reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usypianie

reklama
Moja zasypia około 22 i wstaje o 7.30 z zegarkiem w ręku. Boję się ją położyć wcześniej, żeby mi się nie obudziła o 5 nad ranem. :-( A w dzień przeważnie jeszcze śpi dwa razy po 1,5 - 2 godziny, ostatnia drzemka trwa do 16.30 - 17.00, więc potem broi do 22. Dzisiaj mamy wyjątek, bo wstala o 8.30 i zasnęła dopiero niedawno, czyli około 13.30, więc dziś będzie tylko jedna dzienna drzemka.

Moja zasypia około 22 i wstaje o 7.30 z zegarkiem w ręku. Boję się ją położyć wcześniej, żeby mi się nie obudziła o 5 nad ranem. :-( A w dzień przeważnie jeszcze śpi dwa razy po 1,5 - 2 godziny, ostatnia drzemka trwa do 16.30 - 17.00, więc potem broi do 22. Dzisiaj mamy wyjątek, bo wstala o 8.30 i zasnęła dopiero niedawno, czyli około 13.30, więc dziś będzie tylko jedna dzienna drzemka.

elaklb moja też w dzień śpi max 2 godziny, wstaje podobnie ale zawsze zasypia około 20 albo nawet przed. Zaczyna marudzić i trzeć oczy już od 19. Do 22 na pewno by padła. Więc chyba masz twardego zawodnika :tak:

Kiedys wam pisalam, ze moja zasypia w takiej pozycji jak ja poloze i nie przyjmuje zadnych smiesznych pozycji....no to juz prawda nie jest :-D

Codziennie teraz kladzie mi sie przez sen na koldre i spi odkryta :dry:
A dzisiaj zasnela na siedzaco :-D

Kiedys wam pisalam, ze moja zasypia w takiej pozycji jak ja poloze i nie przyjmuje zadnych smiesznych pozycji....no to juz prawda nie jest :-D

Codziennie teraz kladzie mi sie przez sen na koldre i spi odkryta :dry:
A dzisiaj zasnela na siedzaco :-D
skąd ja to znam:rolleyes:
moja czasami śpi w roku łóżeczka zwinięta w kuleczkę jak kotek:-D

U nas to samo. Z tym że pozycja spania zmienia się bardzo.... dynamicznie w ciągu nocy:) Kładziemy na plecach w jedną stronę , po 15 minutach młody na brzuchu po drugiej stronie łóżeczka. Dupka obowiązkowo wysoko podniesiona. Najpierw latałam co chwilę i przykrywałam a potem ... zdecydowaliśmy się na śpiworek

.Bardzo fajne, niedrogie i ciepłe są śpiworki Feretti.- ok 50 zł Kupiłam na 100 cm wzrostu , żeby młody miał więcej miejsca. NA dole mu zostawiam odpięte więc jak rano się budzi może sobie spokojnie stanąć.

Utrzymujemy teraz w nocy ok 18 , 19 stopni w pokoju bo młody się strasznie pocił jak było cieplej. I jest ok. A ja nie mam stresa , że mu zimno jak się odkryje.

No i przesypia całe noce.!!! Zasypia o 20-20.30 .Wstaje 7-7.30

Tak więc metoda 3-5-7 u nas okazała się pełnym sukcesem.

a skąd Wy wyiecie w jakich pozycjach śpią dzieci?

my też śpimy w tym czasie a rano to Zosia już stoi:-D

reklama
ja spie czujnie i slysze jak ona sie rzuca i przemieszcza :-p
teraz zasnela znowu na koldrze, z glowa przy szczebelkach i noga zwisajaca na zewnatrz :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry