reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ja miałam CC i naprawdę nie polecam....
Chciałabym teraz SN chodź niektórzy pukają się w czoło po co skoro też mogę mieć drugie CC ... ale co ja się wycierpiałam przez to cholerstwo to tylko ja wiem... i to ku..czę przez 1,5 roku

reklama
Ewald jak nic nie pomieszałam to Twoja niunia na razie też pośladkowo ułożona??
Kurcze moja tez i wcale chyba nie ma zamiaru się obracać bo non stop kopie po jajnikach i okolicy!
Lekarz mi powiedzał ze jak do kolejnyej wyzyty się nie obróci to moze być potem już cieżko!! Co oczywiście pachnie cesarką!
No ale zobaczymy jak to bedzie!!

A co do obaw porodu, to kobity ja tez się cholernie boję, ze nie dam sobie rady!!

ewelad, aisim to jak to jest bo ja juz nie rozumiem-u mnie jest polozenie dzidziusia miednicowe czyli dupka do dolu a glowa i nozki w gorze. czy to jest to samo co posladkowe? mooj jest tak ulozony:

Ułożenie dziecka w macicy

ta pierwsza od gory pozycja

olyv a co Ci sie dzialo? o ile oczywiscie moge zapytac?

Louise, Ewelad, Aisim- dołączam do tych z bobaskami wymagającymi od nas przyjęcie pozycji nietoperzy ;-) Ale podobno mają jeszcze zmienić pozycję więc bądźmy dobrej mysli :tak: Cyt: "Większość dzieci przyjmuje takie położenie (podłużne główkowe) między 32. a 36. tygodniem życia płodowego. Jeśli Twojemu maleństwu nie spieszy się z tym, nie martw się na zapas. Niektóre dzieci trzymają w niepewności swoich rodziców i lekarzy aż do kilku, kilkunastu dni przed porodem."

Aisim- mi się tez nie poprawiało żelazo jak brałam Sorbifer- spadło do 9,8- ale mój lekarz jakoś nie panikował- jakiś taki mało strachliwy jest :laugh2: Ale wyniki zmieniły się na lepsze (bodajże 10,6) od kiedy biorę Tardyferon czy jakoś tak- poodbno zelazo lepiej wchłania z kwasem foliowym...

Tak, podobno wit C i kwas foliowy łącznie i tak naprawdę podobno żelazo najlepiej jeść na czczo (ile razy przez to wymiotowałam to moje, a raczej Pana WC ;) i na noc PO POSIŁKU ( wtrakcie lub po poodbno gorzej się wchłania...)

reklama
Do góry