reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

10 miesięczny niemwlak kłopoty ze snem

Jesteście w największym skoku rozwojowym, regresie snu, lęku separacyjnym i kryzysie laktacyjnym jeżeli karmisz piersią.
Potrwa to plus minus do 12-13 miesiąca życia. Bardzo normalne. W każde dziecko przez to przechodzi, jedne mocniej inne mniej. I tak macie fart bo to się zaczyna od 8 miesiąca ;) więc trochę później się zaczęło
Wg kalendarza skokow, jestesmy w polowie 7 skoku:) ja juz dodawalam kilka postow na temat tych problemow. Byly ona i w 6 i 7 mcu. Tlumaczylam je sobie upalami, zabkami itp.

reklama
Dziewczyny, wracam do tematu. Moj córka stoi przy meblach, zbiera sie powoli do chodzenia. Odreagowuje to chyba w nocy, bo we snie siada na lozku, rusza sie po calym lozku. Zaczela czesciej wstawac na jedzenie. Czy Wasze dzieci tez odreagowuja w nocy proby przemieszczania sie? Czy to dobry moment na przeniesienie córki do łóżeczka?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, wracam do tematu. Moj córka stoi przy meblach, zbiera sie powoli do chodzenia. Odragowuje to chyba w nocy, bo we snie siada na lozku, rusza sie po calym lozku. Zaczela czesciej wstawac na jedzenie. Czy Wasze dzieci tez odreagowuja w nocy proby przemieszczania sie? Czy to dobry moment na przeniesienie córki do łóżeczka?

Tak.
Według mnie nie.

Dziewczyny, wracam do tematu. Moj córka stoi przy meblach, zbiera sie powoli do chodzenia. Odreagowuje to chyba w nocy, bo we snie siada na lozku, rusza sie po calym lozku. Zaczela czesciej wstawac na jedzenie. Czy Wasze dzieci tez odreagowuja w nocy proby przemieszczania sie? Czy to dobry moment na przeniesienie córki do łóżeczka?
U nas synek 24.12.2023 z 2 tyg temu zaczął wstawać, w nocy czasem siada ale z racji tego, że śpimy razem to jak zacznie się wybudzać odrazu reaguje i spi dalej. Raczej noce są bardzo spokojne. Czadu daje w dzień 😁🤣 Czytam wasze komentarze i my od kilku dni na drugim biegunie chyba jesteśmy🙈 Syn wydaje mi się, że dużo spi.

Wcześniej było tak:
Kąpiel ok 18.30, 19.00 sen, 23 pierwsze karmienie, ok 3 drugie karmienie, pobudka ok 6.30, aktywność 3h, jeżeli spacer to sen 40 min, jeżeli w domu to drzemka ze mną ok 1.5h, aktywność ok 3h, znów drzemka ok 1.5h. Wybudzał się ok 16 i tak później te 2.5 h szalał.

Teraz:
Kąpiel 18-18.30, zasypia w 10 minut, pierwsze karmienie koło 23.30, następne o 4/5 (podjada cyca 3min ok 2), spi do 7 rano prawie i później nie jest wstanie nawet tych 3h bez drzemki wytrzymać. Dziś to już w ogole po 2h spał 40 min na dworze, później po 1,5h znów spał 2h a wieczorem był już tak zmęczony, że kąpiel zaczęliśmy ok 17.30 i od 18 śpi 🙈
Odrazu uprzedzę- kąpiemy codziennie, gdyż chyba mamy jakiegoś wodnika 🤣 w domu. Uwielbia wode, chodzimy na basen plywac, ma tak od urodzenia 😉

Nie wiem czy to ok,czy to zęby( wychodzą 2 na raz), skok rozwojowy, pogoda (wieje strasznie) czy może osłabienie bo jest po szczepionce...

U nas synek 24.12.2023 z 2 tyg temu zaczął wstawać, w nocy czasem siada ale z racji tego, że śpimy razem to jak zacznie się wybudzać odrazu reaguje i spi dalej. Raczej noce są bardzo spokojne. Czadu daje w dzień 😁🤣 Czytam wasze komentarze i my od kilku dni na drugim biegunie chyba jesteśmy🙈 Syn wydaje mi się, że dużo spi.

Wcześniej było tak:
Kąpiel ok 18.30, 19.00 sen, 23 pierwsze karmienie, ok 3 drugie karmienie, pobudka ok 6.30, aktywność 3h, jeżeli spacer to sen 40 min, jeżeli w domu to drzemka ze mną ok 1.5h, aktywność ok 3h, znów drzemka ok 1.5h. Wybudzał się ok 16 i tak później te 2.5 h szalał.

Teraz:
Kąpiel 18-18.30, zasypia w 10 minut, pierwsze karmienie koło 23.30, następne o 4/5 (podjada cyca 3min ok 2), spi do 7 rano prawie i później nie jest wstanie nawet tych 3h bez drzemki wytrzymać. Dziś to już w ogole po 2h spał 40 min na dworze, później po 1,5h znów spał 2h a wieczorem był już tak zmęczony, że kąpiel zaczęliśmy ok 17.30 i od 18 śpi 🙈
Odrazu uprzedzę- kąpiemy codziennie, gdyż chyba mamy jakiegoś wodnika 🤣 w domu. Uwielbia wode, chodzimy na basen plywac, ma tak od urodzenia 😉

Nie wiem czy to ok,czy to zęby( wychodzą 2 na raz), skok rozwojowy, pogoda (wieje strasznie) czy może osłabienie bo jest po szczepionce...
Nam po szczepieniu pielegniarka mowila, ze dziecko moze byc bardziej senne przez kilka dni. Ale u nas akurat tak nie bylo...

reklama
Do góry