reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG naszych Słoneczek :)+interpetator skrótów USG

reklama
USG nie bylo. Wiec nie wiem ile moj maluszek urosl od poprzedniego razu, ale sadzac po tym ze przybylo mi prawie 5 cm w pasie w ciagu miesiaca, to chyba troszke urosl. :tak:

Hej dziewczyny,

Byliśmy na USG, z malą wszystko w porządeczku
BPD - 7,09
FC - 25,7
AC - 23,7
FL - 5,11
waga 1150 g

Mam zdjecie - zbliżenie buzi Zuzki na ktorym widać, ze wszystko jest w porządeczku z usteczkami, nie ma żadnych rozszczepień, zajeczych warg itp.
Serduszko bije miarowo, termin z USG na 11.01. Łozysko na scianie przedniej, uylozenie podluzne, glowkowe.
Doktor potwierdziła płeć - dalej dziewuszka. Najpierw przecierala oczka a potem ssała kciuk :-D

Abeja wiedziałam że wszystko będzie dobrze:tak: Ciesze sie super:happy: A co to termin zieniony, już niemam tego samego terminu porodu??:confused:

Czekam na zdięcia córeczki:-)

reklama
Abeja jak juz pisalam super ze wszystko jest oki :-)
moj termin porodu lekarz obliczyl wg usg bo nie wiedzialam kiedy mialam miesiaczke (mialam bardzo nieregularna) no i wlasnie wg USG mam termin na 22 stycznia :-)
a ulozenie glowkowe czyli juz sie przekrecila? jest glowka w dol? :-)
pytam bo mi sie wydaje ze moj malec tez juz sie przekrecil :-)

Do góry