reklama
Tak ale obowiązkowe nie są. Jeśli chcesz to idzieszPołówkowe to są prenatalne , na nich lekarz może Ci powiedzieć czy dziecko nie ma np zespołu downa , i innych wad ,których nie zobaczy ginekolog prowadzący , no chyba że Twój lekarz również takie badania wykonuje
karolinakychy
Fanka BB :)
Witam przyszłe mamusie. Obecnie jestem w 21 TC. Nie czuję ruchów jakieś coś delikatne czuję ale raczej znajome mówiły że w tym czasie czuły już kopniaki. Bardzo się boje bo poprzednia ciążę miałam obumarłą. W którym tygodniu poczuliście ruchy? Według USG termin mam na 27.11 a jak to jest u Was? I skąd jesteście? Może jest ktoś z okolic
I jak tam? Czujesz już bulgotanie? [emoji4]
No niby coś tam Bulgota ale nie wiem czy to TO. Byłam 3 dni temu u lekarza. Było wszystko ok. Dzidzia się zaczynała wiercić z czasem. Jestem spokojniejsza pani doktor powiedziała że od ok 22 tygodnia mogę coś dopiero poczuć więc jestem spokojna. Poza tym jestem mega szczęśliwa szyjka macicy jest ok i łożysko na swoim miejscu w dodatku odstawiam duphaston . A jak tam Twój brzusio?I jak tam? Czujesz już bulgotanie? [emoji4]
karolinakychy
Fanka BB :)
No niby coś tam Bulgota ale nie wiem czy to TO. Byłam 3 dni temu u lekarza. Było wszystko ok. Dzidzia się zaczynała wiercić z czasem. Jestem spokojniejsza pani doktor powiedziała że od ok 22 tygodnia mogę coś dopiero poczuć więc jestem spokojna. Poza tym jestem mega szczęśliwa szyjka macicy jest ok i łożysko na swoim miejscu w dodatku odstawiam duphaston . A jak tam Twój brzusio?
No ja jestem w 23 tyg i dopiero zaczynam czuć ruchy [emoji3] dziwne uczucie, czasami mnie nawet przeraża jak akurat widzę i czuje kopniaki jednocześnie [emoji23]
Ja ostatnio rozmawiałam z mamą. Mówiła że to super uczucie a ja stwierdziłam że będę się czuć jakby mi miał jakiś kosmita z brzucha wyskoczyć bo się ,,obcych" naogladalam.No ja jestem w 23 tyg i dopiero zaczynam czuć ruchy [emoji3] dziwne uczucie, czasami mnie nawet przeraża jak akurat widzę i czuje kopniaki jednocześnie [emoji23]
Witam przyszłe mamusie. Obecnie jestem w 21 TC. Nie czuję ruchów jakieś coś delikatne czuję ale raczej znajome mówiły że w tym czasie czuły już kopniaki. Bardzo się boje bo poprzednia ciążę miałam obumarłą. W którym tygodniu poczuliście ruchy? Według USG termin mam na 27.11 a jak to jest u Was? I skąd jesteście? Może jest ktoś z okolic
Kochana daj sobie jeszcze tydzień. Ja jestem w drugiej ciąży i tak na dobre zaczęłam czuć 23 tc teraz mam 25 i dostaje takie kopniaki, że ledwo chodzę
reklama
Jest 23tc+2 dni wydaje mi się że wczoraj młody dawał znaki, dzisiaj też coś podobnego czułam.... Mam cichą nadzieję że to nie jakieś moje flakiKochana daj sobie jeszcze tydzień. Ja jestem w drugiej ciąży i tak na dobre zaczęłam czuć 23 tc teraz mam 25 i dostaje takie kopniaki, że ledwo chodzę
reklama