reklama
jak najbardziej się również pod tym podpisuję (Monika- mam nadzieję, że się nie obrazisz;-) ). Wtrącę tylko, że podziękowania należą się także mężowi Eli, za to, że się zafasolkowali w odpowiednim czasie. ;-)Dziewczyny, jak to dobrze, że mamy taką Elżbietkę! Bo bez jej wiedzy to nie jedna z nas pewnie umierała by ze zdenerwowania i niepotrzebnie gnala do ginekologa :-)
marita21
Mama styczniowa 2007
byłam dzis na usg pózniej wrzuce fote, Dzidzia jest w położeniu główkowym
FHR OBECNE
BPD 65MM HC 237MM
AC 214MM FL 46MM
Masa płodu 870 gram
Powiedzcie dziewczynki o co tu chodzi bo nie bardzo wiem o co tu chodzi
FHR OBECNE
BPD 65MM HC 237MM
AC 214MM FL 46MM
Masa płodu 870 gram
Powiedzcie dziewczynki o co tu chodzi bo nie bardzo wiem o co tu chodzi
Elżbietka
mother of two sons&angel
FHR OBECNE
BPD 65MM HC 237MM
AC 214MM FL 46MM
Masa płodu 870 gram
FHR to z ang akcja serca płodu
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FL - długosć kości udowej
masa płodu to wiadomo:-)
wszytskie podane wymairy są w normie
Elżbietka
mother of two sons&angel
a tak wogóle na pierwszej stronie tego wątku wrzuciłam objasnienia skrótów z badania usg
marita21
Mama styczniowa 2007
Dziękuje Elżbietko jestes wielka. A tak wogóle przyspieszył mi lekarz termin porodu z 21 na 17 Ale znowu dzidzia odwróciła się i nie pokazał co tam ma między nóżkami więc chyba będzie niespodzianka.
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
HA! Ja wreszcie wiem ze bedzie dziewuszka
Moj maz jak zobaczyl fotke to stwierdzil ze widzi pajaka jakiegos dopiero jak mu wytlumaczylam ze to glowka i ze mala trzyma raczke przy buzi to stwierdzil ze no faktycznie rozmiarow niestety nie podam bo nie mam wydruku ale wiem za mala wazy ok 850g i wszystko jest 100%ok
Moj maz jak zobaczyl fotke to stwierdzil ze widzi pajaka jakiegos dopiero jak mu wytlumaczylam ze to glowka i ze mala trzyma raczke przy buzi to stwierdzil ze no faktycznie rozmiarow niestety nie podam bo nie mam wydruku ale wiem za mala wazy ok 850g i wszystko jest 100%ok
marita21
Mama styczniowa 2007
Aniay Ty jesteś tydzień bliżej ode mnie a moja dzidzia waży 20 gram więcej. Czasem nie zadużo mój Skarbek waży??
reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
marita
to ze moje malenstwo do pewnego momentu bylo tydzien wieksze niz wynikalo z @ to byl w pewnym sensie cod, poniewaz nawet przy leczonym nadcisnieniu dzieci czesto sa mniejsze niz wynika z ogolnych pomiarow, poza tym waga jest tylko ''przewidywana'' i wiele zalezy od lakarza ktory robi usg bo kilka mm w te czy w te i moze byc +- 100g a poza tym teraz sie zaczna nasze malenstwa roznicowac czy beda male czy duze, raczej malo prawdopodobne zeby dziecko wazylo za duzo w moim przypadku 850 to jest calkiem niezla waga, tylko nadal musze cisnienia pilnowac moja mama tez z cisnieniem miala problemy i ja sie urodzilam 2500 tylko mimo ze w terminie
to ze moje malenstwo do pewnego momentu bylo tydzien wieksze niz wynikalo z @ to byl w pewnym sensie cod, poniewaz nawet przy leczonym nadcisnieniu dzieci czesto sa mniejsze niz wynika z ogolnych pomiarow, poza tym waga jest tylko ''przewidywana'' i wiele zalezy od lakarza ktory robi usg bo kilka mm w te czy w te i moze byc +- 100g a poza tym teraz sie zaczna nasze malenstwa roznicowac czy beda male czy duze, raczej malo prawdopodobne zeby dziecko wazylo za duzo w moim przypadku 850 to jest calkiem niezla waga, tylko nadal musze cisnienia pilnowac moja mama tez z cisnieniem miala problemy i ja sie urodzilam 2500 tylko mimo ze w terminie