reklama
ewelad
Fanka BB :)
kusska ja mam skróconą, ale nie wiem o ile, bo się tak przejęłam na wizycie, że nie spytałam:-( we wtorek mam kolejną wizytę, więc zobaczymy, jak się sprawy mają, a objawów tego skracania, przynajmniej u mnie, brak, chociąz teraz jak chodzę i coś mnie kłuje albo strzyka, to sobie wkręcma, że pewnie mi się szyjka pogarsza:-)
Cześć dziewczyny
będe teraz wpadać tutaj częściej
W poniedziałek miałam okropny dzień, przeżyłam takie chwile grozy że... Najpierw kilka dni wcześniej wydzielina podobna do czopu a później zaczeły mi sie ból i skórcze. Zaraz był tel do gin, niestety nie pocieszył mnie mówiąc że może grozić mi poród przedwczesny. Z rykiem pojechałam szybko z siostrą do lekarza.
Całe szczęście szyjka ani nie puściła ani sie nie skraca tylko skórcze mam dość częste. Lekarz mi powiedział że mam zwolnić tępo życia bo źle sie to skonczy. No więc mam zakaz dzwigania, "biegania", kierowania samochodem, sprzątania i wogóle najlepiej żebym tylko odpoczywała. No i bez lekow niestety się nie obędzie. Ale wazne że z dzidzią oki
Nic zmykam sobie pospac
W poniedziałek miałam okropny dzień, przeżyłam takie chwile grozy że... Najpierw kilka dni wcześniej wydzielina podobna do czopu a później zaczeły mi sie ból i skórcze. Zaraz był tel do gin, niestety nie pocieszył mnie mówiąc że może grozić mi poród przedwczesny. Z rykiem pojechałam szybko z siostrą do lekarza.
Całe szczęście szyjka ani nie puściła ani sie nie skraca tylko skórcze mam dość częste. Lekarz mi powiedział że mam zwolnić tępo życia bo źle sie to skonczy. No więc mam zakaz dzwigania, "biegania", kierowania samochodem, sprzątania i wogóle najlepiej żebym tylko odpoczywała. No i bez lekow niestety się nie obędzie. Ale wazne że z dzidzią oki
Nic zmykam sobie pospac
Cześć dziewczyny
Nic zmykam sobie pospac
malewa nieciekawie
zapewne przy Twoim tepie zycia i dziecku malym ciezko Ci bedzie az tak zwolnic .
ehhh ...ale sama widzisz co sie dzieje.Nie jestes pierwsza,mamy tu sziewczynki ktora maja tez zwolnic i leki biora .
emih
Fanka BB :)
Malewa, dziewczyno?!- w końcu zwalniasz? Dobrze, ze w końcu, a najważniejsze ze z dzidzi wszystko ok! To zapraszamy Cię częściej... Chyba coraz więcej z nas MUSI wyluzować...
Kusska- mi też chodzi po głowie skrócona szyjka, tzn "ile". Z Agathą pisałyśmy, ale w centymetrach nadal nie wiem ile krótka to "za krótka". TAk czy siak na pewno skracanie się szyjki powodują częste, intensywne skurcze. Ale też nie zawsze...
Kusska- mi też chodzi po głowie skrócona szyjka, tzn "ile". Z Agathą pisałyśmy, ale w centymetrach nadal nie wiem ile krótka to "za krótka". TAk czy siak na pewno skracanie się szyjki powodują częste, intensywne skurcze. Ale też nie zawsze...
Co do długości szyjki to wiem tyle że prawidłowa dł na nasz czas to 5 cm.
Jeżeli chodzi o zmiane tempa zycie to nie przychodzi mi to łatwo bo nienawidze być niesamodzielna. A tu ani sama zkupów nie zrobie, ani małej nie wykąpie ani sama samochodem nigdzie nie pojade. Ale cieszę się że tylko tak sie to skończylo.
Mam nadzieje że nie ma dużo dziewczyn, które musza na siebie tak uważać, bo to duży stres.
Jeżeli chodzi o zmiane tempa zycie to nie przychodzi mi to łatwo bo nienawidze być niesamodzielna. A tu ani sama zkupów nie zrobie, ani małej nie wykąpie ani sama samochodem nigdzie nie pojade. Ale cieszę się że tylko tak sie to skończylo.
Mam nadzieje że nie ma dużo dziewczyn, które musza na siebie tak uważać, bo to duży stres.
jedyneczka
Fan(ka)
kusska ja nie miałam objawów skracania jako takich tylko te skórcze od misiąca ale w ilosci jaka ponoć jest normą a mimo to gin zalecił tą nospę. No i od początku mówił że szyjka nie za długa, coś mi świta że było na poczatku 3,7 a teraz nie wiem bo tez z wrażenia nie zapytałamzapytałam za to na co zwracać uwagę to:skórcze regularne w przeciągu krótkiego czasu i bóle krzyzowe.A mnie tak czasem zaćmiły krzyże jak przy miesiączce ale sporadycznie , ledwo ledwo , może z raz na miesiąc więc nie łącze tego z szyjką.
malewa no to sie musiałaś najeść strachu biedulko, ja w strachu po samej wizycie a co dopiero w takiej sytuacjiNic, musimy leżeć, nie ma wyjścia choć tez mi nie w smak bo remont, zakupy ale dzidzi najważniejsze.Już niedługo, wytrzymamy. Dobrze że szyjkę masz oki bo trzyma dobrze.Ja się ze strachu od dzis staram objadać żeby malutka przybrała jak najszybciej
Kurcze jutro mam dentka, jeszcze 2 zębiska, nie wiem czy iśc czy przełożyć na po porodzie z racji tej szyjki, jak myslicie?bo już się wszystkiego boję teraz
malewa no to sie musiałaś najeść strachu biedulko, ja w strachu po samej wizycie a co dopiero w takiej sytuacjiNic, musimy leżeć, nie ma wyjścia choć tez mi nie w smak bo remont, zakupy ale dzidzi najważniejsze.Już niedługo, wytrzymamy. Dobrze że szyjkę masz oki bo trzyma dobrze.Ja się ze strachu od dzis staram objadać żeby malutka przybrała jak najszybciej
Kurcze jutro mam dentka, jeszcze 2 zębiska, nie wiem czy iśc czy przełożyć na po porodzie z racji tej szyjki, jak myslicie?bo już się wszystkiego boję teraz
dzieki za odpowiedzi dziewczyny. u mnie to na razie tylko skurcze jakies sie pojawiły i nie sa regularne ale czasem jest ich nawet 10 dziennie:/ a od wczoraj cos mnie kłuje tak gdzieś w okolicy szyjki . nie wiem czy to normalne czy nie. póki co odpuszczam sobie intensywne życie choć to nie łatwe z 2,5 letnim dzieckiem. jak pojde w maju do lekarza to poprosze zeby mi sprawdzil szyjke (tego sie tuu nie praktykuje na kazdej wizycie) i zobaczymy
reklama
A co z dzidza że się musisz objadać ? Przepraszam że pytam ale troche miałam nieobecności.
Moja jest od jakiegoś czasu też o dwa tygodnie za mała ale myśle że albo jeszcze nadrobi albo poprostu wdała sie w mamę. Nie wiem czy objadanie się by jej coś pomogło.
A dentysty to szczerze współczuje.