reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Za małe BPD, HC w normie

A jeszcze dodam, że mi przy dwóch ciążach lekarz napominał o Cc, bo jak główką mniejsza od brzuszka to się może zablokować. W sensie barki lub brzuszek. Ale jakoś nic złego się nie stało. A środkowa dwójka ważyła ponad 4kg i miała prawie 60cm ale wiadomo każda kobieta ma tez inne biodra lub z innego powodu cc
Nic póki, co lekarz nie wspominał o cesarce.
Jedynie lakarka w szpitalu, że jak się nie odwróci główka do dołu, to wtedy, ale że ma jeszcze czas i miejsce :D Główki miały proporcjonalne pomimo małego Bpd, a HC w normie? :)

reklama
Z tymi wymiarami to również i po urodzeniu można się spotykać z dużym stresem. Córka też była ułożona miednicowo i ciąża zakończona cesarką. Na wizycie kontrolnej lekarka zwróciła uwagę że ma za małą głowę i za małą wagę. Skierowania do neurologa. Ile ja się naczytałam o małogłowiu i innych schorzeniach. Tym czasem teraz córka ma 2,5 r prawie i jest wysoka, szczupła i głowę też ma na tych niższych centylach. Waga i głowa rosną skokowo najszybciej rośnie na długość. Także proszę się tak nie stresować bo po urodzeniu może Pani natrafić na różnych lekarzy. Życzę szczęśliwego rozwiązania

Z tymi wymiarami to również i po urodzeniu można się spotykać z dużym stresem. Córka też była ułożona miednicowo i ciąża zakończona cesarką. Na wizycie kontrolnej lekarka zwróciła uwagę że ma za małą głowę i za małą wagę. Skierowania do neurologa. Ile ja się naczytałam o małogłowiu i innych schorzeniach. Tym czasem teraz córka ma 2,5 r prawie i jest wysoka, szczupła i głowę też ma na tych niższych centylach. Waga i głowa rosną skokowo najszybciej rośnie na długość. Także proszę się tak nie stresować bo po urodzeniu może Pani natrafić na różnych lekarzy. Życzę szczęśliwego rozwiązania
Dziękuję za słowa otuchy :) tutaj nawet głowa nie jest za mała, bo obwod jest ok. Jest za wąska po prostu wg tego wykresu centylowego :) liczę, że pójdzie jeszcze wszerz. Wychodzi na to, że główka jest pociągła i wąska skoro wymiar obwodu jest w normie, a szerokość ciemieniowa nie..tak to rozumiem przynajmniej. Też właśnie się naczytałam i chyba nie wyszło mi to na dobre :(

Dziękuję za słowa otuchy :) tutaj nawet głowa nie jest za mała, bo obwod jest ok. Jest za wąska po prostu wg tego wykresu centylowego :) liczę, że pójdzie jeszcze wszerz. Wychodzi na to, że główka jest pociągła i wąska skoro wymiar obwodu jest w normie, a szerokość ciemieniowa nie..tak to rozumiem przynajmniej. Też właśnie się naczytałam i chyba nie wyszło mi to na dobre :(
Wiem co to znaczy czytać internet to chyba najgorsze co można zrobić

Do góry