reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

U mnie chyba @ się pojawia, z godzinkę temu zaczęło delikatnie pobolewac mnie podbrzusze, a korzystajac z toalety na papierze pojawil sie śluz zabarwiony krwią w kilku miejscach. Wychodzi na to, ze tescikami wylapalam spadajaca betę. Dla pewności poprosze gina o skierowanie na bete i zrobię ja w poniedziałek bedzie wszystko jasne.

reklama
Cześć dziewczyny 🌞 Faktycznie ten czerwiec nie wyglada ciekawie… Ja zaczynam testy we wtorek (9/10 dpo).
Jesteśmy aktualnie na wczasach, mój partner ma urodziny i dodatkowo jest to ostatni cykl przed inseminacją. Serio, większej presji na pozytywny wynik nigdy nie miałam… Masakra 🤯

Hej dziewczyny,
U mnie ciąża wykluczona- zrobiłam betę. Nie mniej jednak dalej nie mam okresu 😩dziś już 39/40 dzień, nigdy w życiu nie miałam tak długiego cyklu. Wiedziałam, ze wydłuży sie o +\- 2 bo byłam na monitoringu ale już jest + 8 nawet jak odejmę te 2 dni…. Czytałam, ze duphaston dają na wywołanie ale on na 10 dni i dopiero w ciągu 7 jest okres… czy któraś z Was brała???
Jestem załamana…
ja bral teraz przez dwa cykle na uregulowanie cyklu. Bardzo złe się po nim czułam:
- stany depresyjne
- wypryski
- czułam się jak balon
- zatrzymał mi owulacje.

Teraz nie biorę i czuje się znacznie lepiej.

Ja w ogóle też zauważyłam, że bardzo dużo mam było na grudniówkach, a styczniowe i lutowe mamy słabo. W sumie ciekawe to. Marcowych też jeszcze nie ma nawet.

Znalazłam takie dane:
"Najwięcej dzieci rodzi się latem. Niezmiennie liderem w tym zestawieniu jest lipiec, kiedy rodzi się najwięcej dzieci. Zdecydowanie najwięcej narodzin przypada na okres od czerwca do sierpnia. Najmniej dzieci urodziło się w lutym i marcu"
W sumie ciekawe dlaczego tak :D ja bym właśnie powiedziała, że najwięcej to kwiecień czy maj bo to dzieci z wakacji, a wiadomo że z wakacyjnego romansu to czasem można wrócić z niespodzianką :D
no, właśnie xD

Cześć dziewczyny, prześledziłam na szybko cały wątek, przy dłuższej chwili postaram się nadrobić całość.
Z partnerem staramy się o dziecko od grudnia, nigdy nie byłam w ciąży. Miło mi was poznać
Hej witaj na grupie i wolnej chwili napisz o sobie coś wiecej 😊 jakie badania już robiłaś itp

reklama
Do góry