reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usypianie

ja spie czujnie i slysze jak ona sie rzuca i przemieszcza :-p
teraz zasnela znowu na koldrze, z glowa przy szczebelkach i noga zwisajaca na zewnatrz :-D

U Madzi te dziwne pozycje senne to norma :tak: Też ją dopiero przekręciłam z brzucha na plecy. Nogi jej zwisały przedwczoraj :-D

reklama
Moja też "łazi" po łóżeczku jak śpi. Wczoraj nocowałam z nią u mamy i spała ze mną w łóżku, więc mogłam poobserwować, jak się przemieszcza. Co chwilę musiałam ją poprawiać, bo spała w poprzek i dla mnie nie bylo już miejsca. :-D

Od kilku dni moja Maja śpi już tylko raz dziennie, około 2 godzin (od 13.30 do 15.30, czasem 16), a w nocy kładzie się o 22 i wstaje około 8. Myślicie że śpi wystarczająco długo jak na swój wiek? Bo mi się wydaje że to trochę mało, szczególnie że jak nie śpi to praktycznie cały czas jest w ruchu. :-(

no troszke pozno elaklb Vaneska idzie spac kolo 19:30-20:00 a wstaje rano miedzy 7-8:tak:

A moja corcia chodzi spac ok. 19.15 ostatnio i budzi sie o 5.45 na butle i nie chce juz spac :dry: W zwiazku z tym my sie szykujemy do pracy a ona chce sie bawic. Na zmiane wiec sie z nia bawimy i ubieramy. Oczywiscie jak my idziemy do pracy to ona kladzie sie tesciowej spac :baffled:

Nie wiem co zrobic by ona wypila butle i poszla spac dalej jak dawniej?

reklama
U nas drzemka popołudniowa też się coraz bardziej przesuwa. Jeszcze niedawno przed 12 spała grzecznie a teraz jak uśnie przed 13 to dobrze. Śpi później ładnie 2-2,5 godzinki.

Do góry