reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG Naszych maleństw...

reklama
Dziękuję :-)
Mamy kilkuminutowy film z usg - świetnie widać, że niby leniwie ale szybciorkiem się wierci. Jestem pod wrażeniem, jak dokładnie widać półkule mózgowe, żołądek i wszystkie szczegóły :-)

Rzeczywiście, widać było wspaniale! :-)

A to następne usg będziesz miała dopiero połówkowe? Jesteś już na nie umówiona?
Ja jeszcze przed połówkowym będę miała przynajmniej jedno - 26 stycznia. Już się cieszę! :-)

Poza tym genetyczne samo w sobie jest dokładniejsze. No i trwa dłużej. :tak:
Jasne! Słyszałam, że nawet całkiem męczące może być (oczywiście, wersja dowcipna ;-) ). A 3D masz w standardzie, czy jako opcję dodatkową? Patrzyłam na ceny takiego badania u nas (i u dobrego specjalisty) i nie są zachęcające... A i opinii, kto jest dobry to chyba tyle co pacjentek :confused:
Muszę wypytać doka, czy w ogóle warto bym je robiła :confused:

Esia, zdjątko super.

Ja tam idę na 3D, choćby miało nie wiem ile kosztować. Jeszcze przed ciążą sobie zaplanowałam, że muszę sobie taki prezent zrobić. Jak byłam w pierwszej ciąży to tego nie było, pojawiło się niedługo po urodzeniu małej i byłam zła jak diabli że się nie załapałam.

U mnie się dopłaca do połówkowego. I to tylko wtedy gdy maluch się fajnie wystawi. Koszt 80 zł. A co do dowcipnego - tak późno już nie robią. To genetyczne koło 12 tc może jeszcze być dowcipne (choć zależy od sprzętu).

reklama
Ja też bardzo chcę mieć 3D, ale wczoraj w szpitalu mówili, że to tylko ze względów pamiątkowych warto zrobić. Wszystko co się wypatrzy na 3D wypatrzą również na 2D. Dla mnie to nie ważne i tak zrobię sobie 3D, tylko teraz nie muszę się sprężać z terminem na połówkowe, zrobię sobie jak Mały będzie troszkę większy.

Do góry