reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

to nieźle Cię zestresował, równocześnie mówiąc o nie stresowaniu się .. heh.. Emih kochana, musisz się oszczędzać.. wiem, że to niełatwe, no ale jakoś to trzeba zorganizować:baffled:... ja jestem jednak dobrej myśli, że no spa pomoże, i Ty też musisz w to wierzyć:tak:

reklama
emih to nie ciekawie ...ale mam nadzieję, ze Ci ta nospa pomoże! oszczędzaj się kochana, bo teraz już bliżej niż dalej, więc warto ;-) jeszcze troszkę i będzie bezpieczniej,ale pare tygodni jeszcze Elenka musi posiedzieć w brzuszku!

ja już też po wizycie. Ogólnie ok. Szyjka długa, zamknięta ble ble ble. Widziałam malutką na USG, bo ginka chciała sobie podpatrzyć jak mała się rozwija. Wyliczyła mi termin porodu na 9 lipca. Zmienił mi się wiek ciąży wg USG na 28 tydzień. Później coś tam mierzyła i większość pomiarów wskazywało 29 tc a jeden (nie wiem czego) zaledwie 27 z kawałkiem. Babeczka nic nie powiedziała. A ja oczywiście zaczęłam sobie wkręcać, że może coś tam wolniej rośnie. I już mam jazdy...
Za 2 tyg. mam zrobić to USG po 30 tyg. ciąży a za 3 idę do niej na wizytę.
Umówiłam się z nią na zwiedzanie szpitala. Mam podejść z tymi wynikami z USG, bo ją ciekawość zżera. A mnie strach :-(

myszka no przestań, czym Ty się kochana martwisz? wszystko ok z Malutką, więc tylko się cieszyć:tak: a co do tyg ciąży, to sama wiesz, że wg OM i USG może wyjść różny i co więcej-zmienić się jeszcze parę razy, więc proszę sobie tu nic nie wkręcać i się nie dołować:-)

mysza mi gin powiedział, ze odchylenia na usg, moga być 2 tyg.w jedną i drugą stronę, więc na Twoim miejscu, bym się nie stresowała! zresztą mi ostatnio też wyszło tak, ze np coś tam wskazywało na 26t1dz a coś innego, chyba głowa, na 28t3dz! też się bałam ale gin powiedział, że mam nie panikować, ze jest ok! więc głowa do góry:-)

emih wiem ze łatwo sie mówi ale STARAJ się chociaż więcej odpoczywać i mniej stresować dla dobra dzidziusia, jeszcze troszke,zlecą te 2-3 miesiace,damy rade :))

mysza nie denerwuj się, ja mam tak samo,już po przedostatnim badaniu zauważyałm ze kość udowa jakaś krótka, i na ostatanim badaniu znów to samo, tzn badanie było w 28 tyg,a nożki były na 27 tydz a główka na 29 tydz, ale pytam gina i on mi powiedział że może być różnica do 2 tyg9 tak jak atabe tez pisze),bo jeszcze się kształtują nasze dzieci, wstawiał te pomiary na wykres i dzidzia mieściła sie w normie, więc sie nie martw

dzięki dziewczynki ;-)
Już ochłonęłam. Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że mała uczy się oddychać i rośnie. Brzuszek był na 29t5d :happy: Fajny widok, jak tak niezdarnie łapie powietrze :happy:

Mysza1984 Kochana dobrze ze juz ochłonełaś, z malutka napewno wszystko jest dobrze i dobrze sie rozwija. Tak jak dziewczyny pisza przeciez moga być róznice + - 2 tygodnie. Więc głowa do góry:-)

EMIH - kochana staraj się nie forsować i odpoczywać bo teraz to dość ważne w Twoim stanie. Wiem że się dobrze mówi w natloku obowiązków i małej córci!! Ale zwolnij troszkę tempo proszę!!

Mysza a Ty to nie panikuj, zawsze na USG są rozbieżności z niunią wszytko dobrze wiec niczym się nie martw i nie stresuj niepotrzebnie!!

reklama
emih ja tylko podpisze sie pod tym co juz tutaj dziewczyny nastukaly.noga z gazu i wiecej odpoczynku,wiem ze w twojej obecnej sytuacji nie jest to latwe ale prosze uwazaj na siebie i niunke.

mysza nie nakrecaj sie niepotrzebnie,z mala z pewnoscia wsio dobrze

Do góry