reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG- Marcówki 2010

reklama
No własnie ja też się troszkę martwię bo nie miałam jeszcze tego usg genetycznego.. w sierpniu mi wizyta przepadła bo lekarza wołali do okropnego porodu przez cc.. i teraz mam wizytę 8 wrzesnia:tak:Mój lekarz to wogóle nie wspominał o takim usg:eek:

Mi też nic nie powiedział chociaz wydaje mi się że powinien bo mam 31 lat, sama powiedziałam że chce zrobić, jestem umówiona u innego ginia bo nie każdy robi takie usg.
Może ze względu na twój wiek uznał że nie potrzebne? mnie wkurzyło że mnie nie powiadomił o takiej możwości gdyby nie net to nie miałabym robionego :wściekła/y:

Sagita a to USG genetyczne nie jest w standardzie? bo cos tak dziewczyny wczesniej mowimy.
Mi lekarz tez jako tako nie powiedzial ze "daje Pani skierowanie na Usg GENETYCZNE".
powiedzial tylko ze mam zrobic usg w 12 tygodniu...

hmm...

Chodzę prywatnie do lekarza- połoznika (mój nie potrafi takiego badania zrobić), więc nie wiem czy w standardzie jest w przychodniach:eek: może faktycznie skoro powiedział że trzeba zrobić w 12 tygodniu USG to własnie o to badanie mu chodziło , zadzwoń tam gdzie jesteś umówiona i zapytaj jakie będą ci usg robić czy zwykłe czy genetyczne

Sagita a to USG genetyczne nie jest w standardzie? bo cos tak dziewczyny wczesniej mowimy.
Mi lekarz tez jako tako nie powiedzial ze "daje Pani skierowanie na Usg GENETYCZNE".
powiedzial tylko ze mam zrobic usg w 12 tygodniu...

hmm...

Ja chodzę z parogramu ZMiJ i też nie nazywa się to genetyczne tylko normalnie usg bo zazwyczaj osoby ktore robią usg wiedzą ze jesli 12tc to usg genetyczne muszą zrobić!! i jeśli masz skierowanie to napewno jest to usg genetyczne bo w ciąży najwazniejsze są 3 usg i te pierwsze jest właśnie w 12tc więc muszą ci zbadać przezierność , przegrodę nosową :-)

W pt rozmawialam z dziewczyną w przychodni i sie jej pytam czy miala usg genetyczne a ona na to ze nie jest grupie ryzyka czyli 30-35lat i ze nie miala!! Ja w szoku bo jest w 15tc i się pytam czy miala zbadaną przeziernośc a ona TAK i nawet nie wiedziala ze to genetyczne bo nic takiego nie miala napisanego na skierowaniu!! wiec wydaję mi sie ze skoro masz usg w 12tc to pewnie to usg genetyczne:-)

reklama
Do góry