reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

EVOSKA-super, super kawal chopa w Tobie sie rozwija ;)
Ciesze sie ze wreszcie doznalas tego uczucia radosci jakim jest zobaczyc malenstwo na usg-ja tesik sie poplakalam ;D
a powiedz mi czy u Was w Anglii tesik rodzi sie w domu, przy poloznej i lekarzu rodzinnym czy w szpiatlu?

reklama
Evoska moje gratulacje synka :) ... super ze w koncu sie doczekalas i zobaczylas swojego brzdaca :) ... i niech mi ktos powie ze jest cos piekniejszego niz widok swojego malenstwa na ekranie ;)

Mamuśki powiedzcie kiedy macie USG połowkowe, tzn w którym tygodniu ciąży ??
Ja jestem zapisana na 12 czerwca, w dniu w którym moje kochanie przyjezdza, bo chce żeby też zobaczył naszego bąbelka. To będzie dokładnie 23w2d. Wiem że połówkowe robi się między 20 a 24 tygodniem, ale czy to momo wszystko troche nie poźno ?? Aha i czy połówkowe może być 3d/4d ?? Ja własnie na takie się zapisałam.
Muszę spytać gina o to, ale wizytę mam dopiero 21 maja i dlatego najpierw pytam Was.

MałaMi Ja bede mialam tez tak jak Ty , na przelomie tygodnia 23 -24 :) ... wiec mysle ze jesli juz dwoje gin tak postanowila, wsio w porzadku ;D .. a czy 3D/4D mozna to oj nie wiem ::) ale czemu nie .. przeciez to tez USG a nawet lepiej widac :)

ja mam polowkowe u mojego gina 30 maja (czyli w trakcie 21 tyg). potem ma mnie wyslac na usg 3d/4d genetyczne ok. 23 tyg, ale nie wiem, czy to nie bedzie za pozno ... w necie pisza bardzo roznie o usg genetycznym - raz, ze do 21 tyg. trzeba zrobic, raz ze do 24 ... sama nie wiem, chyba zadzwonie do gina i pogadam z nim.

Ja już miałam usg genetyczne to które się wykonuje w 1 wszym trymestrze, ale przyznam nie wiem ilu wymiarowe ono było ::) Bogu dzięki wszystko wyszło że z maluszkiem jest oki, tzn ten fałd karkowy odpowiedni, kość nosowa też jest więc odetchnęlismy z mężem, zwłaszcza że maluch nas długo trzymał w niepewności nie chcąc sie do nas obrózcić karkiem ;D
Przy okazji dołączam (postaram się dołączyć) foteczkę maluszka z ówczesnego usg czyli z 13 tygodnia
pict04048np.jpg

reklama
Do góry