reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za małe BPD, HC w normie

A jeszcze dodam, że mi przy dwóch ciążach lekarz napominał o Cc, bo jak główką mniejsza od brzuszka to się może zablokować. W sensie barki lub brzuszek. Ale jakoś nic złego się nie stało. A środkowa dwójka ważyła ponad 4kg i miała prawie 60cm ale wiadomo każda kobieta ma tez inne biodra lub z innego powodu cc
Nic póki, co lekarz nie wspominał o cesarce.
Jedynie lakarka w szpitalu, że jak się nie odwróci główka do dołu, to wtedy, ale że ma jeszcze czas i miejsce :D Główki miały proporcjonalne pomimo małego Bpd, a HC w normie? :)

reklama
Z tymi wymiarami to również i po urodzeniu można się spotykać z dużym stresem. Córka też była ułożona miednicowo i ciąża zakończona cesarką. Na wizycie kontrolnej lekarka zwróciła uwagę że ma za małą głowę i za małą wagę. Skierowania do neurologa. Ile ja się naczytałam o małogłowiu i innych schorzeniach. Tym czasem teraz córka ma 2,5 r prawie i jest wysoka, szczupła i głowę też ma na tych niższych centylach. Waga i głowa rosną skokowo najszybciej rośnie na długość. Także proszę się tak nie stresować bo po urodzeniu może Pani natrafić na różnych lekarzy. Życzę szczęśliwego rozwiązania

Z tymi wymiarami to również i po urodzeniu można się spotykać z dużym stresem. Córka też była ułożona miednicowo i ciąża zakończona cesarką. Na wizycie kontrolnej lekarka zwróciła uwagę że ma za małą głowę i za małą wagę. Skierowania do neurologa. Ile ja się naczytałam o małogłowiu i innych schorzeniach. Tym czasem teraz córka ma 2,5 r prawie i jest wysoka, szczupła i głowę też ma na tych niższych centylach. Waga i głowa rosną skokowo najszybciej rośnie na długość. Także proszę się tak nie stresować bo po urodzeniu może Pani natrafić na różnych lekarzy. Życzę szczęśliwego rozwiązania
Dziękuję za słowa otuchy :) tutaj nawet głowa nie jest za mała, bo obwod jest ok. Jest za wąska po prostu wg tego wykresu centylowego :) liczę, że pójdzie jeszcze wszerz. Wychodzi na to, że główka jest pociągła i wąska skoro wymiar obwodu jest w normie, a szerokość ciemieniowa nie..tak to rozumiem przynajmniej. Też właśnie się naczytałam i chyba nie wyszło mi to na dobre :(

Dziękuję za słowa otuchy :) tutaj nawet głowa nie jest za mała, bo obwod jest ok. Jest za wąska po prostu wg tego wykresu centylowego :) liczę, że pójdzie jeszcze wszerz. Wychodzi na to, że główka jest pociągła i wąska skoro wymiar obwodu jest w normie, a szerokość ciemieniowa nie..tak to rozumiem przynajmniej. Też właśnie się naczytałam i chyba nie wyszło mi to na dobre :(
Wiem co to znaczy czytać internet to chyba najgorsze co można zrobić

Do góry