reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

ja już po usg- poszłam do 3 gina od usg (w mojej klinice 3 ginów robi usg), a właściwie ginki, tak żeby ktoś świeżym okiem rzucił na tę moją dzidzię, bo jestem trochę zwichrowana na tym punkcie:-) newry jak zwykle, najbardziej z powodu łożyska, które w 33 tyg gin określił na 3 st dojrzałosći:-( więc: z małą wszystko oki- potwierdzone , ze to mała i isiaka brak:-D wymiary idealnie na 38 tydzień, tylko kość udowa jak na 41 tydzień!!! (od początku wychodziło, że girki dłuuuugie)- pani dr stwierdziła, że będzie wysokie dziewczątko po mamie:-D serduszko bije ładnie i miarowo, połozenie wciąż podłużne główkowe i raczej się nie zmieni, a najciekawsze, że ta ginka okreśłiła łożysko na 2 st dojrzałości!!! dzidzia przybiera na wadze i rośnie, tzn że łożysko działa jak należy, a pojedyncze zwapnienia są normalne, zwłąszca w moim regionie-cokolwiek to znaczy- i nie są powodem do zmartwień, więc potwierdza się, że ocena łożyska jest kwestią bardzo względną:-) waga dzidziaka to 3480- do porodu możliwy przyrost o max 0.5 kg- nieźle:-D

reklama
No to widzę, że kolejna się rozpakuje przede mną :-D
Ewelad - w takim razie nic, tylko czekać, aż ta długonoga wyjdzie ;-)
Gratuluję wizyty. Potwierdza się, że kto by nie spojrzał na USG to co innego tam widzi. Dlatego chyba trzeba podejść z dystansem do tych badań. Ale najważniejsze, że dziecko zdrowo rośnie.:happy:

ewelad fajnie, ze wszystko u was ok:-) ale ma nogi ta twoja córcia :szok: moja miała na 35 w 38 tygodniu :eek: to chyba po mnie...

Ewcik ja na usg chodzę osobno, a wizyta osobno, więc stan mojego podwozia oceni jutro dr grzebacz:-D
atabe no girki długaśne-a ja tyle spodenek mam-chyba trzeba będzie sztukować coś u dołu, bo za krótkie będą:-D
Mysza o dystans u mnie trudno, bo w kwestii dzieciaczka jak sie zawieszę na jakiejś kwestii, a nawet jednym słowie gina, to tak wiszę i przeżywam-śmiać mi się chce nieraz z samej siebie- ale co zrobić- taki paskudny charakter:-)

reklama
ja tez juz po wizycie i ku mojemu zaskoczeniu bo byłam u innego lekarza niz mój jestem supper zadowolona:-)
Polecam dr. Skoczylas z Łodzi przyjmuje mnie w LIM ale wiem ze pracuje w madurowiczu.
Dostałam skierowania na badania na które wczesniej nie miałam np. jakis posiew parciorkowca i jeszcze na usg. Tamten mówił ze to w 34 tyg wystarczy a ten ze za wczesnie i wogóle był zdziwiony ze nie mam kilku badań zrobionych. Ja sie na tym nie znam ale jak dla mnie niech bada co chce:-D dostałam tez profilaktycznie skierowanie do szpitala "jakby co" bo jak stwierdził pomimo iz wszystko pozamykane to skierowanie mozna sobie w torebce nosic jakby sie cos działo. Za tydzienm w pon o 19 usg. Pisze jakbym miała zapomnieć. Ogólnie stwierdził ze dzidziuś duzy co było jego zaskoczeniem biorąc pod uwagę fakt iz oliwka urodziła się mała i ja palę- pytał o to wszystko. A te moje bóle brzucha i nieregularne skurcze to cyt. " trening drużyny przed mistrzostwami świata- nie przejmowac się , jechac do szpitala jak odejdą wody, beda reg skurcze albo słabe ruchy" Recepta taka- sex tak , fajki nie.:eek: Ale agent niezły z tego lekarza - żałuję ze nei chodziłam do niego od początku. Idzie się pośmiać ale i rzeczowo i konkretnie.:-)

Do góry