reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

Lekarz będzie się na mnie "darł" za te stosunki w 1 cyklu, bo ta beta do 5 tyg nie bedzie mogla niczego potwierdzić tylko trzeba bedzie czekać az cos uwidoczni sie w macicy.
W sumie tez nie kumam czemu dla spokoju nie kazali mi sprawdzic bety dzien przed wizyta kontrolną. Nie myslalam totalnie o ciąży, nawet w snach nie przewidywalam, ze moglabym miec owulacje wcześniej, nieodpowiedzialnie moze, aczkolwiek, jesli ciało przyjelpby prawidłową ciążę, oznacza to, ze jest gotowe i w kondycji.

reklama
Ogólnie nawet przy wycięciu jest szansa na zaśniad groniasty - bardzo rzadko, ogromny pech ale może tak być. Na fb jest grupa ciąża po poronieniu i tam np. z takich powalonych historii to pamiętam dwie:

1. Dziewczyna w prawidłowej ciąży - ale diagnoza że ciąża obumarła, oczyszczona łyżeczkowaniem. Po kolejnych 3 tygodniach padła na ulicy i ledwo przeżyła bo nie zauważyli drugiej ciąży w jajowodzie i pękł bardzo mocno.

2. Dziewczyna w ciąży pozamacicznej usunięty jajowód. Kontrola bety (ja nadal kompletnie nie rozumiem czemu u Ciebie tej kontroli nie było) i tam wzrost i to ogromny. Nie wiadomo skąd, dalsze czekanie w szpitalu. Szukanie czy coś nie zostało i po 2 tygodniach szok - prawidłowa ciąża w macicy, donoszona, dzidziuś zdrowy

Także naprawdę może być różnie.
Właśnie dlatego się dziwię dlaczego nie kazali kontrolować bety do 0. Różne są przypadki i można sobie wyrządzić krzywdę nie badając bety.

Lekarz będzie się na mnie "darł" za te stosunki w 1 cyklu, bo ta beta do 5 tyg nie bedzie mogla niczego potwierdzić tylko trzeba bedzie czekać az cos uwidoczni sie w macicy.
W sumie tez nie kumam czemu dla spokoju nie kazali mi sprawdzic bety dzien przed wizyta kontrolną. Nie myslalam totalnie o ciąży, nawet w snach nie przewidywalam, ze moglabym miec owulacje wcześniej, nieodpowiedzialnie moze, aczkolwiek, jesli ciało przyjelpby prawidłową ciążę, oznacza to, ze jest gotowe i w kondycji.
Przecież nawet po poronieniu dosyć późnej ciąży owulacja może wystąpić 2 tygodnie po poronieniu zanim zdąży spać beta. Nic niezwykłego.

Przecież nawet po poronieniu dosyć późnej ciąży owulacja może wystąpić 2 tygodnie po poronieniu zanim zdąży spać beta. Nic niezwykłego.
Będę bardzo szczęśliwa jak okaże się u mnie prawidlowa ciąża, jesli środowa beta potwierdzi prawidlowy wzrost ... jeśli nie będę namawiac wszystkie dziewczyny po wycieciu cp by badaly betę.

Wiesz lekarz raczej nic nie zobaczy bo musi być jednak ten tysiąc. No i tak jak pisałam nie masz punktu odniesienia bo nie wiesz czy beta w maju była np. 1000, a teraz jest 30. Czy właśnie miałaś już nie wiem poniżej 5. Dla mnie powinni Ci zbadać betę już w szpitalu. To jest dziwne - ja leżałam z dziewczyną której również usunięto jajowód i obie miałyśmy rano przed wypisem pełną morfologię plus bety, żeby wiedzieć czy da się nas wypisać. Z tego co kojarzę ona na pewno nie miała tak, że po wycięciu było od raz 0 tylko był dalszy spadek - a już przed operacją beta jej spadła tj. miała 900 z groszami. Nikt by nas nie wypuścił bez wiedzy jaka jest beta. Obie miałyśmy też zleconą jej kontrolę

Wiesz lekarz raczej nic nie zobaczy bo musi być jednak ten tysiąc. No i tak jak pisałam nie masz punktu odniesienia bo nie wiesz czy beta w maju była np. 1000, a teraz jest 30. Czy właśnie miałaś już nie wiem poniżej 5. Dla mnie powinni Ci zbadać betę już w szpitalu. To jest dziwne - ja leżałam z dziewczyną której również usunięto jajowód i obie miałyśmy rano przed wypisem pełną morfologię plus bety, żeby wiedzieć czy da się nas wypisać. Z tego co kojarzę ona na pewno nie miała tak, że po wycięciu było od raz 0 tylko był dalszy spadek - a już przed operacją beta jej spadła tj. miała 900 z groszami. Nikt by nas nie wypuścił bez wiedzy jaka jest beta. Obie miałyśmy też zleconą jej kontrolę
18.05 mialam betę 5239

Nie czuje się ani ciążowo ani okresowo...
Myślę, ze to tendencja spadkowa. Potwierdzę sobie w środę i juz będę miała spokojny kolejny cykl.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
U mnie ciąża wykluczona- zrobiłam betę. Nie mniej jednak dalej nie mam okresu 😩dziś już 39/40 dzień, nigdy w życiu nie miałam tak długiego cyklu. Wiedziałam, ze wydłuży sie o +\- 2 bo byłam na monitoringu ale już jest + 8 nawet jak odejmę te 2 dni…. Czytałam, ze duphaston dają na wywołanie ale on na 10 dni i dopiero w ciągu 7 jest okres… czy któraś z Was brała???
Jestem załamana…

Hej dziewczyny,
U mnie ciąża wykluczona- zrobiłam betę. Nie mniej jednak dalej nie mam okresu 😩dziś już 39/40 dzień, nigdy w życiu nie miałam tak długiego cyklu. Wiedziałam, ze wydłuży sie o +\- 2 bo byłam na monitoringu ale już jest + 8 nawet jak odejmę te 2 dni…. Czytałam, ze duphaston dają na wywołanie ale on na 10 dni i dopiero w ciągu 7 jest okres… czy któraś z Was brała???
Jestem załamana…
Brałam duphaston i to wszystko zależy...bo ja według lekarza brałam 2xdziennie przez 12 dni i po odstawieniu okres pojawiał się różnie, raz 4 dni po a kiedyś 10 dni po.

Brałam duphaston i to wszystko zależy...bo ja według lekarza brałam 2xdziennie przez 12 dni i po odstawieniu okres pojawiał się różnie, raz 4 dni po a kiedyś 10 dni po.
załamana jestem… wizyta dopiero na 2.07, jeżeli okres się nie pojawi do tego czasu + dupek to dopiero sierpień mnie czeka….😭

reklama
Hej dziewczyny,
Jestem załamana…
Przykro mi... jeśli dobrze pamiętam to straciłaś ciążę w październiku tak jak ja... Pisałśmy na jednej grupie. Miałam nadzieję, że do tego czasu już obie będziemy w ciąży ale niestety widzę, że nie tylko ja mam problemy z zajściem po ostatniej stracie...

Do góry