reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

Paulinko - glowka do gory! To fakt nie ma to jak Polska....tez to wiele razy przezylam i musze powiedziec ,ze tez bylam zalamana jak traktuja kobiety w ciazy w Anglii....nie ma to jak Polska oj TAK!

reklama
Nie martw sie Paulinko
Jeśli nic Cie nie boli i dobrze sie czujesz to po co męczyć małego (tak mówi moja pani gin)

Wszystkie te usg i wszelkie ingerencje, elektronika i te inne z pewnością nie sa dla tak delikatnego ciałka obojętne
Moim zdaniem to pomaga nam mamom - bo widzimy że coś tam w środku jest, rusza sie i rozwija sie
Ale maluszek na badanie ultrasonograficzne reaguje gwałtownymi ruchami i nie sa one naturalne - on nie chce tego ....

Myśle że jeśli Twoja pani nie widzi nieprawidłowości to tego sie trzymaj - powodzenia!

Dziekuje za dobre slowka, ale jakos ciezko mnie bedzie dzis pocieszyc :(
Tak wszystkim Wam teraz zazdroszce tych wszystkich wizyt z usg, co tam dalabym nawet rade latac co miesiac oddawac krew byle tylko miec mozliwosc zobaczenia malenstwa :( Ciekawa jestem jak dlugo bede zrzedzic i miec tego dolka?!

Paulinko - nie martw się ,pomyśl że niedługo przyjedziesz do Polski i zobaczysz swoje ukochane maleństwo :laugh: napewno wszystko jest dobrze!

Przesyłam Ci gorące uściski :-*

Oj nie wiem na 100% czy bede w te wakacje w Polsce, ale bede robila co sie da aby posiedziec u rodzicow z 2-3 tygodnie i odpoczac od zycia codziennego.
Troszke sie uspokoilam, kolezanka mnie wyrwala z domu, spacerek po sklepach zawsze pomaga. Czuje sie lepiej jednak nadal jest zalamka co do opieki :(

Paulinko strasznie mi przykro .. fakt takiego podejscia to jeszcze nie widzialam ... eHh .. nic Ci nie doradze ... jednak chyba bedziesz musiala poczekac do wakacji, chyba ze wydasz 80 euro ::) .. paranoja

Ja rowniez dzisiaj bylam na wizycie ... mam filmik nagrany .. tyle ze nagrywalam przez aparat i sa migawki :( .. cos tam widac ... niby ::) ... tzn. ja widze ;D ... jak sie dowiem jak sie wgrywa filmiki to Wam pokaze :)

Monisiu ponoc tylko w Polsce i na Wegrzech jest skakanie nad ciezarna i malenstwem a reszta europy podchodzi do tego jak Holandia........No trudno, ale dam rade. Bede silna dla malenstwa, i wiem ze Amelka ( wierze ze corka) urodzi sie silna i zdrowa.
Tak na boku jak by nie patrzec to na okolo sa kobiety z brzuszkami i malenstwami i wszystkie zdrowe, nawet nie widuje tutaj dzieci z niedotlenieniem mozgu( co w Polsce jest duzo)-wiec tu dziala jednak ten system sprawnie-tak sobie wmawiam 8)

Buzka dla Was za te wszystkie slowka :-*

Wiesz co Paulinko..ogładając w TV co się dzieje z naszą służbą zdrowia..to coraz częściej wydaje mi się, że wcale w Polsce tak nie skaczą nad ciężarną. Nie zauważyłyście, że te wszystkie USG SA PŁATNE?????? I jak na nasze warunki finansowe napradę to sporo kosztuje? Fakt, dostęp do USG jest duży..ale wydaje mi się że to dlatego, że większość lekarzy, gabinetów posiada USG w większości dlatego...że można na tym zarobić. No cóż..taka nasza smutna prawda..
No ale patrząc z naszej perspektywy, ciężąrnych-to na złe nam to nie wychodzi (jedynie uszczupla kieszenie)

