ewelad
Fanka BB :)
ja już po usg- poszłam do 3 gina od usg (w mojej klinice 3 ginów robi usg), a właściwie ginki, tak żeby ktoś świeżym okiem rzucił na tę moją dzidzię, bo jestem trochę zwichrowana na tym punkcie:-) newry jak zwykle, najbardziej z powodu łożyska, które w 33 tyg gin określił na 3 st dojrzałosći:-( więc: z małą wszystko oki- potwierdzone , ze to mała i isiaka brak wymiary idealnie na 38 tydzień, tylko kość udowa jak na 41 tydzień!!! (od początku wychodziło, że girki dłuuuugie)- pani dr stwierdziła, że będzie wysokie dziewczątko po mamie serduszko bije ładnie i miarowo, połozenie wciąż podłużne główkowe i raczej się nie zmieni, a najciekawsze, że ta ginka okreśłiła łożysko na 2 st dojrzałości!!! dzidzia przybiera na wadze i rośnie, tzn że łożysko działa jak należy, a pojedyncze zwapnienia są normalne, zwłąszca w moim regionie-cokolwiek to znaczy- i nie są powodem do zmartwień, więc potwierdza się, że ocena łożyska jest kwestią bardzo względną:-) waga dzidziaka to 3480- do porodu możliwy przyrost o max 0.5 kg- nieźle