Sharley
Fanka BB :)
@Mademoiselle_Nika i @Motylkowa! A co tam u Was dziewczyny? Nie zapisujecie się w tym miesiącu na kreski?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
finalnie wydygałam i nie poprosiłam stwierdziłam, ze i tak sobie w środę proga będę mierzyc to się dowiemHej jesteś już po usg? Była owulacja ? Ja o 14 wychodzę i już nogami przebieram
my na Boże narodzenie pojechaliśmy na dwutygodniowego tripa camperem do Andaluzji, bardzo polecam. I teraz w sierpniu wracamy, bo będą chrzcić nasza bratanice i chyba znowu sobie powtórzymy - tak nam się podobało jakbyś potrzebowała jakichś wskazówek to daj znać, bo dużo razy już tam byliśmy
ja chciałabym poleciec do Sevilli! Odkąd tylko przeczytałam książkę duende o facecie, który porzucił prace i zakochał się we flamenco. Może to trochę staroświeckie ale naprawdę kocham ta muzykę i wiele lat uczyłam się hiszpańskiego, chciałabym go posłuchać, porozmawiać, napić się schłodzonego wina przy jakimś świetnym wieczornym koncercie
Btw polecam serdecznie ta książkę na wakacyjne poczytanki
Ja też w gamecie procedurę in vitro przechodzę. Akceptują do 6 miesięcy ze wszystkim czyli jak wynik będzie się kończył a zapłodnienie będzie tydzień po ważności wyników to pewnie będziecie musieli robić od nowa...A ja właśnie wyszłam od położnej, tym razem trafiłam do takiej ogarniętej która bez zastanowienia wiedziała na co pobrać wymaz na chlamydię spisałam sobie od razu numer zlecenia z diagnostyki, kurczę pięknie by było jakby do środy były wyniki mąż dzisiaj odebrał wyniki badań wirusologicznych z rckik, tylko nie wiem jaki czas ważności uznaje gameta bo w różnych miejscach widziałam że 3-6msc kliniki podają. Jeśli do pół roku to się załapiemy i wtedy praktycznie wszystko będziemy mieli na wizytę kwalifikacyjną
my właśnie jesteśmy na etapie negocjacji z mężem, gdzie jedziemy na jesień na wakacje. W zeszłym roku odpuściliśmy międzykontynentalne, bo bylismy pewni, ze będzie ciąża w tym roku tego błędu nie popełnimy. Poprzedni kierunek ja wybierałam, a teraz męża mojego kolej, od roku mówił o Wietnamie, ale teraz jednak mu coś się odwiedziało, wiec ja zasugerowałam Japonię, ale to mu się tez nie podoba on nie jest najmocniejszy w podejmowaniu decyzjiDziewczyny, dzień dobry w poniedziałek!
Pomyślałam, że może spróbujemy odnowić kreskową tradycję podrzucania tematów do rozmowy na każdy dzień tygodnia (bez weekendów), co by nasze głowy mogły się trochę oderwać od staraczkowych spraw
Temat/pytanie na dziś:
Gdybyś dostała dzisiaj możliwość udania się w dowolne miejsce na świecie, gdzie by to było?
Ja mam takich takich miejsc sporo, więc gdybym miała zdecydować się tylko na jedno, to miałabym problem Nawet teraz nie umieć wybrać, więc rzucę kilka: Australia (bo bardzo mi się tam podobało i chętnie bym wróciła), Japonia (bo to totalnie różna od naszej, intrygująca i ciekawa kultura), Wyspa Wielkanocna (bo chciałabym zobaczyć te wielkie głowy na własne oczy) i dowolna wyspa, która otoczona jest ciepłą i krystalicznie czystą wodą
Niech bierze selen i cynk. Mojemu mężowi podskoczyło z 0 do nawet 9. Ale długo brał a po kilku miesiącach miał chyba 4 %juzA taka ciekawostka mąż właśnie dostał wyniki nasienia po kuracji tamoxifenem i fertilman. ilości o 5mln więcej niż ostatnio i progresywnych 4mln więcej. Ale morfologia nadal bez zmian 1%
Tak, wie, że się staramy. Przeprowadziłam się niedawno na wyspy Kanaryjskie, byłam prywatnie u dwóch różnych lekarzy i mam wrażenie, że żyją w jakims innym świecie. Zrobili mi badanie usg i tyle. Pierwsza lekarka stwierdziła, że krwawienia to taka moja uroda, nie ma po co się kloc i sprawdzać hormonów wcześniej niz po 6 miesiącach starań. Druga, bez badań, że to może być niedomoga i zapisała progesteron w 10-25 dniu cyklu. Zrobiłam research i mam zamiar zacząć brać dopiero po owulacji. Jeżeli nie pomoże na krwawienia to spróbuję iść do kolejnego lekarza. Może za trzecim razem uda się trafić na kogoś sensownego.Czy lekarka wie, że staracie się o dziecko?
Jeśli faktycznie masz niedomoge to progesteron jest słuszny, ale powinien być przyjmowany dopiero po owulacji. W przeciwnym razie może ją zahamować.
Robiłaś jeszcze jakieś badania?
O raaany No co ty, ale pięknie!! jak namowie męża to na pewno sie odezwę on cisnie Chorwację xD z tymi chłopami to naprawdęmy na Boże narodzenie pojechaliśmy na dwutygodniowego tripa camperem do Andaluzji, bardzo polecam. I teraz w sierpniu wracamy, bo będą chrzcić nasza bratanice i chyba znowu sobie powtórzymy - tak nam się podobało jakbyś potrzebowała jakichś wskazówek to daj znać, bo dużo razy już tam byliśmy
Japonia, fantastyczny plan! Podobno to najlepszy czas, bo ceny bardzo spadły z uwagi na wysoką inflacje.my właśnie jesteśmy na etapie negocjacji z mężem, gdzie jedziemy na jesień na wakacje. W zeszłym roku odpuściliśmy międzykontynentalne, bo bylismy pewni, ze będzie ciąża w tym roku tego błędu nie popełnimy. Poprzedni kierunek ja wybierałam, a teraz męża mojego kolej, od roku mówił o Wietnamie, ale teraz jednak mu coś się odwiedziało, wiec ja zasugerowałam Japonię, ale to mu się tez nie podoba on nie jest najmocniejszy w podejmowaniu decyzji
Brzmi bajecznie !!!Japonia, fantastyczny plan! Podobno to najlepszy czas, bo ceny bardzo spadły z uwagi na wysoką inflacje.
Też się wybieramy, prawdopodobnie w sierpniu: Bali + Japonia jesteśmy w trakcie ogarniania papierów do ślubu cywilnego - mieszkamy w Hiszpanii więc na ślub dostaje się dodatkowe dwa tygodnie urlopu