reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

Ines - to urządzenie daje fantastyczny efekt - serducho Twojej kruszynki pełną parą
Słucham co chwilke i wyobrażam sobie że mój chomiś - (tak nazywa go mąż) też takie dzwięki wydaje

reklama
Ines jestem pod wrazeniem :) ... serdusio pieknie bije :) ... ja swojej dzidzi sluchalam w zeszly czwartek ... oby wiecej takich wrazen :)

Paulinko ja tez mam kolejna wizyte 9 maja :) i oczywiscie doczekac sie juz nie moge ;) .. caly czas znajduje sobie jakies zajecia zeby mi szybciej dni mijaly ;D

Oj MoniQa, mnie to jakos nic nie wychodzi, siedze non stop w domu ewentualnie po zakupy pojade.....mam strasznego leniwca we mnie, a do usg staram sie nie stresowac jak na razie....bo jak mysle to krew mnie wzburza, gdyz ja chce miec usg a ponoc nie robia tego wiecej niza 1-2 w ciazy, a ja juz mialam 2 :mad:
Dlatego poczekam do 9 maja, do 14:10 a po wsyztkim Wam opisze co bylo.

Paulinko wszystko da sie zrobic .... napewno bedziesz miala jeszcze USG :) .. ja juz w sumie mialam .. yyy .. 5 razy ;D ... 9 maja kolejne.. wiem napewno, bo zapisala w karcie ze koniecznie USG, zeby moj maz dzidzie zobaczyl ;) ... niom ale nic .. cierpliwie czekamy na relacje z wizyty :) buzka :)

ojejku jake piekne te usg dziecinki, ja swoj pierszy scan mialam miecw 12 tym tyg ale lekarz nie wyslal list do szpitala
hmmm;( (london) a teraz mam date na 9 maja i jestem cala podekscytowana - babelek juz sie rusza i daje znaki mamusi
a ja i taksie boje ze jak pojde do szpitala to w brzuchu nic nie bedzie buuuuu
pozdrawiam

EVOSKA bez stresu, jesli czujesz malenstwo to sama wiesz ze jest w Tobie. Napewno doczytalas nasze posty i wiesz ze kazda z Nas panikowala i nadal panikuje przed USG. Wiec bez stresu, bo to nie zdrowe dla dziecka.
Relaxuj sie i odpoczywaj, a wszystko bedzie dobrze. A teraz na kiedy masz wizyte?

to bedzie druga wizyta 09 maj tuz tuz
pierwsza byla 5 min rozmowa z GP
dziwne 17 tydzien i pierwszy scan - troche tu olewaja prace;)
pozdr

Oj EVOSKA nie wiem czy czytalas moje posty na temat ciazy w Holandii, ale w skrucie cala Europatraktuje ciaze bez emocji tylko w Polsce i na Wegrzech podchodza do tego ze skakaniem nad pacjentka.

Nie martw sie , damy sobie rade na tej obczyznie.

wlasnie pozwolilam sobie zajrzec na warz watek,bo dwie laski zanm ktore sa pazdziernoweczkami i mieszkaja w UK czyli Evoska i Kallusia,dopinguje wam szczegolnie.A fotki z USG SA NIESAMOWITE.
EVOSKA CZEKAM NA TWOJEGO SZKRABA ;)

reklama
No i wrucilam i jestem zalamana. Jedyne co moja polozna zrobila to wywiad jak sie czuje, obejrzala moj brzuszek (az 5 minut) i powiedziala ze bole to normalne i dopuki nie ma krwawien to wsio jest dobrze. I to byla cala wizyta!!!!!
Jesli chce miec usg to w 20 tc przeprowadza szpital ale musze najpierws ie dowiedziec czy moje ubezpieczenie pokrywa koszt tego czy nie. A jesli chce poznac plec to sa prywatne gabinety ktore wykonuja usg wszelkiego rodzaju i tam za oplata mozna poznac plec!! Koszt usg 2D to 80 euro.
Wychodzi na to ze czekam na wakacje w Polsce i wtedy za 150 zlotych bede miec usg 3D plus DVD i Video.
Naprawde padam, jestem zalamana, sposob podejscia do ciazy w Holandii to paranoja. Cieszcie sie ze Wy macie tak pelna opieke.
:( :( :(

Do góry