reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG- Marcówki 2010

reklama
asia_r pisze ci po to abys sie tez nie denerwowala ,dostalam dzisiaj telefon i mi przelozyli badanie na 11.09 bo lekarz twierzi ze teraz moze byc za wczesnie .Wponiedzialek zaczynam 12 tc takze nie obawiaj sie o siebie wszystko w pozadku :)

Ja będę miała w 11tc i 2dc, też wydaje mi się, że wcześnie. Na stronie przychodni, w której będę je robić pisze, że od 11 do 14 tygodnia. Poza tym gdy się umawiałam, to najpierw pytali mnie o datę ostatniej miesiaczki, także myślę, że O.K

Uff, kobietki, odetchnęłam z ulgą :zawstydzona/y:Sprawdziłam wczoraj dokładnie swój ostatni opis badania i wyglada na to, że pomyliłam tygodnie :-) Dzidzius jest o tydzień młodszy niż myslałam, więc termin badania jest ok. Nie chciałam robić go w ostatniej chwili, żeby nie okazało się, że już nic się nie da odczytać. Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia :tak:

asia_r pisze ci po to abys sie tez nie denerwowala ,dostalam dzisiaj telefon i mi przelozyli badanie na 11.09 bo lekarz twierzi ze teraz moze byc za wczesnie .Wponiedzialek zaczynam 12 tc takze nie obawiaj sie o siebie wszystko w pozadku :)

Z Twojego suwaczka widzę że 12 tydzień to idzie Ci już teraz:confused: W następnym tyg. będzie 13:blink:
Ja byłam u gina w 10t4 di było okej:-) Czyli było to 11 tydzień:tak:

O super, ze jest taki temat. Włąsnie mialam pytac. Bylam wczoraj u gina i mowi,ze na genetyczne umowimy się 10 wrzesnia albo 14 wrzesnia i mowi,ze lepiej 14 wrzesnia. No oki. Dzwonie pozniej do tej przychodni, w ktorej on robi to usg i się okazalo, ze 14 juz go nie ma, bo ma szkolenia, a ostatni dzien w ktory przyjmuje to 09 wrzesnia. Zarejestrowalam się. Chcialam do niego dzwonic, ale pani z rejestracji powiedziala, ze zapyta ginka i jak cos nie tak będzie z terminem to oddzwoni, nie zadzwonila. Ja jestem w 10 tygodniu i 3 dniu od okresu. Wczoraj dziecko na usg mialo 9 tygodni i 3 dni. Za dwa tygodnie bedę od okresu 12 tyg i 3 dni, a dziecko jesli nadal będzie tydzien do tylu bedzie 11 tyg i 3 dni, czy to dobry termin na to usg????????????

Ostatnia edycja:
Lila, wg mnie ok - robi się to badanie od 11 tyg. do 13 tyg. 6 dni, czyli 11 tyd. 3 dni jest ok, a już 12 tyd. 3 dni jest na pewno ok. Właśnie problem jest z tym, że lekarze zazwyczaj podają 2 terminy - ten wyliczony od ostatniej miesiączki i ten, który odczytują z usg. Potem człowiek zachodzi w głowe jak dopasować termin tego nieszczęsnego USG genetycznego, żeby nie było ani za wcześnie ani za późno :unsure:
Gaba, mój suwaczek chyba oszukuje :hmm:- wg lekarza dzisiaj wypada 10 tc 5 dni lub 11tc 5 dni. Suwaczek ustawiałam wg daty ostatniej @

reklama
Do góry