reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG- Marcówki 2010

A ja na Inflandzkiej :-) mam tam bliżej z parcy...ale chyba na Żelazną zapiszę się na szkołe rodzenia by poźniej nie mieć problemów z przyjciem w czasie porodu:tak: Bo wiadomo przyjmują najpierw osoby ktore są prowadzone przez lekarzy z tego szpitala , potem ktore ukonczyly szkoly rodzenia a potem....a potem to juz nie ma miejsc i lipa:eek: wiec wole mieć 2 wyjscia Inflandzka i Żelazna :-)

Otóż właśnie dlatego dojeżdżam z Marek, aby dostać się tam na porodówkę. Zresztą Miałam tam przeprowadzany zabieg elektokonizacji szyjki macicy i spodobało mi sie tam no i lekarka mnie ujęła, która ze złamaną nogą i w wolny dzień od pracy w szpitalu specjalnie przyjechała, aby mi zrobić ten zabieg. Normalnie byłam w szoku, bo z rególy takie podejście lekarzy to rzadkość.
Tak więc, być może, spotkamy się w szkole rodzenia albo na porodówce :-)

reklama
piękny, duzy dzidziol
:-):-):-)
ja już się nie mogę doczekać, usg, które wykaże czy to chłopiec,czy dziewczynka - wtedy zacznę szał zakupów:tak:

a tak właściwie, w którym tygodniu można poznać płeć dziecka?

płec dziecka mozna juz rozpoznac w tym 13 tygodniu ale nie jest jeszcze na tyle rozwinieta zeby lekarz sie nie pomylil wiec zazwyczaj mowia na tym drugim usg wtedy wlasnie lekarz sprawdza czy plec sie dobrze rozwija mi powiedzieli przy pierwszym dzidzi w 20 tygodniu ale teraz bym wolala juz odrazu wiedziec hihih :)

reklama
Kamikaa ja równiez dziękuję za buziaka:-):tak:

A co do płci Mag to czytałam,że płeć dzidzi można już rozpoznać w 14-15 tyg, ale to chyba raczej na 4d, które trochę kosztuje:-(. No cóż musimy jeszcze trochę poczekać, ale już niedługo:-D

Do góry