reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG Naszych maleństw...

reklama
Ja następne usg mam na poczatku lutego żeby stwierdzić prawidłowość układu krwionośnego jakiś wyrypany w kosmos specjalista nen gościu , do którego idziemy:)) i na 100% bedzie nagranie:) już nie mogę się doczekać.

Blanes piękna ta mysia twoja:)

Sorga a skąd ten masta-blasta specjalista? Może wrzuć namiary - myślę, że komuś mogą się przydać :-)

W ogóle, mam taką propozycję, byśmy dzieliły się namiarami na dobrych/sprawdzonych/polecanych lekarzy. Co Wy na to?

Bo to było tak że chciałam na badanie trójdzielne i pani doktor powiedziała że niestety za pozno:( i teraz najblizsze z prenatalnych to mogę własnie ten układ krążenia zrobić. I powiedziała że jak juz chce to robić to porządnie i mam isć do doktora Węgrzynowskiego ale tylko do Szpiatal na Unii Lubelskiej, bo ten dr ma drugi prywatny gabinet na Felczaka ale tamten aparat juz nie taki specjalistyczny. To badanie robi się między 22-24 tc.

Sorga badanie trójdzielne to to samo co test potrójny? Bo test potrójny robi się właśnie koło 22-23tc - razem z usg genetycznym (układu krążenia).

Gosia masz rację, jednak różne dziewczyny tu zaglądają, a dobrymi specjalistami warto się dzielić - nigdy nie wiadomo kto i komu się przyda :happy:

fakt Gosiu, ale może znajdzie się wreszcie jakaś szczecinianka:DD; mi się wydaje że pomysł dobry, poza tym jak szukam czegoś jak numeru do tego lekarza to w wyszukiwarke wpisałam " nazwisko i szptal usg" i wyskoczyło mi mnustwo takich właśnie rozmów z innych forum ciążowych i nie tylko znalazłam nr na rejestracje ale i pooczytałam co inne kobiki o lekarzu mówiły:) więc róbmy tak jak mówi Esia w imie dobra ogółu :-D .

To fakt ;-)
Wiem, że test potrójny robi się z krwi, a badanie układu krwionośnego to usg (z przepływami) - więc jeśli chcesz, to pewnie możesz sobie ten test jeszcze zrobić. O trójdzielnym nie słyszałam - muszę się podszkolić ;-)

reklama
to co Esia w 22 tc iść do medikusa i poprosic o zrobienie testu potrujnego, czy coś wiecej mam im mówić i ile to kosztuje?

Do góry