reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
mysza dobrze ze wyniki ok.
atabe może Jagódce tam po prostu tak dobrze, albo przejęła się, ze ma być lipcowym dzieciaczkiem i czeka na lipiec :-)
aneta no to ja już pisałam, że zapraszam do siebie okna do umycia, generalnie dużo sprzątania i prasowanie. No najgorzej jak to L4 się skończy
louise ja już pisałam, że mam nadzieje, ze zaczekasz ze mną na lipiec. A co do polegiwania to poleguj poleguj, żeby jeszcze Stasinek nabrał sił i wagi
aisim dobrze że wszytsko ok po wizycie, to teraz tylko czekać aż się małej zechce wyjść

Ja USG mam we środę, a w piątek wizyta u gin, mam nadzieję, że się coś ruszy, bo ostatnie dni się nie oszczędzam tylko plecy mnie bolą. No nic zobaczymy

Co do łożyska to nic nie wiem, natomiast szyjkę mam długą

Gratuluje udanych wizyt i życzę spokojnego oczekiwania (nie to co u mnie hehe:-p)

18 czerwca byłam na standardowej wizycie ginekologicznej.
Przytył nam się kilogram (łącznie mamy 6,5kg), czyli Zuzia pewnie przybrała i wód przybyło :-) bo ja to wcale nie tyje, tylko ten brzuch hehe.
Moje i niuni ciśnienie w normie.wyniki wszystkie idealne, ponadto pobrał mi wymaz na paciorkowce (GBS) -(też miałyscie?) - podobno lepiej to teraz robi, bo jesli sie ma te bakterie, to po porodzie naturalnym dzidzia dostaje antybiotyki.
Rozwarcia nie mam, zaś szyjka minimalnie skrócona...Było 2,5-0-0, a jest 2-0,5-0 (choć za chiny nie pojmuję tych cyferek hehe :-p)
Lekarz powiedział, żebym zarejestrowała się jeszcze na 9 lipiec bo może sie zobaczymy :-)
choć powiedział że jak się dziewczynom bardzo zachce to się mogą bez przeszkód zobaczyć wczesniej bowiem Zuzia już gotowa by żyć z mamusią a nie w niej :-D

Ogólnie jestem zadowlona z wizyty choć po tych moich bólach i kłuciach miałam nadziejeze zrobi sie choćby malusieńkie rozwarcie:-p a tu lipa :-p
no i... chyba mi troszke opadł brzuch ;-) ale znając mojego dr pana Krzysia nic nie powie na ten temat bo nie chce stresować :-p tylko stwierdził - o jaki ładny JUŻ brzuszek i... zmierzył go centymetrem prawie od mostka do wzgórka (tylko po co?:-p bo nie zapytałam... :-p)

a mi się właśnie wydaje, że im bliżej porodu, tym mniej juz dzieciaczki tyją:eek:

moja Julka w 35 tc wazyla 2660 i ja ciagle tyje w piatek mialam wizyte i 2 kg do przodu oczywiscie moja gin nie byla pocieszona i powiedziala zebym trzymala diete bo dziecko moge urodzic duze a ze to pierwszy porod to moze byc ciezko powyzej 4 kg robia tutaj juz cesarke. Wiec zero owocow, slodyczy ogolnie salata i marchewka :)

mojej kolezanki dziecko w 7 miesiacu wazylo 2300 a urodzila 4500 wiec w tych ostatnich miesiacach dziecko sporo przybiera na wadze

o jaki ładny JUŻ brzuszek i... zmierzył go centymetrem prawie od mostka do wzgórka (tylko po co?:-p bo nie zapytałam... :-p)

tak zapytam z ciekawości ile cm Ci wyszło tego brzuszka?? u mnie na ostatniej wizycie po zmierzeniu usłyszałam: 4 cm za nisko !!! wyczytałam gdzieś że ile tygodni ciąży tyle cm powinno być - określają tym wielkość macicy.

wizytę mam w najbliższy wtorek i mam nadzieję, że dowiem się cośik więcej niż ostatnio i mam nadzieję że będę miała robione usg bo od 27 tygodnia nie miałam robionego i nawet nie wiem czy tam wszystko w środku jest ok i ile dziecko waży...

reklama
Do góry