reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG Naszych maleństw...

Myślę, że musisz sprawdzić w necie, czy w tym miejscu robią to badanie. Ja znalazłam je w kilku lecznicach właśnie pod nazwą "test potrójny". Nie wiem ile kosztuje - ale razem z usg 4D znalazłam cenę 550zł (u nas jest drogo).
Ja go nie będę robiła, dlatego nie znam szczegółów :zawstydzona/y:

reklama
gratulacje fantazja!! a fotki zrobili dzidzi? ja ide w piatek na wizyte do kliniki: rozmowa z poloznikiem i polozna sluchanie serca bejbi, zmierzenie brzusia czy macica prawidlowo rosnie no i zmierzenie cisnienia. a usg mam za 2 tygodnie i to niestety ostatnie buuu. aha tutaj lekarze nie moga badac wewnetrznie pacjentek - zbyt intymne hehe. wiec skad masz wiedziec czy jest rozwarcie jakies? czasem to bezbolesnie sie przechodzi... ech... zachodni kraj. no i jak sie rodzi w szpitalu to tez mozna sie nie zgodzic zeby polozna sprawdzila palcami ile jest juz rozwarcia. hehe co Wy na to?

Cóż, ciekawa interpretacja "intymności" :confused:
Czyli jak ktoś jest durny, to bez problemów może doprowadzić do nieszczęścia, bo wszyscy wokół uszanują, że "się wstydzi"?
Ciekawe, ciekawe...

Asylan - zdjecia mam, ale ja tam prawie nic dostrzec na nich nie umiem:-)

Dziewczyny, ile waza Wasze dzidzie? Bo moja teraz, jak pisalam, ponad 201 gramow i jak przeczytalam, ze Gosi 150 to sie troszke przestaraszylam, ze jakiegos wielkoluda nosze:-D No i z innych pomiarow tez wychodzi, ze to 17t6d a ja wiem, ze ciaza nie jest starsza niz 17t1d na 100%:tak: A wiecie...ja malutka kobietka jestem i juz sie boje, ze jakiegos kolosa typu 4500 urodze (z trudem ogromnym):szok:

Fantazjo ciesze sie ze kruszynka ok. a waga zawsze jest jakas tolerancja błedu, moja znajoma miała urodzic ponad 4000g. dzidziusia a mały był dosc długi a waga 3700g.:-)

Fantazja: gratuluje i nic się nie martw na zapas. Popytaj jakie bobasy w twojej i taty rodzinie się rodziły. To powinno być jakieś wskazanie, że urodzisz podobnie.

Asylan: Australia to nie raj, coraz bardziej mnie do tego przekonujesz.:no:

reklama
Blanes - w mojej malenkiej a w meza dosc spore:-) mam nadzieje, ze jakos sie usredni.

Do góry