reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usypianie

U nas młody zasypia 20-2.30 a pobudka 7.00-7.30. W ciągu dnia zawsze jedna drzemka ok 11-13 a potem czasem jeszcze dodatkowo godzinka lub pół w okolicach 16.00

Agutek to może spróbujcie położyć pół godzinki później.

reklama
Zastanawiam sie tylko czy faktycznie jest sens by walczyc z tym jej spaniem, bo niebawem bede ja wozic do babci przed praca. Wiec jesli teraz ja naucze spac dalej, a za miesiac na przyklad zaczne znowu ja budzic to troche bez sensu chyba nie?

Minus podstawowy to weekend....chociaz do tej 07.30 fajnie by bylo pospac, a tu ni da rydy :no:

Wiecie...az jestem przerazona jak pomysle o tym, ze bede musiala tak rano ja szykowac i wiezc do babci przed praca :szok: Teraz tak fajnie, my sie szykujemy, babcia przyjezdza i my sobie do pracy jedziemy :-) Potem wracamy do domku, a babcia wychodzi. A teraz bedzie jezdzenie wte i wewte :dry:

Agutku, a dlaczego babcia nie może już do Was przychodzić?

Wiesz jest to dla niej meczace na dluzsza mete. Musi rano wczesnie wstac - po 5-tej, przyjechac autobusem do nas na 06.30, potem wiekszosc dnia spedza u nas i po poludniu wraca do siebie. A jednak ma swoja rodzinke i chcialaby z nia byc. Teraz to tesciu ma na glowie ich dom, gotowanie obiadkow, sprzatanie i takiem tam. Od poczatku byla umowa, ze tylko jakis czas tak bedzie a potem bedziemy corke do niej dowozic. Dogadalismy sie, ze do roczku bedzie do nas przyjezdzac a potem my do niej.

Teraz bedzie to dla nas meczace ale coz zrobic?
Jak trzeba to trzeba.
Pewnie nie uda mi sie przez to niestety miec takie atrakcyjne godziny pracy, bo nie sadze by udalo mi sie docierac do pracy na 7 :dry: Pewnie bede pozniej przyjezdzac, przez co pozniej wychodzic, a dodatkowo skonczy mi sie wraz z roczkiem uprawnienie do wychodzenia godzine wczesniej :-(

no Agutek to troche nieciekawie wam sie zrobiło, szczególnie z tym rannym zawozeniem, ale siła wyższa. dlatego ja sie ciesze że moja niania przyjeżdża do mnie :) ale w końcu za to jej płacimy no nie :) :)

Od poczatku byla umowa, ze tylko jakis czas tak bedzie a potem bedziemy corke do niej dowozic. Dogadalismy sie, ze do roczku bedzie do nas przyjezdzac a potem my do niej.
:-(

To współczuje, całe szczęście, że zgrało wam się to z porą roku, w marcu pewnie wiosna zawita na dobre i będzie cieplej:tak:, a przede wszystkim będzie jasno, jak bedziecie wychodzic z domku:-D

no Agutek to troche nieciekawie wam sie zrobiło, szczególnie z tym rannym zawozeniem, ale siła wyższa. dlatego ja sie ciesze że moja niania przyjeżdża do mnie :) ale w końcu za to jej płacimy no nie :) :)

My mamy za darmoche :-p
No dobra poki do nas przyjezdza to kupujemy jej bilet miesieczny i maslo :rofl2: Bo tesciowa powiedziala, ze zadnej margaryny ani masmixow nie ruszy, jada tylko maslo, wiec jej kupuje :-D

To współczuje, całe szczęście, że zgrało wam się to z porą roku, w marcu pewnie wiosna zawita na dobre i będzie cieplej:tak:, a przede wszystkim będzie jasno, jak bedziecie wychodzic z domku:-D

No to bylo przemyslane z naszej strony z ustalaniem tego terminu ;-)

a do nas przyjeżdża prababcia:tak: a że ma 75 lat to jeździ autobusem za darmochę:-D
myślę że jak będzie rano zawoził Natalkę do prababci:tak: w drugiej części domu mieszkają moi rodzice i siostra więc będzie kto miała się zajmować córcią:tak::-D

reklama
a do nas przyjeżdża prababcia:tak: a że ma 75 lat to jeździ autobusem za darmochę:-D
myślę że jak będzie rano zawoził Natalkę do prababci:tak: w drugiej części domu mieszkają moi rodzice i siostra więc będzie kto miała się zajmować córcią:tak::-D

No nieźle. Madzi babcie są za daleko więc za jakiś czas pozostanie nam opiekunka :-(

Do góry