reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Mystique, w którym szpitalu chcesz rodzić? i jak się nazywa Twój gin (jesli można wiedziec)?

Maruśka
, drugą ciążę prowadzę u Pająka.. Obecnie pracuje on na Kamieńskiego więc, lezę tam ślepo za nim ;-) ..
Czytałam tez wiele pozytywnych (jak i negatywnych:dry:) opinii o tym szpitalu także myślę że tragedii nie będzie ..

Obadam i zrelacjonuję jak przeżyję na własnym doopsku:-p

reklama
A ja po wczorajszej wizycie odetchnęłam z ulgą:-)..Malutka rozwija się super..Waży 2116 gram:-D:tak:..Według OM jestem w 33 tygodniu,a według USG 34 tydzien..więc Sarunia rośnie:-)..Krążek spełnia swoją rolę-trzyma jak należy;-)..Tylko jedno mnie zmartwiło,bo lekarz napisał mi w karcie ciąży,że ciąża wysokiego ryzyka,zagrażający poród przedwczesny..ale powiedział też,że Malutka będzie chciała wyjśc przed terminem,ale że mam się nie martwić;-)...no i teściowa uradowana bo termin według USG wyszedł na 21 lipiec,a ona akurat ma wtedy urodziny..a ja wolę,żeby Sarunia miała swojądatę urodzin..hihi..

Oliwia to przyspiesz jeden dzien, wyszoruj okna np. i pojdzie:-D, potem bedziesz patrzyla jaki prezencik malej przyniosla tesciowa na urodziny ( fajny - tez kupisz fajny ):happy2:

ja już po wizycie-nawet nie wymęczyłam gina, bo jakaś zamulona jestem przy tym upale, więc miał farta:-) z wyciągniętych informacji: szyjka bez zmian, czyli taka se, znowu jakieś licho, więc nystatyna-bleee, prawdopodobnie doczekam do terminu:acha-posłuchaliśmy serduszka oczywiście-biło miarowo-) poza tym cała masa badań do zrobienia: ukł..krzepniecia, elektrolity, mocz, morfologia, owa, hbs, następna wizyta za 2 tyg-wtedy mam zrobić przed wizytą ktg, a po wizycie usg
a jeszcze ciśnienie niskie- 100/60, z reguły mam 120/80?

Ostatnia edycja:
newsy po wczorajszej wizycie:-)

Mały waży prawie 3kg, 2943 z tego, co pamiętam:-)... szyjka zupełnie zgładzona, rozwarcie na 2cm, gin kazała bezwzględnie leżeć jeszcze tydzień, żeby donosić do 37 tyg:szok: na pytanie M, kiedy mogę urodzić, ona na to, że nawet jutro:szok: na co M: jutro to mi nie pasuje:-D:-D:-D

a tak serio to mówię jej, że akurat remont, przeprowadzka-powiedziała, że jeśli mam wytrzymać do przyszłego tyg, to mam leżeć. Załamałam się lekko,. bo kto to wszystko spakuje?:no:

reklama
Do góry