reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Gregorka gratuluję ;-) No jak kg to dopuszczalny błąd, to ja nie wiem, po co w ogóle podają masę...
Tylko potem straszą, że dziecko za małe, za duże... a kij im w oko.
Ale najważniejsze, że Twoja dzidzia rośnie jak na drożdżach i że rodzice szczęśliwi ;-)

Magdzia - dobrze, że skonsultowałaś to z innym lekarzem, bo tak byś się truła do końca ciąży. Masakra jakaś... jak ten lekarz nie dowidział... albo widział za dużo, skoro stwierdził, że szyjka się skraca, to może już powinien kupić sobie ogródeczek i grządki uprawiać?
Dobrze, że trafiłaś na kompetentnego lekarza ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gregorka ja dziekuje za ten dopuszczalny blad -+1kg :-D
Wole rodzic 3,500 zamiast 4,500

To oczywiście nie dr mi powiedział o tym dopuszczalnym błędzie, tylko znajoma, która ma ze sprzętami usg do czynienia zawodowo... No ale u mojej koleżanki zdarzył się właśnie taki błąd... Dziewczyny, ale nie myślimy o tym na zapas, co ma być to będzie, trzeba być dobrej myśli i tyle. Tylko tym pomożemy naszym Maleństwom: dobrym nastawieniem i nie zamartwianiem się.

Magdzia - oj daj popalić swojemu lekarzowi, tak Cię nakręcać, ciekawe czy on tak wszystkie swoje pacjentki traktuje? Dobrze, że poszłaś na tą konsultację i się uspokoiłaś. Trzymaj się, wszystko będzie dobrze!

Gregorka super,że mała rośnie i wszystko ok!!
Magdzia no to gratulacje dziewczynki -macie jakieś typy imion??Dobrze,że szyjka się nie skraca i jest wszystko w porządku-takie wiadomości cieszą!!

gregorka gratuluje :tak: ale nie dobijaj mnie tym marginesem bledu-bo dla mnie o waskich biodrach jak u faceta to kilogram w ta czy w tamta to b duza roznica :szok::szok::szok:

magdzia no coz ja moge powiedziec-troche ten lekarz twoj poprzedni jest walniety. fenoterol to nie witaminki. to powazny inwazyjny lek, oslabiajacy serce i podnoszacy tetno u dzidziusia. dodatkowo czytalam ze po tym sa o wiele ciezsze porody a dzieci wolniej rosna. wiec troche pojechal z badaniem tylko metoda palcowa. kazdy ma inne palce i przed taka diagnoza jak skracajaca sie szyjka wypadaloby zrobic usg i zmierzyc. ja myslalam ze on ci mierzyl dlugosc szyjki zanim przepisal ten lek...:szok::szok::szok: dobrze ze poszlas do innego gina na konsultacje...i powtorze jeszcze raz-po jaka cholere my placimy temu NFZ i te skladaki zdrowotne. albo nas nie przyjma albo zle wylecza i tyle. zlodzieje!!!! jak sie chce miec dobra opieke to i tak koniec koncow musimy isc prywatnie i placic :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ciesze sie jednak ze wszystko w porzadku z toba i mala :-) i gratuluje dziewczynki :-) (ps-nie skomentuje rowniez tego ze tyle czasu plci nie widzial a tu poszlas i od razu wiesz). oj nagadalbym ja temu konowalowi!!!!:tak::tak::tak:

gregorka gratuluje udanej wizyty...ja też dziękuje za taki błąd...
magdzia na początku gratuluje córy...a reszta...jestem w szoku...jak można być tak nieodpowiedzialnym lekarzem...nie dość, że straszył Cię tym szpitalem to jeszcze niepotrzebnie faszerował lekami...oj pogadaj sobie z nim na wizycie...

Gregorka super,że mała rośnie i wszystko ok!!
Magdzia no to gratulacje dziewczynki -macie jakieś typy imion??Dobrze,że szyjka się nie skraca i jest wszystko w porządku-takie wiadomości cieszą!!

Imię mamy już dawno wybrane, będzie ALICJA :-):-)

Strasznie się cieszę, że jest wszystko jednak w porządku, lekarka mówiła, że o skróconej szyjce można mówić jeśli ma mniej niż 25 mm a moja ma 37 mm !! Nie wiem jak on mi mógł takiego stracha narobić, tymbardziej zapisując ten Fenoterol. Lekarka była w szoku jak jej powiedziałam, że tamten dr grozi mi szpitalem i zapisał taki lek tylko po badaniu palcami!! Zrobiła mi zdjęcie USG tej zmierzonej szyjki i kazała mu w poniedziałek pokazać.
Ja tak ufałam temu lekarzowi a on tak naprawdę od samego początku faszeruje mnie jakimiś lekami, na infekcje też wymyśla mi różne leki.. Zawiodłam się na nim ale no teraz na końcówce nie zmienię lekarza, muszę się przemęczyć. Najważniejsze, że jednak wszystko jest w porządku i nie muszę się tak stresować tym wszystkim co mi ostatnio powiedział, a w poniedziałek to ja sobie z nim porozmawiam...

Ostatnia edycja:
Gregorka,ciesze sie ze dzidzia zdrowo rosnie i z tym nasawieniem masz racje,bo co ma byc to i tak bedzie:)

magdzia przede wszystkim gratuluje poznania plci-chyba jako ostatnia sie dowiedzialas.Brak mi slow co do tego lekarza,moze sobie reke podac z tym z UK gdzie byla Perla.Konowały jedne,traktuja czlowieka jak krolika doswiadczalnego i faszeruje niepotrzebnie lekami,palce to niech sobie on w doopsko swoje wsadzi:wściekła/y::wściekła/y:

poza tym gratuluje jeszcze raz udanych wizyt i byle tak do samiuskiego konca:)

reklama
Magdzia takiego gina to tylko sadem postraszyc, bladf lekarski w koncu, dzialal na wasza szkode przez swoja niekompetencje. Poza tym gratulasy corki.

Do góry