Ja w ogóle nie czworakowałam, od razu zaczęłam chodzić. Więc tak, każde dziecko inne i trzeba dać czas!Ja powiem wiecej- niektóre dzieci tez nie czworakują, siadają z różnych "dziwnych" pozycji. Książki książkami, a życie życiem Moj syn w sumie też pełzał "niestandarwo", bo tak się rzucial do przodu..
reklama
Mrs.mama
Fanka BB :)
Mamusie bardzo Wam dziekuję. Rozwiałyście moje wątpliwości. Ja wiem ze kazde dziecko jest inne i kazde bobo potrzebuje swojego czasu do róznych czynnosci i pokonywania "życiowych" przeszkod nie zamierzam w niczym przyspieszac mijego chlopca. Wszystko w swoim czasie, wiem Mam nadzieje ze wkrotce odkryje "siad" jak i inne dla nas przyziemne czynnosci. Kazdy dzien przynosi nowe wyzwanie Kazdy dzien jest inny
Ja też się nie moglam doczekać mój syn usiadl samodzielnie na 8msc, raczkował zanim usiadl ale kiedy to nie jestem w stanie stwierdzić stało się to tak płynnie, to przejście z pełzania w raczkowanie, że nie jestem w stanie określić.
Smaily
Fanka BB :)
Moja pierwsza córka pełzała i siadała koło 6-7mca, nie czworakowala, za to pełzała jak błyskawica. Stała w łóżeczku dobrze przed roczkiem, ale chodzić zaczęła jak miała 16mcy.
Druga córka ma obecnie 11mcy, od 3 tygodni siada, pełza od 2 mcy. Jeszcze nie staje. Wg mnie obie rozwijają się prawidłowo.
Druga córka ma obecnie 11mcy, od 3 tygodni siada, pełza od 2 mcy. Jeszcze nie staje. Wg mnie obie rozwijają się prawidłowo.
Podziel się: