reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
❤️
ja chciałabym poleciec do Sevilli! Odkąd tylko przeczytałam książkę duende o facecie, który porzucił prace i zakochał się we flamenco. Może to trochę staroświeckie ale naprawdę kocham ta muzykę i wiele lat uczyłam się hiszpańskiego, chciałabym go posłuchać, porozmawiać, napić się schłodzonego wina przy jakimś świetnym wieczornym koncercie 🥺
Btw polecam serdecznie ta książkę na wakacyjne poczytanki :)
my na Boże narodzenie pojechaliśmy na dwutygodniowego tripa camperem do Andaluzji, bardzo polecam. I teraz w sierpniu wracamy, bo będą chrzcić nasza bratanice i chyba znowu sobie powtórzymy - tak nam się podobało 😂 jakbyś potrzebowała jakichś wskazówek to daj znać, bo dużo razy już tam byliśmy :)

A ja właśnie wyszłam od położnej, tym razem trafiłam do takiej ogarniętej która bez zastanowienia wiedziała na co pobrać wymaz na chlamydię 😅 spisałam sobie od razu numer zlecenia z diagnostyki, kurczę pięknie by było jakby do środy były wyniki 🙈 mąż dzisiaj odebrał wyniki badań wirusologicznych z rckik, tylko nie wiem jaki czas ważności uznaje gameta bo w różnych miejscach widziałam że 3-6msc kliniki podają. Jeśli do pół roku to się załapiemy i wtedy praktycznie wszystko będziemy mieli na wizytę kwalifikacyjną 🙈
Ja też w gamecie procedurę in vitro przechodzę. Akceptują do 6 miesięcy ze wszystkim czyli jak wynik będzie się kończył a zapłodnienie będzie tydzień po ważności wyników to pewnie będziecie musieli robić od nowa...

Dziewczyny, dzień dobry w poniedziałek! 😊

Pomyślałam, że może spróbujemy odnowić kreskową tradycję podrzucania tematów do rozmowy na każdy dzień tygodnia (bez weekendów), co by nasze głowy mogły się trochę oderwać od staraczkowych spraw 🤗

Temat/pytanie na dziś:

Gdybyś dostała dzisiaj możliwość udania się w dowolne miejsce na świecie, gdzie by to było? 🛤️✈️🚢🚀

Ja mam takich takich miejsc sporo, więc gdybym miała zdecydować się tylko na jedno, to miałabym problem 😅 Nawet teraz nie umieć wybrać, więc rzucę kilka: 🇦🇺 Australia (bo bardzo mi się tam podobało i chętnie bym wróciła), 🇯🇵 Japonia (bo to totalnie różna od naszej, intrygująca i ciekawa kultura), Wyspa Wielkanocna (bo chciałabym zobaczyć te wielkie głowy 🗿 na własne oczy) i dowolna wyspa, która otoczona jest ciepłą i krystalicznie czystą wodą 🏝️
my właśnie jesteśmy na etapie negocjacji z mężem, gdzie jedziemy na jesień na wakacje. W zeszłym roku odpuściliśmy międzykontynentalne, bo bylismy pewni, ze będzie ciąża 😂 w tym roku tego błędu nie popełnimy. Poprzedni kierunek ja wybierałam, a teraz męża mojego kolej, od roku mówił o Wietnamie, ale teraz jednak mu coś się odwiedziało, wiec ja zasugerowałam Japonię, ale to mu się tez nie podoba 😂😂 on nie jest najmocniejszy w podejmowaniu decyzji 😂😂😂

A taka ciekawostka mąż właśnie dostał wyniki nasienia po kuracji tamoxifenem i fertilman. ilości o 5mln więcej niż ostatnio i progresywnych 4mln więcej. Ale morfologia nadal bez zmian 1% 🫣
Niech bierze selen i cynk. Mojemu mężowi podskoczyło z 0 do nawet 9. Ale długo brał a po kilku miesiącach miał chyba 4 %juz

Czy lekarka wie, że staracie się o dziecko?
Jeśli faktycznie masz niedomoge to progesteron jest słuszny, ale powinien być przyjmowany dopiero po owulacji. W przeciwnym razie może ją zahamować.
Robiłaś jeszcze jakieś badania?
Tak, wie, że się staramy. Przeprowadziłam się niedawno na wyspy Kanaryjskie, byłam prywatnie u dwóch różnych lekarzy i mam wrażenie, że żyją w jakims innym świecie. Zrobili mi badanie usg i tyle. Pierwsza lekarka stwierdziła, że krwawienia to taka moja uroda, nie ma po co się kloc i sprawdzać hormonów wcześniej niz po 6 miesiącach starań. Druga, bez badań, że to może być niedomoga i zapisała progesteron w 10-25 dniu cyklu. Zrobiłam research i mam zamiar zacząć brać dopiero po owulacji. Jeżeli nie pomoże na krwawienia to spróbuję iść do kolejnego lekarza. Może za trzecim razem uda się trafić na kogoś sensownego.

W ubiegłym roku robiłam komplet badań hormonalnych i wyszło wszystko w porządku.

my na Boże narodzenie pojechaliśmy na dwutygodniowego tripa camperem do Andaluzji, bardzo polecam. I teraz w sierpniu wracamy, bo będą chrzcić nasza bratanice i chyba znowu sobie powtórzymy - tak nam się podobało 😂 jakbyś potrzebowała jakichś wskazówek to daj znać, bo dużo razy już tam byliśmy :)
O raaany No co ty, ale pięknie!! jak namowie męża to na pewno sie odezwę 🥰 on cisnie Chorwację xD z tymi chłopami to naprawdę

my właśnie jesteśmy na etapie negocjacji z mężem, gdzie jedziemy na jesień na wakacje. W zeszłym roku odpuściliśmy międzykontynentalne, bo bylismy pewni, ze będzie ciąża 😂 w tym roku tego błędu nie popełnimy. Poprzedni kierunek ja wybierałam, a teraz męża mojego kolej, od roku mówił o Wietnamie, ale teraz jednak mu coś się odwiedziało, wiec ja zasugerowałam Japonię, ale to mu się tez nie podoba 😂😂 on nie jest najmocniejszy w podejmowaniu decyzji 😂😂😂
Japonia, fantastyczny plan! Podobno to najlepszy czas, bo ceny bardzo spadły z uwagi na wysoką inflacje.

Też się wybieramy na wakacje prawdopodobnie do Japonii 😊

Ostatnia edycja:
reklama
Japonia, fantastyczny plan! Podobno to najlepszy czas, bo ceny bardzo spadły z uwagi na wysoką inflacje.

Też się wybieramy, prawdopodobnie w sierpniu: Bali + Japonia 😊 jesteśmy w trakcie ogarniania papierów do ślubu cywilnego - mieszkamy w Hiszpanii więc na ślub dostaje się dodatkowe dwa tygodnie urlopu 🌴
Brzmi bajecznie 💖💖💖!!!

Do góry