USG - (W KONCU) mielismy pierwsze usg
Simone mnie sciskal za reke z wrazenia - a mnie jak zwykle bylo ciagle do smiechu:)
ale....jak zobaczylam tego zabolaga - chyba dzieciak sie domyslil, ze go rodzice ogladaja
bo to byl istny popis - skakal chyba z radosci - glowka walil o (no o co?) o lozysko
raczki - nozki - wygladalo to jakby dziecko lezace na kocyku bylo radosne i wiezgalo pogodnie
no i smiech mi minal i lzy szczescia poplynely
bo ja glupia sie martiwlam ze to ciaza urojona;)))))))
no zaczal gadac, mla mla mla - i kciuka do buzi - no i nie usiedzi to na dupce bo wierzgalo jak
szalone - zapytalam o plec - a babka (przesympatyczna) na Simone a on zesztywnial
wiec ja za niego i za siebie podjelam decyzje - pokazuj co tam mamy miedzy nozkami - zagadnelam
Simone byl poproszony o zamkniecie oczu na wypadek gdyby nie chcial wiedziec -
ale jak juz mowilam zesztywnial:))))))) patrze a moje dziecko nogi sciska madralina
wiec poprosilam grzecznie abu sie nie wstydzilo i pokazal w calej okazalosci pisioraka wielkosci pinezki hle hle hle
Simone zaraz zadzwonil do wszystkich pochwalic sie synkiem - a taki tatus byl dumny
ze hej az mu zasztywnienie przeszlo
wybacznie za tak szczegolowy opis - relacje - poprostu niesamowite przezycie - inaczej sie nie da
emocje emocje emocje - synus zdrowy, duzy - rosnie prawidlowo - a serducho bilo mocno i zdecydownie oh oh oh
zal pics

na drugi dzien byla wizyta u GP - spoko - potem polozna - zwalilo sie wszystko na kupe
spotkanie z polozna bylo najmilsza niespodzianka jaka mnie do tej pory spotkala jesli chodzi o wizyty tego typu,
kobieta o niesamowicie wielkim sercu - do tego taka jajcara ze hej
spotkanie zamiast 1 godz trwalo 1,5 godziny a ubaw przy tym byl ze hej
pobrala 5 buteleczek krwi, opisala co trzeba opowiedziala co trzeba
nie umialam sie powstrzymac aby jej powiedziec ze juz ja bardzo lubie i
blagam o odbior porodu gdyz jej bardzo ufam(? chyba zglupialam ale tak czyje)
nie mogla mi obiecac na 100% ale.... zobaczymy co sie da zrobic powiedziala
Kobita cud (chineczka;)) a ja tak uwielbiam chinszczyzne (nie powiedzialam jej tego no co Wy?))

jestem bardzo szczesliwa - no i teraz imie dla syneczka trzeba wybrac, moj Simone zachowuje sie
jakby go ktos mlotem walna - ale to tylko emocje - przejdzie mu;)))
poczatki byly trudne, bo wydawalo m sie ze pierw urodze niz zobacze lekarz ha ha ha
ale sie doczekalam terazczuje sie bezpiecznie;)))
wszystkim pokazuje zdjecia mojego fasolka h ha ha
zalaczam

pozdrowienia

reklama
No Evoska gratulacje synusia !!!! ale z niego klocus wielki !!
Ja tez mieszkam w angli ale USG mialam w 11tyg wiec nie bylo widac plci ;( ale cos mi sie wydaje ze o bedzie chlopak ::) ale moj chlop chcialby JUlcie albo Zuzke ;D i dogodz tu takiemu :laugh:
Bardzo sie ciesze ze dzidzia zdrowa i duza !!
a co do przezyc to Tomek tez bardzo przezywal USG ciagle o cos pytal a oczy to mial jak kot w shreku jak zasiadl przed telewizorkiem i czekal na obraz dzidzi :laugh:
Wlasnie wybieram si e do miasta po prezencik dla niego! Vhyba Ines podsunela mi pomysl z tym cudem do sluchania bicia serduszka wiec ze chlop w ciazy nie chodzi i nikt go w brzuszku nie kopie to niech chociaz poslucha serduszka A CO !!

Do góry