reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Ewa81 dzieki za pocieszenie, bo ja od wczorajszego usg nie moge przestac o tym myslec. Lekarz orzekl, ze sa niewielkie szanse na obrot

Ewa81 dzieki za pocieszenie, bo ja od wczorajszego usg nie moge przestac o tym myslec. Lekarz orzekl, ze sa niewielkie szanse na obrot

cynamonka, ja się zgadzam z Ewa- dziwne rzeczy opowiada ten lekarz, dziecko obraca się nawet pod sam koniec ciąży, więc niepotrzebnie Cię zestresował. moja koleżanka też była na usg w 26 tyg-mały był poprzecznie ułożony, potem chyba w 32 się obrócił, także naprawdę się tym nie martw;-)

hej, wróciłam właśnie od gina no i nie mam zbyt dobrych wiadomości, po pierwsze nadal nie znam płci (Maleństwo ma pępowinę między nóżkami), po drugie mam infekcję (dostałam Pimafucin) a co najgorsze mam skróconą szyjkę i przez czasowe skurcze dostałam Isoptin i Fenoterol, żeby nie doprowadzić do przedwczesnego porodu :-:)-(
Dodatkowo Maluszek ułożony jest miednicowo więc na tą chwilę czeka mnie cesarskie cięcie (oczywiście jeśli Maleństwo się nie odwróci)
Mam leżeć i jak najwięcej odpoczywać, no i kontrola za 2 tyg.
Jutro musze być z rana na uczelni a potem miałam 3 dni być na praktykach ale pojadę tylko jutro a środę i czwartek będę musiała sobie odpuścić. Miałam też jechać w piątek do rodziców ale przez skróconą szyjkę będę uziemiona w domu.
Także od środy będę częstszym gościem na bb.

Z dobrych wiadomości to to, że wyniki morfologii poprawiły mi się od ostatniego razu i że Maleństwo waży 16000 g.

Aaaaaa i zapomniałam dodać, że mam kolejne 3 kg na plusie czyli wychodzi mi 10 kg od początku ciąży.

hej, wróciłam właśnie od gina no i nie mam zbyt dobrych wiadomości, po pierwsze nadal nie znam płci (Maleństwo ma pępowinę między nóżkami), po drugie mam infekcję (dostałam Pimafucin) a co najgorsze mam skróconą szyjkę i przez czasowe skurcze dostałam Isoptin i Fenoterol, żeby nie doprowadzić do przedwczesnego porodu :-:)-(
Dodatkowo Maluszek ułożony jest miednicowo więc na tą chwilę czeka mnie cesarskie cięcie (oczywiście jeśli Maleństwo się nie odwróci)
Mam leżeć i jak najwięcej odpoczywać, no i kontrola za 2 tyg.
Jutro musze być z rana na uczelni a potem miałam 3 dni być na praktykach ale pojadę tylko jutro a środę i czwartek będę musiała sobie odpuścić. Miałam też jechać w piątek do rodziców ale przez skróconą szyjkę będę uziemiona w domu.
Także od środy będę częstszym gościem na bb.

Z dobrych wiadomości to to, że wyniki morfologii poprawiły mi się od ostatniego razu i że Maleństwo waży 16000 g.

Aaaaaa i zapomniałam dodać, że mam kolejne 3 kg na plusie czyli wychodzi mi 10 kg od początku ciąży.

magdzia oj to musisz teraz odpoczywać i dbać o siebie, a jakbyś pokazała L4 od gina czy nawet jak by Ci napisał ze masz problemy z szyjką czy zagrozenie przedwczesny mporodem to nie uznali by Ci praktyk?tak żebyś nie musiała ich robić,żeby ci je zaliczyli?
maluszek juz duzy,super :))) mi isę wydaje ze Ty dowiesz sie na porodówce czy to dziewczynka czy chłopczyk hihi

magdzia oj to musisz teraz odpoczywać i dbać o siebie, a jakbyś pokazała L4 od gina czy nawet jak by Ci napisał ze masz problemy z szyjką czy zagrozenie przedwczesny mporodem to nie uznali by Ci praktyk?tak żebyś nie musiała ich robić,żeby ci je zaliczyli?
maluszek juz duzy,super :))) mi isę wydaje ze Ty dowiesz sie na porodówce czy to dziewczynka czy chłopczyk hihi

Ogólnie zostały mi tylko te 3 dni praktyk, zajęć na uczelni już nie mam więc gin nie dał mi żadnego zwolnienia, myślę, że jak pogadam z gościem to mi dwa ostatnie dni odpusci, ale jutro musze jechac, chociazby z nim pogadac.

magdzia no to nie za wesoło po wizycie. Najwazniejsze ze dostałas leki, a z dzidzia wszustko ok. Uparciuszek jeden. Teraz tylko spokoj i duzo odpoczywaj

magdzia - niesamowite, ze tajemnica nie zostala ujawniona!! Nie przejmuj sie , juz tak niewiele nam zostalo, musimy po prostu zwolnic i wiecej odpoczywac, w koncu w ciazy jestesmy i musimy sie z tym pogodzic, infekcje rachu ciachu wyleczyc i sladu po niej nie bedzie! waga cudna, ja juz 3 wiecej! Glowka do gory!

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale same wiecie, że gdyby Was to dotyczyło to też byście były przerażone, ja od powrotu siedzę i ryczę. M w pracy i nie mam się do kogo przytulić :-:)-(
teraz będę siedzieć i myśleć co zrobiłam źle...

Do góry