reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG naszych Słoneczek :)+interpetator skrótów USG

reklama
my dzisiaj po usg :-)
Filip nadal jest Filipem:tak: , leży głową w dół, plecy ma po mojej lewej stronie,a po prawej wypycha swoje stopy. wszystko jest niby ok, ale kazał nam za dwa tygodnie jesli nie urodzę zrobić jeszcze raz usg w celu skontrolowania miedniczek nerkowych. mówi ze wymiary tych miedniczek są ok, ale trzeba skontrolowac jeszcze:eek:
łożysko II stopień, AFi (wody) 10cm3.
no i grubiutki jest :), waży około 3700gram:szok:
TP wyszedł na 16 z USG, czyli o 10 dni wczesniej niz z @. niech on już się rodzi, bo przekroczy 4kg. doktor powiedział ze ma duży brzuszek:-D , chyab po mamie:laugh2:

a u mnie Maluszek jest Maluszkiem...i 3 razy widziałam jego jajeczka a jeden raz siusiaka....no i dobrze bo tatuś napalił sie na lokomotywe dla synka na gwiazdkę za rok....

Witam drogie panie ;)
Jestem w 32 tygodniu i mam płyny owodniowe tylko 100 mm nie wiem czy to dobrze czy zle ale niby jest to w normie. jezeli chodzi o stopien dojrzałosci łozyska to jest III a teramin mam dopiero na 21 wrzesnia wiec nie wiem czy tak powinno byc i czy to moze sie wiązac z wczesniejszym porodem ?

Witam drogie panie ;)
Jestem w 32 tygodniu i mam płyny owodniowe tylko 100 mm nie wiem czy to dobrze czy zle ale niby jest to w normie. jezeli chodzi o stopien dojrzałosci łozyska to jest III a teramin mam dopiero na 21 wrzesnia wiec nie wiem czy tak powinno byc i czy to moze sie wiązac z wczesniejszym porodem ?

Wybacz, ale nasze maluchy są już dość duże (mają ponad 3 latka) i przynajmniej ja nie pamiętam czy ilość twoich płynów jest prawidłowa :no: Przykro mi, ale nie umiem ci pomóc.

reklama
reklama
Do góry