Wg kalendarza skokow, jestesmy w polowie 7 skoku ja juz dodawalam kilka postow na temat tych problemow. Byly ona i w 6 i 7 mcu. Tlumaczylam je sobie upalami, zabkami itp.Jesteście w największym skoku rozwojowym, regresie snu, lęku separacyjnym i kryzysie laktacyjnym jeżeli karmisz piersią.
Potrwa to plus minus do 12-13 miesiąca życia. Bardzo normalne. W każde dziecko przez to przechodzi, jedne mocniej inne mniej. I tak macie fart bo to się zaczyna od 8 miesiąca więc trochę później się zaczęło
reklama
Faktycznie, to bylo bardzo fajnie u nas akurat ranny ptaszek od 3 mca ( 4-5.30 pobudki)Wcześniej było fajnie ;-)
Sen o ok. 19-20, jedna pobudka w nocy na jedzenie, a potem od razu zapadał w sen do rana, do ok. 8.
Dziewczyny, wracam do tematu. Moj córka stoi przy meblach, zbiera sie powoli do chodzenia. Odreagowuje to chyba w nocy, bo we snie siada na lozku, rusza sie po calym lozku. Zaczela czesciej wstawac na jedzenie. Czy Wasze dzieci tez odreagowuja w nocy proby przemieszczania sie? Czy to dobry moment na przeniesienie córki do łóżeczka?
Ostatnia edycja:
olka11135
Fanka BB :)
Dziewczyny, wracam do tematu. Moj córka stoi przy meblach, zbiera sie powoli do chodzenia. Odragowuje to chyba w nocy, bo we snie siada na lozku, rusza sie po calym lozku. Zaczela czesciej wstawac na jedzenie. Czy Wasze dzieci tez odreagowuja w nocy proby przemieszczania sie? Czy to dobry moment na przeniesienie córki do łóżeczka?
Tak.
Według mnie nie.
ama1005
Zaciekawiona BB
U nas synek 24.12.2023 z 2 tyg temu zaczął wstawać, w nocy czasem siada ale z racji tego, że śpimy razem to jak zacznie się wybudzać odrazu reaguje i spi dalej. Raczej noce są bardzo spokojne. Czadu daje w dzień Czytam wasze komentarze i my od kilku dni na drugim biegunie chyba jesteśmy Syn wydaje mi się, że dużo spi.Dziewczyny, wracam do tematu. Moj córka stoi przy meblach, zbiera sie powoli do chodzenia. Odreagowuje to chyba w nocy, bo we snie siada na lozku, rusza sie po calym lozku. Zaczela czesciej wstawac na jedzenie. Czy Wasze dzieci tez odreagowuja w nocy proby przemieszczania sie? Czy to dobry moment na przeniesienie córki do łóżeczka?
Wcześniej było tak:
Kąpiel ok 18.30, 19.00 sen, 23 pierwsze karmienie, ok 3 drugie karmienie, pobudka ok 6.30, aktywność 3h, jeżeli spacer to sen 40 min, jeżeli w domu to drzemka ze mną ok 1.5h, aktywność ok 3h, znów drzemka ok 1.5h. Wybudzał się ok 16 i tak później te 2.5 h szalał.
Teraz:
Kąpiel 18-18.30, zasypia w 10 minut, pierwsze karmienie koło 23.30, następne o 4/5 (podjada cyca 3min ok 2), spi do 7 rano prawie i później nie jest wstanie nawet tych 3h bez drzemki wytrzymać. Dziś to już w ogole po 2h spał 40 min na dworze, później po 1,5h znów spał 2h a wieczorem był już tak zmęczony, że kąpiel zaczęliśmy ok 17.30 i od 18 śpi
Odrazu uprzedzę- kąpiemy codziennie, gdyż chyba mamy jakiegoś wodnika w domu. Uwielbia wode, chodzimy na basen plywac, ma tak od urodzenia
Nie wiem czy to ok,czy to zęby( wychodzą 2 na raz), skok rozwojowy, pogoda (wieje strasznie) czy może osłabienie bo jest po szczepionce...
Nam po szczepieniu pielegniarka mowila, ze dziecko moze byc bardziej senne przez kilka dni. Ale u nas akurat tak nie bylo...U nas synek 24.12.2023 z 2 tyg temu zaczął wstawać, w nocy czasem siada ale z racji tego, że śpimy razem to jak zacznie się wybudzać odrazu reaguje i spi dalej. Raczej noce są bardzo spokojne. Czadu daje w dzień Czytam wasze komentarze i my od kilku dni na drugim biegunie chyba jesteśmy Syn wydaje mi się, że dużo spi.
Wcześniej było tak:
Kąpiel ok 18.30, 19.00 sen, 23 pierwsze karmienie, ok 3 drugie karmienie, pobudka ok 6.30, aktywność 3h, jeżeli spacer to sen 40 min, jeżeli w domu to drzemka ze mną ok 1.5h, aktywność ok 3h, znów drzemka ok 1.5h. Wybudzał się ok 16 i tak później te 2.5 h szalał.
Teraz:
Kąpiel 18-18.30, zasypia w 10 minut, pierwsze karmienie koło 23.30, następne o 4/5 (podjada cyca 3min ok 2), spi do 7 rano prawie i później nie jest wstanie nawet tych 3h bez drzemki wytrzymać. Dziś to już w ogole po 2h spał 40 min na dworze, później po 1,5h znów spał 2h a wieczorem był już tak zmęczony, że kąpiel zaczęliśmy ok 17.30 i od 18 śpi
Odrazu uprzedzę- kąpiemy codziennie, gdyż chyba mamy jakiegoś wodnika w domu. Uwielbia wode, chodzimy na basen plywac, ma tak od urodzenia
Nie wiem czy to ok,czy to zęby( wychodzą 2 na raz), skok rozwojowy, pogoda (wieje strasznie) czy może osłabienie bo jest po szczepionce...
reklama
ama1005
Zaciekawiona BB
To może faktycznie to szczepienie. Tym bardziej, że 3 dni miał 39 stopniNam po szczepieniu pielegniarka mowila, ze dziecko moze byc bardziej senne przez kilka dni. Ale u nas akurat tak nie bylo...
Podziel się: