (i co mnie dziwi że w ulotce pisze że to jest lek dla kobiet które mają raka piersi )
Czy to jest odpowiednii lek?
Ale zalecił Ci kontrole?

reklama
Jestem po wizycie.
Lekarz dał jeszcze szansę żebyśmy do września poczekali i próbowali naturalnie.
Jeśli do września się nie uda to zakwalfikuje nas do in vitro..
Przepisał mi na stymulację od 3dc-7 dc 2 tabletki dziennie rano i wieczór Letrazol (i co mnie dziwi że w ulotce pisze że to jest lek dla kobiet które mają raka piersi )
Czy to jest odpowiednii lek?
Ja stosowalam w tym cyklu Aromek to chyba praktycznie to samo tez na raka piersi, przynajmniej mialam owulacje

Dziewczyny ratunku ! Skąd taka prolaktyna 😯😯
Prolaktyna jest dość wrażliwym hormonem. Przed badaniem ważne jest przygotowanie.
Nadmierny wysiłek fizyczny dzień przed, stres, zmęczenie nie są wskazane. Dobrze jest w miarę możliwości wyspać się, na spokojnie wstać i zrobić badanie na czczo. Chwilę przed jest dobrze jeszcze odpocząć w poczekalni, a nie wchodzić w pośpiechu jeszcze zdyszanym.

Prolaktyna jest dość wrażliwym hormonem. Przed badaniem ważne jest przygotowanie.
Nadmierny wysiłek fizyczny dzień przed, stres, zmęczenie nie są wskazane. Dobrze jest w miarę możliwości wyspać się, na spokojnie wstać i zrobić badanie na czczo. Chwilę przed jest dobrze jeszcze odpocząć w poczekalni, a nie wchodzić w pośpiechu jeszcze zdyszanym.
No i nie wolno drażnić sutków. Nawet przy myciu

Czy do tego Holsamedu można się jeszcze zapisywać na te badania? Czy jest jakieś info u nich na stronie?
IMG_0140.jpeg

reklama
Dobra, to teraz głupie pytanie 😂 pamiętacie moją fobie dzownienia? Że muszę się przygotować mentalnie 2 dni wcześniej?
To jak zadzownię tam się zapisać, to wystarczy, że powiem, ze chce się zapisać na badania genetyczne w ramach NFZ? Czy na badania genetyczne dotyczące niepłodności? Czy wymienić je wszystkie?

Do góry